Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

BT: Sistemul pentru protecţia copilului se află într-o gravă criză financiară

Angajaţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Botoşani au nevoie până la finele anului de peste 80 de miliarde de lei pentru a asigura plata salariilor şi indemnizaţia de hrană care se acordă copiilor insitituţionalizaţi. Aceasta, după ce Instituţia Prefectului a solicitat Consiliului Judeţean Botoşani să suplimenteze din bugetul propriu fondurile pentru consiliile locale dar şi ca urmare a majorării preţurilor la utilităţi. Prin suplimentarea fondurilor către Consiliile Locale, Direcţia Generală de Asistenţă Socială Botoşani a pierdut aproxiamtiv 38 de miliarde de lei, iar majorarea preţului la principalele utilităţi a făcut ca această sumă să se dubleze.

Conducerea Direcţiei pentru Protecţia Copilului Botoşani a făcut demersuri către Agenţia Naţională pentru Protecţia Copilului şi Ministerul Muncii pentru a sesiza situaţia dar nu a primit nici un răspuns. În cazul în care până la finele lunii octombrie, Direcţia nu va primi nici un răspuns, există riscul ca instituţia să nu-şi poată acoperi cheltuielile administrative pe ultimele două luni.

domeniu: 
categorie: