Avocatul lui Penescu este considerat o persoană controversată

Ion Neagu, renumitul avocat care îl apără pe patronul FC Argeş, Cornel Penescu, a fost implicat de-a lungul timpului în mai multe procese controversate. Apărând interesele unor oameni politici foarte cunoscuţi, dar şi ale unor aşa-zişi oameni de afaceri care au prejudiciat statul român cu zeci de milioane de euro, Neagu a intrat în atenţia mass-media naţionale de multe ori nu în cea mai bună lumină, transmite corespondentul Informatia.ro (AMOS News). A fost la un pas să îl apere pe Bivolaru

Considerat unul dintre cei mai influenţi apărători din România, la uşa lui Ion Neagu a bătut chiar şi "Guru" Gregorian Bivolaru care, timp de două zile, a încercat să-l convingă să-l apere, fiind convins că profesorul l-ar putea scăpa definitiv de orice acuzaţie.

Fiind şef al catedrei de drept penal a Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti, prin mâna lui Ion Neagu au trecut inclusiv foştii miniştrii ai justiţiei, Cristian Diaconescu şi Monica Macovei. Legătura sa cu membrii PSD nu se opreşte însă aici, mulţi dintre clienţii săi provenind din eşalonul superior al social-democraţilor. Printre aceştia s-au numărat Ion Iliescu, Dan Ioan Popescu şi Corneliu Iacobov.

Parteneri de afaceri cu clienţi certaţi cu legea
În septembrie 2003, sub titlul "Casa deputatului PSD Ion Neagu - sediul fictiv al firmei dubioase a clientului său Keser Mehmet Fatih", Adevărul publica un articol care făcea legătura între renumitul avocat şi un om de afaceri turc care păgubise statul român cu 35 de milioane de dolari, prin rambursări ilegale de TVA. La probleme atât de grave, Keser Mehmet Fatih avea nevoie de un avocat foarte bun şi l-a găsit în persoana profesorului Ion Neagu, deputat PSD şi preşedinte al comisiei juridice a Camerei Deputaţilor, la acel moment.

Avocatul Ion Neagu a fost angajat pentru a-i asigura apărarea turcului în dosarul penal amintit, dosar aflat pe rolul Tribunalului Bucureşti înca din anul 2000. Chiar şi menţinerea vreme de trei ani a procesului în faza de Tribunal era, în sine, o performanţă, ca să nu mai vorbim de punerea în libertate a turcului. Legatura dintre Ion Neagu şi controversatul Keser era însă mult mai profundă.

Turcul deţinea 95% din acţiunile SC FLETCHER GROUP SRL, un SRL cu zero salariaţi, cu cifră de afaceri zero, cu profit - zero, dar cu datorii totale de peste 13 miliarde de lei. Sereleul turcului îşi avea sediul în strada g-ral Ion Dragalina nr. 14, sector 5, Bucureşti. Adică exact la adresa avocatului Ion Neagu.

L-a scăpat pe Iliescu din dosarul mineriadei

În 2007, Ion Neagu l-a apărat pe fostul preşedinte al României, Ion Iliescu, în dosarul mineriadei din 1990. La vremea respectivă, reputatul apărător declara că este greu să se demonstreze vinovăţia fostui preşedinte care era învinuit pentru participaţie improprie la omor deosebit de grav.

El a explicat că trebuie ca procurorii să demonstreze că Ion Iliescu ar fi determinat, cu intenţie, unele persoane să săvârşească, cu vinovăţie, faptele respective. Totodată, Neagu a invocat Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, potrivit căreia, atunci când anumite fapte sunt săvârşite în condiţii de violenţă, nu se poate aprecia că se săvârşesc infracţiuni deoarece sunt nişte conjuncturi speciale, nefericite.

domeniu: 
categorie: 
Autor: