Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Boc cere 20 de posturi din administraţia centrală şi locală

Preşedintele PD, primarul din Cluj, Emil Boc, a trimis conducerii centrale a partidului o listă cu 20 de nume ale colegilor săi clujeni, care sunt vizaţi pentru ocuparea unor posturi de secretari de stat, de prefecţi ori de şefi ai unor instituţii descentralizate. Pe această listă se regăsesc numele unor foşti parlamentari. Pe lista propusă de Emil Boc se găseşte numele consilierului judeţean Mihail Hârdău, preşedintele organizaţiei Cluj-Napoca a PD. Acesta este propus pentru postul de prefect.

O altă nominalizare pentru funcţia de prefect este cea a fostului senator Iuliu Păcurariu. Acesta ar putea deveni şi secretar de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor ori în cel al Industriei şi Comerţului.

Pe listă se mai găsesc consilierul judeţean Mircea Moroşan, împreună cu consilierul local, profesorul Florin Stamatian. Aceştia sunt în cărţi pentru a deveni secretari de stat în Ministerul Sănătăţii ori directori în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică.

O altă propunere, de data aceasta pentru un post de secretar de stat în Ministerul Justiţiei, este cea a avocatului Alin Tişe. Acesta este consilier local şi totodată este finul preşedintelui PD, Emil Boc. Organizaţia de tineret a PD Cluj a propus numele lui Valer Rusu, pentru funcţia de expert parlamentar, adică de angajat al conducerii Parlamentului. Această funcţie ar fi echivalentă cu cea de secretar de stat. Pe listă se află şi numele lui Ioan Morar, din Huedin, pentru funcţia de secretar de stat ori de şef de direcţie judeţeană în Ministerul Agriculturii şi Pădurilor. El are şanse mari să devină şef al Direcţiei Silvice, dacă acest post va reveni PD.

Unul dintre directorii din Romtelecom Cluj, Horea Alexandru, ar putea fi secretar de stat în Ministerul Comunicaţiilor, care este condus de un alt clujean, Zsolt Nagy de la UDMR. Un alt nume, pomenit în legătură cu un post de secretar de stat în Ministerul Finanţelor Publice ori la conducerea Direcţiei Judeţene a Finanţelor Publice este cel al expertului financiar Mircea Mureşan. Consilierul judeţean din Turda Radu Bica ar putea deveni secretar de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor, consilierul judeţean din Dej Ion Pantelimon ar putea fi secretar de stat ori director în acelaşi minister iar Teofil Mărgineanu ar putea deveni secretar de stat în ministerul care se va ocupa de întreprinderile mici şi mijlocii.

domeniu: 
categorie: