Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Benone SIMIONESCU

Festivalul Muntelui la Sovata

Sub genericul "Festivalul Muntelui", în staţiunea mureşeană Sovata se vor desfăşura, vineri, 27 octombrie, o serie de manifestări consacrate dezvoltării durabile a zonei montane. Evenimentul este organizat de Asociaţia Judeţeană pentru Dezvoltare Montană Mureş cu sprijinul Consiliului Judeţean.

În programul manifestărilor figurează şi o expoziţie cu produse specifice zonei montane mureşene, dar şi un seminar intitulat seminarul 'Dezvoltarea durabilă a zonei montane din judeţul Mureş: trecut, prezent şi viitor'.

Mureş: Soţia prefectului, purtător de cuvânt la PNL Mureş

Iuliana Dobre, soţia prefectului de Mureş Ciprian Dobre, a devenit purtător de cuvânt al PNL Mureş. Numirea s-a făcut de către Comitetul Executiv al PNL Mureş, întrunit, la sfârşitul săptămânii trecute, la Reghin, în prezenţa ministrului Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.

Cu acest prilej, Nicolăescu, şeful filialei Mureş a PNL, a apreciat că Iuliana Dobre este persoana potrivită pentru acest post, dar prefectul Ciprian Dobre a declarat, luni, că soţia sa încă nu a acceptat oficial această funcţie.

PSD Mureş: Războiul Prefectură-Primăria Tg-Mureş,'telenovelă de prost gust'

Războiul dintre prefectul de Mureş, Ciprian Dobre, şi primarul municipiului Tg-Mureş, Dorin Florea, reprezintă "o telenovelă de proastă factură în care două personaje politice – unul ales şi altul numit – se bat pentru un singur scop : capital politic sfidând interesul cetăţeanului", a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al PSD Mureş, senatorul Cristian Georgescu. "Ţin să exprim îngrijorarea Organizaţiei Judeţene Mureş a PSD în legătură cu situaţia tensionată dintre primarul Dorin Florea şi prefectul Ciprian Dobre.

Reabilitarea termică a blocurilor din judeţul Mureş

Prefectul de Mureş, Ciprian Dobre, a prezentat, joi, strategia de reabilitare termică a blocurilor din judeţul Mureş. Potrivit prefectului, reabilitarea termică a imobilelor supraetajate ar consta, printre altele, din izolarea termică a pereţilor exteriori şi schimbarea ferestrelor vechi cu termopane.

Dobre susţine că, în acest fel, nu ar mai exista risipă de energie, ceea ce va duce la scăderea facturilor la energia termică.

Prefectul de Mureş îl acuză pe primarul judeţului că blochează 'Ziua Recoltei'

Prefectul de Mureş, Ciprian Dobre, îl acuză pe primarul municipiului Tg-Mureş, Dorin Florea, că intenţionează să blocheze organizarea manifestării "Ziua Recoltei". Prefectul susţine că Primăria Tg-Mureş a blocat singura cale de acces a publicului în zona unde se vor desfăşura manifestările "Zilei Recoltei" prin declanşarea unor reparaţii pe strada Insulei, unde se găseşte Hipodromul care va găzdui evenimentul.

O femeie din judeţul Mureş şi-a omorât copilul, din greşeală

O femeie din localitatea mureşeană Şerbeni şi-a ucis bebeluşul dându-i, din greşeală, în loc de vitamine un calmant stomatologic. Mama afirmă că trebuia să-i dea fetiţei de numai 7 luni vitaminele prescrise de medic. Femeia susţine că a confundat flaconul cu vitamine cu o sticluţă asemănătoare în care se găsea o soluţie calmantă de uz stomatologic.

Ziua Recoltei în judeţul Mureş

Autorităţile judeţului Mureş au decis să reia tradiţia sărbătoririi "Zilei Recoltei" şi au anunţat că ziua aleasă pentru acest an este 21 octombrie. Manifestările sunt organizate de Prefectura Mureş, în colaborare cu Consiliul Judeţean şi Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală. Prefectul de Mureş, Ciprian Dobre, a declarat că, la acest eveniment, şi-au anunţat participarea 26 de localităţi mureşene, care vor fi reprezentate de 3-4 producători.

Întâlnire la vârf UDMR-CNS

Preşedintele UDMR, Markó Béla, şi liderul Consiliului Naţional Secuiesc (CNS), Csapó József, se vor întâlni, vineri, la Târgu Mureş, pentru a discuta despre autonomia Ţinutului Secuiesc. Surse din UDMR susţin că întrevederea a fost solicitată de preşedintele CNS şi că Csapó József va discuta cu vicepremierul Markó Béla pe tema necesităţii organizării referendumurilor pentru autonomie.

De remarcat că, până în prezent, cei doi lideri s-au evitat şi nu au discutat despre autonomia Ţinutului Secuiesc ca despre un program comun.

Mureş: Trei adolescenţi din Reghin daţi dispăruţi

Trei adolescenţi de la Centrul de Plasament nr. 8 din oraşul mureşean Reghin au fost daţi dispăruţi, după ce au plecat din instituţie fără a avea învoire. Fiecare dintre cei trei adolescenţi este considerat ca fiind copil cu nevoi speciale. Deşi minorii au vârste între 15 şi 16 ani, urmează doar cursurile clasei a doua.

Într-un comunicat al IJP Mureş se atrage atenţia că adolescenţii au mai fugit şi altădată din centrul de plasament şi că pot fi oriunde în ţară. Din acest motiv, poliţiştii au oferit şi semnalmentele fugarilor:

Grevă generală la Electromureş Tg-Mureş

Sindicaliştii de la Electromureş Tg-Mureş intră de joi în grevă generală fiind nemulţumiţi de oferta patronatului în legătură cu prevederile contractului colectiv de muncă (CCM). Potrivit liderului de sindicat, Vásárhelyi Zoltán, de joi dimineaţa de la ora şase, cel puţin 180 de salariaţi din totalul de 240 angajaţi de la Electromureş vor intra în greva generală pe o perioadă nedeterminată. Muncitorii sunt nemulţumiţi de faptul că patronatul nu a acceptat o creştere salarială şi a manifestat o atitudine sfidătoare faţă de salariaţi, în negocierile pentru un nou CCM.

'Vulturii' au primit drapelul de luptă de la preşedintele Băsescu

Batalionul de Operaţii Speciale „Vulturii” din Tg-Mureş a primit drapelul de luptă, marţi, chiar din partea preşedintelui Traian Băsescu. "Pentru mine e întotdeauna importantă atribuirea unui drapel de luptă. Asemenea ceremonial reprezintă procesul transformării Armatei Române”, a declarat şeful statului.

Comuna harghiteană Lăzarea are din nou primar UDMR

Reprezentantul UDMR, Gábor László, a obţinut cele mai multe voturi la alegerile locale de duminică şi a devenit primar al comunei harghitene Lăzarea. În buletinul făcut public, luni, de Biroul Electoral de Circumscripţie se arată că, în urma numărării celor 963 de voturi valabil exprimate, candidatul UDMR, Gábor László a obţinut 516 voturi, iar independentul Ambrus Zoltán (fost primar al comunei în perioada 2000-2004) a fost votat de 447 persoane.

Liderul PNL Tg-Mureş, consilier al ministrului Sănătăţii

Liderul PNL Tg-Mureş, Victor Mora, a devenit consilier al ministrului Sănătăţii pe probleme de investiţii şi IT. Într-o conferinţă de presă susţinută, luni, la sediul PNL Mureş, Victor Mora a afirmat că Ministerul Sănătăţii se confruntă cu o lipsă de standardizare IT şi că există foarte multe proiecte în diverse spitale ce nu au interoperabilitate.

Zilele Deschise Bolyai

Profesorii maghiari de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Tg-Mureş vor organiza, marţi, un forum de discuţii în sprijinul ideii de înfiinţare a unei facultăţi în limba maghiară în cadrul universităţii. Acest demers survine după ce, la sfârşitul săptămânii trecute, mai mulţi profesori şi studenţi maghiari de la UMF Tg-Mureş au participat la un forum cu tema 'Universitatea Bolyai', organizat de Comitetul de Iniţiativă Bolyai, Asociaţia Tineretului Maghiar din Transilvania şi Consiliul Tineretului Maghiar din Transilvania.

Alegeri în comuna harghiteană Lăzarea

În comuna harghiteană Lăzarea se va desfăşura duminică, 15 octombrie, al doilea tur de scrutin al alegerilor locale, transmite corespondentul AMOS News. Pentru alegerea noului primar al comunei se vor înfrunta Gábor László (UDMR), care în urmă cu o săptămână a fost votat de 375 de persoane şi Ambrus Zoltán (independent), care la primul tur a obţinut 286 de voturi.
Potrivit directorului cancelariei prefectului, Adrian Pănescu, la primul tur al alegerilor s-au prezentat la urne doar 774 de persoane din cele circa 3000 cu drept de vot.

Festivalul Toamnei la Târnăveni (Mş)

Între 13-15 octombrie la Târnăveni se defăşoară o serie de manifestări grupate sub genericul "Festivalul Toamnei". Primăria municipiului Târnăveni a anunţat că traficul în zona centrală a oraşului va fi oprit pe toată durata festivalului pentru a da posibilitatea agenţilor economici să-şi expună ofertele.

Pe scena amenajată în faţa Gimnaziului "Traian" va urca sâmbătă formaţia "Iris", iar duminică îşi vor da concursul, între alţii, Dinu Iancu Sălăjan şi Mircea Rusu Band.

Manifestările se vor încheia duminică noaptea cu un spectacol de artificii.

PSD Mureş continuă campania 'Alianţa DA-Fapte şi Minciuni'

Peste 200 de tineri social-democraţi vor distribui, în perioada următoare, în toate oraşele judeţului Mureş, broşura intitulată "Alianţa DA-Fapte şi Minciuni", transmite corespondentul AMOS News. Preşedinte PSD Mureş, Ovidiu Natea, a declarat că "Guvernul Alianţei Portocalii PNL-PD se ascunde în spatele integrării în Uniunea Europeană pentru a distrage atenţia opiniei publice de la eşecurile catastrofale ale politicii lor sociale şi economice".

Mureş: Campania 'Fermier în Europa'

Sub genericul "Fermier în Europa" în judeţul Mureş va demara începând de luni, 16 octombrie, o campanie de informare a potenţialilor întreprinzători din mediul rural, transmite corespondentul AMOS News. Caravana "Fermier în Europa" este o acţiune de informare, care se desfăşoară la nivel naţional şi care va cuprinde întâlniri la nivel de comună cu potenţialii întreprinzători în mediul rural.

Miting contra autonomiei pe criterii etnice, la Izvoru Mureş

Asociaţiile civice româneşti din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş intenţionează să organizeze, în 21 octombrie, în staţiunea harghiteană Izvoru Mureş, un miting contra autonomiei pe criterii etnice, transmite corespondentul AMOS News. Potrivit vicepreşedintelui Forumului Civic al Românilor din Harghita şi Covasna, Ioan Solomon, în cadrul acestei acţiuni, reprezentanţii organizaţiilor civice sunt invitaţi să-şi spună părerea cu privire la solicitările UDMR şi ale Consiliului Naţional Secuiesc (CNS) legate de autonomia teritorială a Ţinutului Secuiesc.

PC Mureş cere autorităţilor o poziţie oficială privind autonomia

Partidul Conservator filiala Mureş a solicitat, miercuri, Preşedinţiei şi Guvernului să exprime o poziţie oficială privind ultimele declaraţii legate de autonomia Ţinutului Secuiesc. Vicepreşedintele PC Mureş, consilierul judeţean Victor Suciu, şi-a exprimat indignarea faţă de autorităţile de la Bucureşti, care nu au reacţionat în niciun fel faţă de intenţiile Consiliului Naţional Secuiesc de a organiza referendumuri pentru proclamarea autonomiei Ţinutului Secuiesc.

Primarul de Tg-Mureş: Declaraţiile lui Şandru sunt hormonale

Primarul municipiului Tg-Mureş, Dorin Florea, a răspuns acuzaţiilor formulate de deputatul PIN, Lavinia Şandru, caracterizându-le drept "hormonale". Reacţia edilului târgumureşean survine după ce vicepreşedintele PIN l-a acuzat, din nou, că ar fi provocat bugetului local un prejudiciu de un milion de dolari.

Florea a calificat acuzele drept 'declaraţii probabil dictate şi de latura hormonală, în cadrul, să zicem, noii staturi în care se află', referindu-se la faptul că Lavinia Şandru este însărcinată.

Lavinia Şandru îl denunţă la DNA pe primarul de Tg-Mureş

Vicepreşedintele PIN, deputatul de Mureş Lavinia Şandru, a depus, miercuri, la DNA un dosar în care primarul municipiului Tg-Mureş, Dorin Florea, este acuzat că a adus un prejudiciu de un milion de dolari bugetului local, transmite corespondentul AMOS News. Dosarul cuprinde peste 100 de file şi cuprinde un raport al Curţii de Conturi privind activitatea conducerii Primăriei Tg-Mureş în perioada 2003-2005.
Lavinia Şandru susţine că dosarul ar demonstra că primarul Florea şi consilierii locali democraţi au prejudiciat bugetul local cu peste un milion de dolari.