Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Banca Mondială sprijină ''Economia bazată pe cunoaştere în România''

Consiliul Directorilor Executivi al Băncii Mondiale a aprobat pentru România un împrumut în valoare de 60 de milioane de dolari pentru proiectul Economia bazată pe cunoaştere. Proiectul Economia bazată pe cunoaştere sprijină obiectivele României de promovare a creşterii economice prin dezvoltarea sectorului privat, stimularea utilizării tehnologiei ICT ca mijloc de promovare a dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii, dezvoltarea capitalului uman şi reducerea sărăciei conform obiectivelor de integrare europeană.

Proiectul va facilita accesul mai larg la Internet şi urmăreşte să reducă decalajul dintre zonele urbane şi rurale în privinţa utilizării Internetului şi a informaţiilor digitale.

”În momentul de faţă există un decalaj semnificativ din punct de vedere al dotării cu echipamente IT şi al accesului la cunoaştere între localităţile urbane şi cele rurale”, a declarat ministrul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, Zsolt Nagy. ”Proiectul Economia bazată pe cunoaştere va ajuta la reducerea acestui decalaj şi va oferi locuitorilor din zonele rurale oportunitatea accesului la informaţii ceea ce va face ca afacerile lor să devină competitive pe o piaţă globală”.

În cadrul proiectului se vor înfiinţa Reţele Electronice ale Comunităţilor Locale (RECL) în comunităţile-ţintă dezavantajate. Aceste reţele electronice vor funcţiona ca instrumente pentru educaţie, afaceri şi comunicare publică cu Guvernul pe baza dezvoltării managementului privat şi a independenţei de auto-finanţare. Vor fi create cel puţin 200 de astfel de centre în cadrul şcolilor şi bibliotecilor publice, contribuindu-se astfel la creşterea nivelului cunoştinţelor digitale în comunităţi şi şcoli.

De asemenea aceste centre vor oferi servicii în domeniul comerţului electronic şi sprijin inovator întreprinderilor mici şi mijlocii şi vor contribui la dezvoltarea şi promovarea serviciilor e-guvern.

Conform misiunii Băncii Mondiale în România, se aşteaptă ca acest proiect să contribuie la dezvoltarea societăţii bazate pe cunoaştere, care să fie mai bine pregătită pentru a se integra şi a concura pe piaţa comună europeană.

Banca Mondială este un partener angajat în procesul de dezvoltare a României din 1990, prin împrumuturi care se ridică la peste 4,2 miliarde de dolari. Perioada de rambursare a prezentului împrumut este de 17 ani, inclusiv o perioadă de graţie de 5 ani.

domeniu: 
categorie: