Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Biroul Vamal Timişoara s-ar putea muta pe gratis la Parcul Industrial

Conducerea Biroului Vamal Timişoara şi-a exprimat dorinţa de a se muta în spaţiul pe care îl deţine Consiliul Judeţean Timiş, la Parcul Industrial şi Tehnologic Timişoara (PITT), transmite corespondentul Amos News.
Pentru că Vama este o instituţie publică, toate activităţile sale nu vor fi taxate, terenul fiind acordat gratuit de către administraţia judeţeană. Şefii de la Vama Timişoara au solicitat conducerii PITT să primească un teren gratuit în spaţiul Parcului Industrial şi Tehnologic, aflat în proprietatea Consiliului Judeţean. Iniţial, Vama a solicitat o suprafaţă de 2,8 hectare, dar reprezentanţii PITT au propus acordarea a doar 2.000 metri pătraţi pentru construcţia sediului central, restul suprafeţei urmând să fie valorificate de CJT, în calitate de proprietar.

În urma negocierilor, s-a ajuns la o suprafaţă de 2,5 hectare, întrucât Vama are obligaţia de a deţine spaţii destinate activităţilor conexe vămuirii: parcare, magazine, laboratoare, antrepozite vamale, un laborator de politică agrară comună, un pod rulant, depozite pentru marfa confiscată, operaţiuni de control şi supraveghere. Reprezentanţii Vămii nu vor putea subînchiria spaţii de birouri şi depozite firmelor de comisionariat vamal, acestea urmând să fie închiriate direct de la Consiliul Judeţean.

Oficialii Vămii au cerut din start o poziţie cât mai vizibilă a locaţiei. 'Au insistat pe locarea clădirii sediului central în zona parcelei C3, în dreptul drumului principal de acces. În urma discuţiilor, reprezentanţii Vămii au acceptat ocuparea parţială a parcelei C5, pentru construirea sediului, şi a încă două hectare în zona estică a parcelei, pe un teren situat între PITT şi calea ferată. Discuţiile s-au purtat la nivel de propuneri, cererile urmând să fie analizate de CJT, care va da un punct de vedere oficial. Decizia finală aparţine consilierilor judeţeni', a precizat Nicoleta Tisu, director al PITT. Terenul de două hectare ar putea fi achiziţionat o dată cu extinderea parcului spre est cu încă 12,09 hectare.

Afacerea CJT cu acest parc a fost extrem de controversată, consilierii judeţeni criticând managementul Agenţiei de Dezvoltare Economică Timiş, administratorul PITT, care nu a reuşit închirierea întregului parc de la inaugurarea de acum doi ani. Mutarea Vămii Timişoara în această locaţie ar aduce, aşadar, beneficii considerabile Consiliului Judeţean. În acest moment, din cele 25 de parcele sunt ocupate 15, dar o instituţie vamală va fi ca un magnet pentru investitori.

domeniu: 
categorie: 
Autor: