Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

BCC îşi dezvoltă serviciile pentru persoanele cu handicap

Persoanele cu handicap şi familiile acestora pot cere sprijinul Birourilor de Consiliere pentru Cetăţeni (BCC) pentru a se informa şi consilia despre drepturile şi facilităţile de care pot beneficia, instuţiile cărora trebuie să se adreseze, serviciile sociale specifice la care pot apela. BCC informează şi consiliază cetăţenii, de acum şi în probleme de interes pentru persoanele cu handicap. 60 de consilieri şi manageri din 52 de Birouri de Consiliere pentru Cetăţeni din ţară au fost instruiţi de experţi ai ANPH şi formatori ANBCC în problematica protecţiei persoanelor cu handicap. În consilierea cetăţenilor, aceştia vor beneficia şi de un instrument de lucru realizat de experţii INPCESPH şi ANPH – Ghid privind problematica persoanelor cu handicap.

Acestea sunt rezultatele proiectului Dezvoltarea serviciilor de informare şi consiliere pentru persoanele cu handicap, pus în practică de Asociaţia Naţională a Birourilor de Consiliere pentru Cetăţeni (ANBCC), în parteneriat cu Institutul Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Excluziunii Sociale a Persoanelor cu Handicap (INPCESPH), cu sprijinul financiar şi metodologic al Autorităţii Naţionale pentru Persoanele cu Handicap (ANPH).

Prezent la conferinţa de presă,dl Silviu George Didilescu, preşedinte al ANPH a declarat:”În spiritul noii Strategii Naţionale pentru protecţia, integrarea şi incluziunea socială a persoanelor cu handicap în perioada 2006-2013, şi ca parte integrantă a procesului de egalizare a şanselor, activităţile de consiliere vin în întâmpinarea nevoii de informare şi de pregătire a persoanelor cu handicap, astfel încât acestea sa-şi poată asuma deplina responsabilitate de membri ai societăţii”

În prezent reţeaua Birourilor de Consiliere pentru Cetăţeni realizează o campanie de promovare a Birourilor de Consiliere pentru Cetăţeni ca surse credibile, independente de informaţii privind problematica persoanelor cu handicap, atât pentru cetăţenii din cele 52 de localităţi ţintă şi localităţile limitrofe cât şi pentru instituţiile/ organizaţiile locale partenere.

„Ne raportăm mereu la nevoia reală a cetăţeanului, iar expertiza adusă în reţeaua Birourilor de Consiliere pentru Cetăţeni, prin colaborarea cu ANPH, ne ajută să răspundem mai bine nevoilor unei anumite categorii de solicitanţi ai BCC - persoanele cu handicap.”, a declarat Dorian Filote, Directorul Executiv al ANBCC.

Proiectul a fost derulat în perioada aprilie – noiembrie 2005 şi a avut drept scop îmbunătăţirea serviciilor de informare şi consiliere pentru persoanele cu handicap. Pentru informaţii suplimentare despre proiect şi locaţiile Birourilor de Consiliere pentru Cetăţeni, vă rugăm să vizitaţi pagina de internet www.robcc.ro.

domeniu: 
categorie: