BT: Procentul de promovabilitate la Testarea Naţională, mai mare cu 4%

Procentul de promovabilitate din judeţul Botoşani la testele naţionale a crescut în urma contestaţiilor depuse de elevii nemulţumiţi de notele primite. Dacă în urmă cu o săptămână, promovabilitatea candidaţilor la concurs era puţin peste 63%, după rezultatele care au fost afişate astăzi la centrele de examen aceasta a cresut cu aproape patru procente.

Potrivit şefului Inspectoratului Şcolar Botoşani, Horia Negrescu, după desfăşurarea probelor la testele naţionale, au fost depuse nu mai puţin de 800 de contestaţii şi numai 281 dintre acestea au fost primit măriri sau micşorări de notă. Cele mai multe contestaţii au fost înregistrate la limba şi literatura română, acestea reprezentând mai bine de jumătate din totalul contestaţiilor depuse de absolvenţii claselor a VIII-a.

În perioada următoare, elevii care au promovat testele naţionale la liceu se vor pute înscrie la liceu. Aceştia vor trebui să depună dosarul cu opţiuni la centrele de examen de unde vor fi repartizaţi în ordinea mediilor şi a opţiunilor. Cei aproximativ 40% de candidaţi respinşi la concursul testelor naţionale nu au decât varianta şcolilor de artă şi meserii.

Oferta educaţională a Inspectoratului Şcolar Botoşani în acest an cuprinde aproximativ şase mii de locuri în liceele şi şcolile de artă şi meserii.

domeniu: 
categorie: