Bucureştiul este cea mai ieftină capitală europeană

Bucurestiul a ramas cel mai ieftin dintre marile orase din Europa din punct de vedere al costurilor de trai, cu toate ca a urcat sapte pozitii fata de anul trecut, pana pe locul 114, potrivit unui studiu realizat de Economist Intelligence Unit (EIU), divizie a grupului 'The Economist'. Studiul este realizat de doua ori pe an si include 134 de orase din lume, clasificate in functie de un indice care are ca baza de referinta costurile din New York, oras clasat in prezent pe locul 13.
Astfel, cheltuielile de trai calculate pentru Bucuresti reprezinta 52% fata de nivelul din New York. Costurile din capitala Romaniei sunt mai mici decat in Belgrad, care ocupa locul 108, sau Budapesta - locul 96.

Cel mai scump oras din Europa Centrala este, potrivit EIU, Praga, situata pe pozitia 82 in lume, unde costurile reprezinta 70% din cele inregistrate in New York. Praga a consemnat un salt de 24 de locuri fata de anul trecut, in timp ce Varsovia a urcat sapte pozitii, Budapesta 22, iar Belgradul 13.
Cel mai scump oras din lume este in continuare Tokyo. In Europa, costurile cele mai ridicate sunt in Oslo, dupa care urmeaza Zurich, Copenhaga, Geneva, Paris, Reykjavik si Londra.

domeniu: 
categorie: