Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Avocaţii clujeni cer amânarea aderării la Uniunea Europeană

Controversele legate de reforma Justiţiei româneşti ar putea pune în dificultate finalizarea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană. Prodecanul noului Barou Cluj, avocatul Tiberiu Kovacs, cere Comisiei Europene şi Parlamentului European să nu încheie din punct de vedere politic negocierile de aderare a României la capitolul Justiţie şi Afaceri Interne. Avocatul Tiberiu Kovacs consideră că în acest moment, România nu este pregătită de aderare pentru că reformele din Justiţie ar fi lipsite de substanţă. El a adăugat că ar fi vorba de corupţie morală a sistemului judiciar românesc şi a spus că aceasta este mult mai gravă decât actele de corupţie propriu-zise în care sunt implicaţi magistraţii români.

Avocatul clujean îi acuză pe cei care organizează activitatea instanţelor de judecată, adică pe membrii Consiliului Superior al Magistraturii, că ar păstra reminiscenţe ale sistemului totalitar din timpul comunismului. Tiberiu Kovacs a afirmat că va trimite sesizări atât organismelor europene care au atribuţii în domeniul aderării României cât şi miniştrilor de Justiţie din ţările membre ale Uniunii Europene şi organizaţiilor de avocaţi din aceste state.

Kovacs consideră că el şi organizaţia de avocaţi din care face parte ar fi discriminaţi de către autorităţile române. Concret, el se referă la faptul că membrii Consiliului Superior al Magistraturii au emis o decizie prin care recomandă judecătorilor să nu recunoască în procesele pe care le au pe rol calitatea de avocaţi a membrilor noilor barouri, urmaşe ale Baroului Constituţional Român.

Tiberiu Kovacs a declarat că membrii Consiliului Superior al Magistraturii nu au nici un fel de atribuţii legate de statutul de avocat al juriştilor înscrişi în barourile noi. El a adăugat că prin această recomandare, judecătorii nu mai sunt ţinuţi să judece doar în temeiul legii iar prin această manevră, independenţa judecătorească ar fi grav afectată.

domeniu: 
categorie: