Bătrânii din Mediaş (SB) vor avea azil de noapte

Municipiul Mediaş (SB) va dispune în curând de o unitate medico-socială. Ca urmare a unei adrese a Ministerului Sănătăţii, consilierii locali au aprobat în şedinţa de Consiliu Local din 28 iulie a.c. un proiect de hotărâre cu privire la înfiinţarea unei astfel de unităţi. Locaţia va fi fosta secţie de boli pulmonare şi fiziologice a Spitalului Municipal Mediaş, care va fi reamenajată cu fonduri de la bugetul de stat.

Din analiza efectuată de Primăria Mediaş şi Spitalul Municipal, a rezultat faptul că la nivelul localităţii se justifică înfiinţarea şi funcţionarea unei astfel de unităţi, cazuistica anilor 2001-2002 fiind relevantă în acest sens.

Astfel, în perioada amintită, la Spitalul Municipal Mediaş au rămas internaţi peste perioada medicală prevăzută, foarte mulţi cetăţeni, în general bătrâni, care din motive sociale nu au putut părăsi spitalul.

Cheltuielile curente şi de capital ale unităţilor de asistenţă-medicală, se aprobă de către Consiliul Local, şi sunt asigurate din venituri proprii, sumele urmând să fie decontate ulterior de către Casele de Asigurări de Sănătate.

domeniu: 
categorie: