Bolnavii internaţi în Spitalul TBC din Tr. Severin îngheaţă în saloane

O clădire veche de peste 100 de ani, pereţi care stau să cadă, mucegai şi frig. Acestea sunt condiţiile în care stau bolnavii internaţi în Spitalul TBC din Drobeta Turnu Severin. Pentru a se încălzi, cele 150 de persoane internate sunt nevoite să-şi aducă de acasă radiatoare. Mai mult decât atât, mâncarea ce li se serveşte dimineaţa este adusă de la Spitalul Judeţean rece. Conducerea Spitalului Judeţean Drobeta Tunru Severin a stabilit ca cele două secţii TBC să beneficieze de căldură doar 6 ore pe zi, adică trei ore dimineaţa şi alte trei ore seara. Însă, pentru bolnavi, temperatura asigurată în saloane nu este nici pe departe suficientă. Ei spun că tremură de frig, noaptea dorm îmbrăcaţi, iar mâncarea lasă şi ea de dorit. În aceste condiţii, ei trebuie să recurgă la surse electrice de încălzire, însă aceia care provin din zone mai îndepărtate ale judeţului nu au posibilitatea de a-şi aduce reşouri, astfel că trebuie să se mulţumească cu haine groase.

Din cauza faptului că instalaţia electrică a spitalului este din aluminiu, aceasta a cedat de două ori până acum. Frigul nu îi afectează însă numai pe pacienţi, ci şi pe medici. Aceştia confirmă starea de fapt existentă, şi totodată recunosc că bolnavilor li se permite accesul cu reşouri, dar fără anumite improvizaţii.

‘Centrala fiind foarte veche, randamentul este mic şi consumul este foarte mare. Noi trebuie să aprovizionăm cu aproximativ 600 de litri lichid uşor pe săptămână, ceea ce înseamnă un cost foarte mare. Pe de altă parte, suplimentarea confortului termic, prin alte surse, respectiv energie electrică, este puţin posibil, datorită instalaţiilor care nu suportă utilizatorii de energie electrică. Avem interdicţie de la pompieri să folosim în exces utilizatorii de sursă de căldură electrică, astfel încât reuşim la ora actuală să asigurăm un confort termic, dacă se poate numi confort o temperatură de 15 grade în salon’, a spus doctorul George Moraru, directorul adjunct al Spitalului Judeţean din Drobeta Turnu Severin.

domeniu: 
categorie: