Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Bogdan MARIUS

Proiectul de lege privind cadrul general de reglementare a comunicaţiilor a stârnit dispute la Camera Deputaţilor

Deputaţii au respins, marţi, cu 169 de voturi împotrivă şi 100 de voturi pentru, proiectul de lege privind respingerea Ordonanţei de urgenţă nr. 11/2005 pentru abrogarea alineatului 2 al articolului 38 din OUG nr. 79/2002 privind cadrul general de reglementare a comunicaţiilor.
La acest proiect de lege, care are caracter organic, fiind necesare 167 de voturi pentru adoptare, Camera Deputaţilor este cameră decizională.

Deputaţii au aprobat amenzi mai mari pentru cei prinşi în neregulă la metrou

Deputaţii au adoptat, marţi, proiectul de lege pentru stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele de călătorie cu metroul, care stipulează o creştere considerabilă a amenzilor. Cele mai mari amenzi pentru persoane fizice sunt de 15 milioane lei, iar pentru persoane juridice de 30 milioane lei.

Deputaţii au aprobat un împrumut BIRD pentru reforma sistemului sanitar

Camera Deputaţilor a adoptat în calitate de primă Cameră sesizată, acordul de împrumut între România şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BIRD), semnat la 28 ianuarie 2005, în valoare de 65,1 milioane euro, destinat finanţării proiectului privind reforma sistemului sanitar - faza a doua.

Preşedintele Camerei Deputaţilor se va întâlni miercuri cu preşedintele Adunării Naţionale a Ungariei

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Adrian Năstase, se va întâlni miercuri în localitatea ungară Nyiregyhaza, cu preşedintele Adunării Naţionale a Ungariei, Katalin Szili.
Întâlnirea are un caracter de reciprocitate, ca răspuns la vizita pe care dna Katalin Szili a făcut-o la Satu Mare, la 1 octombrie 2004, informează un comunicat difuzat de Direcţia pentru comunicare, presă şi relaţii publice a Camerei Deputaţilor.

Camera Deputaţilor şi Senatul se întrunesc miercuri în şedinţă comună

Camera Deputaţilor şi Senatul se întrunesc, miercuri, într-o şedinţă comună pentru a modifica lista Guvernului, la solicitarea primului-ministru Călin Popescu-Tăriceanu, prin desfiinţarea funcţiei de ministru delegat pentru coordonarea autorităţilor de control, a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, Titu Gheorghiof, purtătorul de cuvânt al Camerei Deputaţilor.

Premierul va cere Parlamentului desfiinţarea funcţiei de ministru delegat pentru coordonarea autorităţilor de control

Premierul Călin Popescu-Tăriceanu va solicita parlamentarilor, în şedinţa comună a Senatului şi Camerei Deputaţilor, care va avea loc miercuri, 27 aprilie, aprobarea modificării listei Executivului prin desfiinţarea funcţiei de ministru delegat pentru coordonarea autorităţilor de control.

Parlamentarii şi-au dat acordul pentru înfiinţarea unei noi universităţi la Timişoara

Plenul Camerei Deputaţilor a aprobat în şedinţa de miercuri înfiinţarea Universităţii 'Mihai Eminescu' din municipiul Timişoara, având acreditată Facultatea de Management Turistic Hotelier şi Comercial, specializarea Economia Comerţului, Turismului şi Serviciilor, cu predare în limba română.
După intrarea în vigoare a prezentei legi, în structura universităţii intră şi alte facultăţi şi specializări care sunt acreditate sau autorizate să funcţioneze provizoriu prin hotărâre de guvern.

Mircea Geoană a intrat în cursa pentru şefia PSD

Senatorul PSD Mircea Geoană şi-a depus miercuri candidatura pentru preşedinţia PSD devenind astfel al patrulea competitor pentru funcţia supremă în partid, alături de senatorii Ion Iliescu şi Şerban Nicolae şi de primarul comunei Niculeşti, Dorinel Soare. Pentru funcţia de secretar general s-au înscris, până în acest moment, Victor Ponta, Miron Mitrea, Ecaterina Andronescu, Vasile Gherasim şi Francisc Tobă.

Garda Financiară şi Autoritatea Naţională a Vămilor au trecut în subordinea MFP

Deputaţii au adoptat, miercuri, în calitate de cameră decizională, proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 8/2005 prin care Garda Financiară şi Autoritatea Naţională a Vămilor au trecut în subordinea Ministerului Finanţelor Publice, din subordinea Autorităţii Naţionale de Control.

Viceprimarii nu îşi pot păstra şi calitatea de consilieri

Deputaţii au respins, joi, o iniţiativă legislativă a senatorului liberal Mihai Ţâbuleac, potrivit căreia viceprimarii îşi puteau păstra calitatea de consilieri pe durata exercitării mandatului.
În raportul întocmit de Comisia de administraţie publică se precizează că menţinerea de către viceprimar şi a calităţii de consilier încalcă dispoziţiile articolului 87 din Legea 161/2003, conform căruia funcţia de viceprimar este incompatibilă cu funcţia de consilier local, iar viceprimarii nu pot deţine, pe durata exercitării mandatului, funcţia de consilier judeţean.

Lista cu parlamentari incompatibili l-ar putea costa pe Ciuvică câteva drumuri la tribunal

Deputatul PPRM Liviu Almăşan a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că ia în considerare acţionarea în judecată a preşedintelui Grupului de Investigaţii Politice (GIP), Mugur Ciuvică, pentru faptul că acesta l-a nominalizat pe o listă cu 18 parlamentari incompatibili.

PPRM sesizează situaţia de incompatibilitate a deputatului Nati Meir

Liderul grupului parlamentar al Partidului Popular România Mare (PPRM) din Camera Deputaţilor, Lucian Bolcaş, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, că a sesizat Biroul permanent al acestui for în privinţa incompatibilităţii deputatului independent Nati Meir cu funcţia de director deţinută la două societăţi comerciale.

Viktor Iuşcenko va susţine un discurs în Plenul Parlamentului

Secretarul Biroului permanent al Camerei Deputaţilor, Titu Gheorghiof, a anunţat marţi, într-o conferinţă de presă, convocarea unei şedinţe comune a celor două Camere ale Parlamentului pentru joi, 21 aprilie, prilej cu care preşedintele Ucrainei, Viktor Iuşcenko, va susţine o alocuţiune. Potrivit secretarului Camerei, la şedinţa comună vor fi prezenţi membri ai Guvernului României, reprezentanţi ai societăţii civile, alte personalităţi.

Două noi universităţi au primit acreditarea în Parlament

Plenul Camerei Deputaţilor a aprobat, marţi, cu unanimitate de voturi, acreditarea Universităţii Andrei Şaguna din Constanţa şi a Universităţii româno-germane din Sibiu. Prima se acreditează cu următoarele specializări: Facultatea de drept şi ştiinţe administrative cu specializarea drept cu predare în limba română şi Facultatea de ştiinţe economice cu specializarea finanţe şi bănci cu predare în limba română.

Operatorii de transport feroviar străini au liber în România din 2007

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, în calitate de cameră decizională, proiectul de lege pentru completarea şi modificarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 12/1998 privind transportul pe căile ferate române şi reorganizarea Societăţii Naţionale a Căilor Ferate Române. Legea preia în legislaţia naţională unele prevederi ale Directivei Uniunii Europene nr.

Deputaţii au aprobat înfiinţarea unei noi instituţii pentru controlul fondurilor europene

Deputaţii au aprobat înfiinţarea Autorităţii de audit pentru fondurile acordate României de Uniunea Europeană prin programele ISPA şi SAPARD şi pentru fondurile ce vor fi acordate în perioada post-aderare.
Potrivit Raportului întocmit de Comisia pentru buget, finanţe şi bănci, pentru intensificarea pregătirilor de aderare, Uniunea Europeană şi-a orientat politicile, strategiile, precum şi asistenţa financiară către întărirea capacităţii ţărilor candidate de a adopta şi aplica acquis-ul comunitar şi realizarea reformelor instituţionale şi economice.

Deputaţii coaliţiei nu au fost de acord cu creşterea numărului de posturi la comisiile permanente

Reprezentanţii coaliţiei guvernamentale în Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor au blocat din nou, luni, discutarea unor memorandumuri interne care prevedeau o creştere generală a numărului de posturi şi a cheltuielilor de personal la comisiile permanente. Reprezentanţii coaliţiei aflate la putere acceptă o astfel de creştere doar la comisiile care au o activitate încărcată, cum ar fi comisia juridică, cea de buget-finanţe, comisia de cultură sau cea de agricultură.

Deputaţii vor lucra în plen în primele trei zile ale săptămânii

Camera Deputaţilor va lucra săptămâna aceasta în plen luni după-amiază, marţi şi miercuri, conform deciziei luate de Biroul Permanent. Marţi, 19 aprilie, va fi acordat votul final asupra unor proiecte de lege, iar în după-amiezele de marţi şi miercuri, precum şi joi dimineaţa deputaţii vor lucra în cadrul comisiilor permanente.

Camera Deputaţilor a aprobat creşterea salariilor personalului din unităţile sanitare

Camera Deputaţilor a adoptat, joi, pe articole, proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă nr. 115/2004 privind salarizarea şi alte drepturi ale personalului contractual din unităţile sanitare publice. Personalul contractual din unităţile sanitare publice beneficiază, la funcţia de bază, de un spor de vechime în muncă de până la 25%, calculat la salariul de bază.

Deputaţii au fost de acord cu creşterea amenzilor pentru încălcarea legislaţii în domeniul transporturilor grele

Deputaţii au adoptat, joi, pe articole, Ordonanţa Guvernului nr. 21/27 ianuarie 2005, prin care sunt stabilite amenzi mult mai mari pentru şoferii care încalcă legislaţia în domeniul transporturilor grele.
Nerespectarea prevederilor din autorizaţia specială de transport emisă pentru depăşirea maselor sau a dimensiunilor maxime admise se sancţionează, potrivit prevederilor Ordonanţei adoptată de deputaţi, cu amendă de la 30.000.000 la 40.000.000 lei, în timp ce lipsa autorizaţiei speciale se sancţionează cu o amendă contravenţională cuprinsă între 50.000.000 şi 60.000.000 lei.

PSD se gândeşte la o moţiune împotriva modificării Codului fiscal

Pesediştii critică ordonanţa de modificare a Codului fiscal, adopată recent de Cabinetul Tăriceanu, şi se gândesc chiar să depună o moţiune simplă pe această temă. Fostul ministru al finanţelor, Mihai Tănăsescu, a desfiinţat, miercuri, actul normativ alcătuit de actuala putere, afirmând că, pe lângă imensele dezavantaje pe care ordonanţa le aduce, aceasta va crea şi un puternic “puseu inflaţionist”, care se va duce la înrăutăţirea vieţii majorităţii.

Jurnaliştii din SRTv reclamă presiunile fostei puteri

Angajaţii departamentului de ştiri al TVR au reclamat, marţi, în faţa parlamentarilor din Comisia de anchetă pentru SRR şi SRTv amestecul nemijlocit al PSD în politica editorială a instiuţiei, între 2000 şi 2004. Jurnaliştii au povestit cum „un domn Constantinides” venea în fiecare zi şi copia toate înregistrările acţiunilor lui Adrian Năstase şi au oferit exemple concrete de subiecte tratate în mod părtinitor.

Pârvulescu: Fărâmiţarea electoratului, un posibil avantaj pentru Vanghelie

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Marian Vanghelie, ar putea fi favorizat, în turul al doilea, de fărâmiţarea elelctoratului, susţine preşedintele Pro Democraţia, Cristian Pârvulescu. Pârvulescu a explicat, luni, că înscrierea în cursă a candidaţilor independenţi sau a celor desemnaţi de partidele mici va determina fracţionarea electoratului, fapt ce ar putea fi în beneficiul candidatului PSD în cel de-al doilea tur de scrutin.

PSD vrea să ştie ce caută Băsescu în campania pentru Primăria Generală

Pesediştii cer lămuriri de la Palatul Cotroceni în legătură cu apariţia numelui lui Traian Băsescu în desfăşurarea campaniei electorale pentru Primăria Capitalei.
Organizaţia bucureşteană a PSD a expediat luni pe adresa Administraţiei Prezidenţiale o scrisoare deschisă în care îi solicită Adrianei Săftoiu să clarifice în ce măsură instituţia sau şeful statului personal au permis folosirea numelui preşedintelui României în campanie.

Cei mai mulţi dintre români, de acord cu retragerea lui Vadim Tudor

Decizia lui Corneliu Vadim Tudor de a face pasul înapoi de la conducerea PPRM este privită cu ochi buni de alegători. Potrivit unui sondaj CURS, dat ieri publicităţii, 80 la sută dintre intervievaţi au declarat că au auzit de această schimbare, dintre aceştia 55 de procente apreciind că este un lucru bun, 14 la sută - rău, iar 31 la sută nu ştiu sau nu au răspuns.