Bogadan Baltazar: 'Eu l-am recrutat pe Mugur Isărescu'

Fost preşedinte al BRD şi, în prezent, unul din partenerii firmei de consultanţă Baltazar, Bloom şi Pârvulescu. Bogdan Baltazar a fost invitatul ediţiei de weekend a emisiunii Sensurile actualităţii, găzduită de Senso Tv. Baltazar şi-a început activitatea profesională ca asistent universitar la catedra de Rezistenţa Materialelor a Facultăţii de tehnologia Construcţiilor de Maşini, din Institutul Politehnic din Bucureşti. Între 1964-1968 a fost ataşat, ulterior secretar III şi II, responsabil pentru relaţiile cu PNUD/ONU şi Consiliul Economic şi Social al ONU, din Ministerul Afacerilor Externe.

După o lungă perioadă în structurile MAE, Baltazar, pentru atitudini nonconformiste, dar nu 'dizidente', a fost îndepartat politic din MAE şi a ajuns inginer la Întreprinderea de Anvelope Danubiana, în comuna Popeşti-Leordeni, din apropierea Bucureştilor.

După 1990 s-a reîntors în cadrul MAE, unde l-a 'recrutat' pe Mugur Isărescu de la Institutul de Economie Mondială, la sugestia lui Eugen Dijmărescu. 'Cu mine a dat examen de intrare pe post, l-am trimis la Fondul Monetar Internaţional, iar la sugestia lui Petre Roman l-am chemat să-l facem guvernator', a mărturisit Bogdan Baltazar.

domeniu: 
categorie: