Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Bâlciuri de Sf. Petru şi Pavel, în mai multe localităţi dâmboviţene

Sarbatoarea Sfintilor Apostoli Petru si Pavel, unul dintre cele mai insemnate praznice ale crestinatatii, va fi marcata astazi in mai toate localitatile judetului Dâmboviţa, transmite corespondentul AMOS News. Astfel, în satul Pietrari, la Bilciureşti şi în Ungureni – Drăgăeşti se vor desfăşura bâlciuri de Sfinţi Apostoli Petru şi Pavel, iar la Vulcana Băi sărbătoarea celor doi sfinţi coincide cu Ziua comunei.

Sfantul Apostol Petru a propovaduit Evanghelia Dumnezeiasca in Iudeea si in Antiohia, apoi in Pont, Galatia, Capadocia, Bitinia, in multe alte parti din Asia, si, mai apoi, la Roma. In capitala Imperiului Roman, dupa ce l-a invins, cu minuni, si l-a convertit la crestinism pe celebrul Simon Magul, a fost rastignit, din ordinul lui Nero, cu capul in jos.

Sfantul Apostol Pavel, din prigonitor al crestinilor, se crestineaza dupa ce i se arata Domnul, pe drumul Damascului si devine mare propovaduitor al Evangheliei, fiind cel mai invatat apostol si excelent autor de Epistole nemuritoare, ca si toata Biblia. L-a propovaduit pe Hristos de la Ierusalim pana la Iliric (pe malul Marii Adriatice), apoi la Roma, unde, tot din porunca lui Nero, este ucis prin decapitare. Se spune ca, la taierea capului sau, au curs sange si lapte.

domeniu: 
categorie: