Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Buget subţire pentru achiziţiile de carte la Biblioteca Judeţeană Bacău

Suma alocată pentru achiziţii de carte la Biblioteca Judeţeană 'C. Sturdza' din Bacău scade cu câteva zeci de milioane de lei în fiecare an. Silvia Tomescu, directorul Bibliotecii spune că banii alocaţi pentru 2005 în acest scop nu acoperă nici măcar un sfert din necesarul instituţiei. Din câte se pare, mutarea sediului la o nouă adresă din Parcul 'Cancicov' a transferat o parte din bugetul alocat achiziţiilor la cel pentru mobilier şi alte dotări.

Directorul Silvia Tomescu spune că anul acesta suma alocată pentru achiziţia de carte nu este mai mare de 380 de milioane de lei. “Este extrem de puţin. Banii aceştia nu acooperă nici 25% din necesar. O parte din fondurile pentru Bibliotecă au fost investite în modernizarea sediului şi amenajarea acestuia, care au fost prioritare”, precizează Silvia Tomescu.