Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

În Bihor, sute de contestaţii la capacitate

Peste 700 de contestaţii au fost depuse de elevii din Bihor care au susţinut probele la examenul de capacitate. Cele mai multe contestaţii s-au înregistrat la limba şi literatura română, şi la matematică. Din cele 737 de contestaţii depuse în Bihor la testele naţionale, cele mai multe victime le-a făcut limba şi literatura română, la care au fost depuse 564 de contestaţii. Urmează în ordine matematica, cu 91 de contestaţii, şi geografia, cu numai 46. Lucrările contestate au fost trimise la Cluj, pentru recorectare. Lucrările vor fi corectate în condiţii identice celor de examen, în paralel de către doi profesori, unul de liceu şi celălalt de gimaziu. Chiar dacă indicaţiile oficiale au fost să se corecteze în favoarea elevilor, în Bihor procentul de promovabilitate a înregistrat cea mai scăzută cotă din ultimii ani: abia 75,93% dintre elevi au reuşit la testele de capacitate.

Autor: