Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Bugetul Capitalei pentru anul 2005, rectificat pe...minus

Bugetul Capitalei pentru anul 2005, aprobat la inceputul anului la valoarea de 24.000 de miliarde de lei vechi (2.406.342,61 mii RON) a fost rectificat in minus, cu aproape 5500 de miliarde de lei vechi (543.155,38 mii RON), in sedinta extraordinara de ieri a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB). Cea mai spectaculoasa cădere a fondurilor, de 4840 md. lei vechi o inregistreaza capitolul investitii finantate din credite externe, pentru simplul motiv ca banii nu au fost utilizati.

Marile lucrari de reabilitare a infrastructurii orasului ar fi trebuit sa inceapa in toamna acestui an. La capitolul 'nerealizari' la veniturile locale se inscriu concesiunile si inchirierile (minus 150 md. lei vechi), acestea fiind justificate de conducerea municipalitatii prin 'dificultatile inregistrate la recuperarea creantelor aferente contractelor de inchiriere si asociere pentru spatii cu alta destinatie', adica datoriile la buget pe care nu le-au platit posesorii spatiilor comerciale.

In schimb, veniturile proprii din taxe, impozite si cotele defalcate din impozitul pe venit au depasit incasarile, cu 363 md. lei vechi, astfel ca s-a reusit acoperirea sumelor inregistrate la 'nerealizari'. Diferenta ramasa, de 105 md. lei vechi, alaturi de alte 463,5 md. lei vechi disponibilizate de la alte capitole, au fost suplimentate cheltuielile la unele institutii/pozitii bugetare, astfel: 310 md. lei vechi pentru subventia la energia termica din luna noiembrie, 160 md. lei vechi pentru subventia la RATB pana la sfarsitul anului, 18 md. lei vechi pentru investitiile RADET, 3 md. lei pentru reparatii la Administratia Cimitirelor, 50 md lei pentru Administratia Lacurilor si Parcurilor, 2,8 md. lei vechi pentru Politia Comunitara etc.

La capitolul 'fonduri disponibilizate' se inscriu Administratia pentru Supravegherea Animalelor, care a 'pierdut' 34,5 md. lei vechi, Gradina Zoologica - 9,5 md. lei vechi, Administratia Strazilor - 39,6 md. lei vechi, RATB - 101,5 md. lei vechi la cheltuieli de capital, Programul reabilitarii infrastructurii scolare - 139 md. lei, cheltuieli de personal - 78 mld. lei vechi - si alte cheltuieli de capital din bugetul propriu al Primariei Capitalei - 83,8 md. lei vechi.

Alte ştiri din sursa AMOS News:
 Programul BEI pentru 106 şcoli va demara in trimestrul IV al anului
Schimbarea la faţă a Bucureştiului, o investiţie metropolitană de milioane
Acuze aduse municipalităţii bucureştene de către PSD
 Pesediştii propun un nou brand politic: 'Videanu care visează'
Proiectele municipalităţii la simpozionul 'Oportunităţi de investiţi''
Cel mai nou proiect al companiei Impact: 'Cardinal Towers Development'
Bucureştenii vor circula de la anul cu 100 de troleibuze noi
Bancă de Investiţii înfiinţată de Primarul Videanu
De la 1 ianuarie, bucureştenii vor avea un singur cod fiscal
Videanu, acuzat de PSD că doreşte muşamalizarea subiectului Apa Nova
Videanu: 'Canalizarea Capitalei nu poate fi reabilitată mai devreme de 15 ani'
 Zeci de planuri urbanistice zonale, aprobate de Videanu
PUZ-urile îl nemulţumesc pe Videanu
Proiectul Basarab, mărul discordiei între Videanu şi rezidenţii din zonă
Pasajul rutier Basarab va fi gata în trei ani
 Modernizarea Pasajului Eroii Revoluţiei, un proiect de 110.067.039 mii lei
Studiu geospaţial de 250.000 dolari pentru Metropolă

categorie: