Buletin de presă al IGP

Ofiţeri de presă: Col. IONESCU Florin si Lt BREZOI Simona
S U MA R:
I. CARACTERIZAREA GENERALĂ A ZILEI PRECEDENTE II. ASPECTE JUDICIARE III. EVENIMENTE RUTIERE IV. AUTORI DE INFRACŢIUNI PRINŞI V. DIVERSE II. ASPECTE JUDICIARE

1. Omor jud. Cluj
2. Tentativă de omor jud. Mureş
3. Tentativă de omor jud. Sibiu
4. Tentativă de omor jud. Galaţi
5. Lovituri cauzatoare de moarte jud. Arad
6. Vătămare corporală gravă jud. Botoşani
7. Viol jud. Galaţi
8. Prostituţie - proxenetism jud. Arad
9. Traficant de droguri arestat jud. Timiş

III. EVENIMENTE RUTIERE

1. Accident soldat cu decesul unei persoane jud. Hunedoara
2. Accident soldat cu decesul a 3 persoane jud. Olt
3. Accident biciclist jud Suceava

IV. AUTORI DE INFRACŢIUNI PRINŞI

1. Urmărit general pentru furt calificat jud. Mureş

V. DIVERSE

1. Accident de muncă urmat de deces jud. Hunedoara
2. Persoană cu identitate necunoscută jud. Constanţa

I/1. În ultimele 24 de ore, unităţile centrale şi teritoriale de poliţie au desfăşurat activităţi de cercetare, constatare şi soluţionare a evenimentelor sesizate şi au participat la asigurarea ordinii şi liniştii publice pe raza de competenţă.
Dintre infracţiunile cu pericol social ridicat, prejudicii mari, mod de operare deosebit sau care au lezat grav viaţa şi integritatea persoanei au fost raportate producerea a 95 evenimente şi constatarea a 20 infracţiuni de natură economică, precum şi 46 infracţiuni de natură judiciară.
Pe linie de poliţie rutieră s-au înregistrat 25 accidente de circulaţie, din care: 7 în mediul urban şi 18 în mediul rural, soldate cu 12 morţi şi 18 răniţi grav.
Au fost aplicate 12.512 amenzi în valoare totală de 5.506.650.000 lei
Au fost prinşi 51 de autori de infracţiuni, dintre care 7 figurau urmăriţi general, 3 infractori identificaţi şi prinşi în cauze cu A.N. şi 41 infractori care au comis fapte în ultimele 24 de ore.

X
X x

II/1. În noaptea de 04/05.08.2002, ora 02.00, în municipiul CLUJ-NAPOCA, VINCZE IANOŞ-JENO, 26 ani, din localitate, în timp ce se afla la domiciliul concitadinului său ABRUDAN SORIN-GICU, 40 ani, pe fondul consumului de alcool i-a aplicat acestuia mai multe lovituri peste corp cu un obiect contondent, cauzându-i moartea.
Cercetările continuă cu autorul în stare de arest preventiv.

II/2. La 04 august a.c., ora 22.00, în comuna SÂNGER, judeţul MUREŞ, în timpul unei altercaţii ce a avut loc în stradă, TEGLA ILIE - LUCIAN, 25 ani, din localitate, a fost lovit cu un cuţit în zona toracică, de către consăteanul său MAIER ALEXANDRU-SORIN, 34 ani, suferind leziuni grave ce i-au pus viaţa în pericol.
Cercetările continuă cu autorul în stare de reţinere.

II/3. In dimineaţa zilei de 05.08.2002,ora 4,00 pe raza comunei Racoviţa Jud. Sibiu,în stradă ,pe fondul consumului de alcool a avut loc o altercaţie spontană între DONDOŞ ALEXANDRU,de 23 ani, domiciliat în comuna Ticuşu Vechi, jud. Braşov, ciurdar la vitele satului Racoviţa, recidivist şi Măerean Mihai,de 20 ani, student la Facultatea Româno-Germană din Sibiu în timpul căreia primul i-a aplicat ultimului o lovitură de cuţit în zona abdomeniului, cauzîndu-i leziuni traumatice care i-au pus viaţa in primejdie.
In prezent victima se afla în afara oricărui pericol.
Parchetul de pe lingă Tribunalul Sibiu a emis mandat de arestare preventivă împotriva autorului pe 30 zile, pentru comiterea infractiunii de tentativă de omor calificat.

II/4. In dupa-amiaza de 4 august a.c., in jurul orei 16.00, pe raza comunei Pechea, judetul Galati, a avut loc o tentativa de omor comisa de VOICU DINU, de 39 ani, din aceeasi localitate, agricultor, fara antecedente penale, asupra consateanului sau,DANAILA FANEL, de 16 ani, agricultor, in urmatoarele imprejurari:
In timp ce se deplasa pe strada, autorul a intalnit victima si, deoarece aceasta ii batuse in aceeasi zi, copilul, VOICU LUCIAN, de 6 ani, i-a aplicat, pentru a se razbuna, o lovitura de cutit in zona inimii.
In prezent, DANAILA FANEL, se afla internat la Spitalul de Urgenta Galati, in stare critica.
Fata de VOICU DINU, Parchetul de pe langa Tribunalul Galati a luat masura arestarii preventive.

II/5. La data de 05.08.2002, a decedat în spital numitul GHIB IOAN, 63 ani, din comuna PETRIŞ, judeţul ARAD, iar în urma necropsiei a reieşit că moartea a fost violentă.
Din cercetări s-a stabilit că în ziua de 16.07.2002, în timp ce victima se afla la un bar din comuna PETRIŞ a fost lovit cu pumnul de către ginerele său, NICULESCU DOINEL, 39 ani, din localitate, iar în cădere acesta s-a lovit cu capul de o bordură din beton.
Cercetările sunt continuate cu autorul în stare de arest preventiv.

II/6. La 05.08.a.c., a fost retinut in vederea arestarii preventive numitul CRISTESCU CONSTANTIN-BOGDAN, de 20 ani, din comuna Stauceni, judetul Botosani, agricultor, fara antecedente penale, pentru savarsirea infractiunilor de “vatamare corporala grava” si “port ilegal de cutit”.
In seara de 20.07.2002, orele 23,00, in fata barului S.C. “Andra” SRL din Stauceni, pe fondul consumului de bauturi alcoolice si a unor discutii contradictorii, susnumitul l-a lovit cu un cutit, ce-l avea asupra sa, pe consateanul sau ALECSA SERGIU, de 26 ani, provocandu-i o plaga abdominala penetranta.
Victima a fost internata in spital la Iasi. Examinata medico-legal, s-a concluzionat ca leziunea necesita 28-30 zile ingrijiri medicale, fiindu-i pusa viata in primejdie.
Autorul a fost prezentat la instanta de judecata, fiind sanctionat cu 150 ore de munca in folosul comunitatii, conform Legii 61/1991.

II/7. La 05 august a.c., R.A., din comuna NICOREŞTI, judeţul GALAŢI, a sesizat că la 15.07.2002, consătenii săi LUPU ION, 35 ani şi PIEPTANARU IULIAN, 43 ani, au acostat-o pe stradă pe fiica sa, R.R.G., de 11 ani şi au condus-o într-o vie de la marginea localităţii, unde, prin ameninţare, au întreţinut cu aceasta raporturi sexuale.
Cercetările continuă cu primul autor în stare de reţinere.

II/8. IN DATA DE 05.08.2002, A FOST INCEPUTA U.P. IMPOTRIVA NUMITEI VICLIUC MICULINA, DE 33 ANI, DOMICILIATA IN COM. TIRNOVA, SAT AGRISU-MARE, JUD. ARAD, FARA OCUPATIE, FARA ANTECEDENTE PENALE, NECASATORITA, CARE IN PERIOADA IULIE 2002 A INTRETINUT RAPORTURI SEXUALE CU MAI MULTE PERSOANE, PRIMIND DIVERSE SUME DE BANI, FIIND INVINUITA DE SAVARSIREA INFRACTIUNII DE PROSTITUTIE, PREV. SI PED. DE ART.328 DIN C.P.
TOT IN DATA DE 05.08.2002 A FOST INCEPUTA U.P. IMPOTRIVA NUMITULUI FUSERITA ADRIAN, DE 29 ANI, DOMICILIAT IN COM. CONOP, SAT MILOVA, JUD. ARAD, RECIDIVIST, FARA OCUPATIE, NECASATORIT, CARE IN CURSUL LUNII IULIE 2002 A INLESNIT PRACTICAREA PROSTITUTIEI SI A PRIMIT FOLOASE MATERIALE DE LA VICLIUC MICULINA, PROSTITUATA, SUS-NUMITUL FIIND INVINUIT DE COMITEREA INFRACTIUNII DE PROXENETISM, PREV. SI PED. DE ART. 329 DIN C.P.
CEI DOI INVINUITI SUNT CERCETATI IN STARE DE LIBERTATE DE CATRE PARCHETUL DE PE LANGA JUDECATORIA LIPOVA, JUD. ARAD.

II/9. În noaptea de 04/05.08.2002, în urma unui complex de activităţi specifice, cadrele Centrului Zonal de Combatere a Crimei Organizate şi Antidrog Timişoara, sub directa îndrumare a Direcţiei Generale de Combatere a Crimei Organizate şi Antidrog şi în colaborare cu lucrătorii Serviciului Judiciar din cadrul IPJ Arad, au reuşit identificarea şi reţinerea cetăţeanului italian GABURRO MAURIZIO, de 50 ani, cu domiciliul în Italia şi reşedinţa în Arad.
Faţă de acesta, autorităţile italiene au emis mandat internaţional de arestare preventivă pentru deţinerea şi traficul de droguri de mare risc, având de executat o pedeapsă de 30 ani.
Sus-numitul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara, fiindu-i eliberat mandat de arestare preventivă pe termen de 30 zile şi introdus în arestul I.P.J. Timiş, de unde va fi extrădat.
În continuare cadrele Centrului Zonal de Combatere a Crimei Organizate şi Antidrog Timişoara, în colaborare cu instituţiile abilitate, vor efectua controale referitoare la persoanele din România implicate şi pe linia spălării banilor proveniţi din traficul de droguri la firma Via Consult din Arad, unde acesta este asociat unic.

III/1. În noaptea de 04/05 august a.c., ora 03.00, pe raza comunei BARU, judeţul HUNEDOARA, OPREAN SORIN, 26 ani, din localitate, în timp ce traversa strada fără să se asigure a fost surprins şi accidentat mortal de către autoutilitara condusă de către BARBU IONEL, 49 ani, din municipiul CRAIOVA.
Cercetările continuă.

III/2. In 05.08.2002, orele 11.30, pe D.N. 2E, in afara localitatii CORNU LUNCII, jud. Suceava, BUTA VIORICA, de 50 ani, din localitate, in timp ce se deplasa cu bicicleta, a acrosat-o pe BESA AURELIA, de 62 ani, din comuna, care se deplasa pe partea dreapta a carosabilului.
In urma impactului, BUTA VIORICA a decedat pe loc, iar BESA AURELIA a fost accidentata grav.

III/3. În ziua de 05.08.2002, orele 07.00, pe D.N. 6, E 70, pe raza mun. Caracal, în afara localităţii, RADU LIVIU, 33 ani, în timp ce conducea autoturismul Dacia 1310 cu nr. AG-02-BND, proprietate personală, din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de drum ( carosabil umed), a părăsit partea carosabilă, izbindu-se de un copac.
Din accident a rezultat decesul numiţilor RADU CRISTIAN-CORINA, 29 ani, ŞERBAN DOMNICA, 71 ani, OPREA FLORICA, 47 ani, toţi din com. Fărcaşele şi KOFLER BOGDAN, 5 ani, din mun. Craiova, pasageri în autoturism.

IV/1. Lucrători din cadrul Biroului poliţiei judiciare Târgu Mureş, cu ocazia unei acţiuni specifice, l-au depistat, prins şi încarcerat pe DARVAS ZOLTAN, 31 ani, din municipiul TÂRGU MUREŞ, pus în urmărire generală cu Dispoziţia I.G.P. din 25.04.2001, pentru comiterea infracţiunii de furt în paguba proprietăţii private.

V/1. LA DATA DE 05.08.2002, IN JURUL ORELOR 14.30, LA EXPLOATAREA MINIERA LIVEZENI, JUD. HUNEDOARA, S-A PRODUS UN ACCIDENT DE MUNCA INDIVIDUAL, IN SECTORUL 2 PRODUCŢIE, IN CARE SI-A PIERDUT VIAŢA NEGUCIOIU DANIEL, DE 32 ANI, DIN PETROSANI, JUD. HUNEDOARA, CASATORIT, UN COPIL MINOR, FARA ANTECEDENTE PENALE, INCADRAT IN FUNCŢIA DE MINER, AVAND O VECHIME IN MUNCA DE 12 ANI.
DIN PRIMELE CERCETARI REZULTA CA VICTIMA A FOST SURPRINSA INTRE SECŢIA METALICA DE SUSŢINERE A COMPLEXULUI SI LATERALA TRANSPORTORULUI CU RACLETE.
CERCETARILE CONTINUA DE PARCHET SI SPECIALISTI DIN CADRUL INSPECTORATULUI TERITORIAL DE PROTECŢIA MUNCII HUNEDOARA.

V/2. La data 05.08.2002, in jurul orelor 08.00, lucratorii Postului de Politie T.N. Calarasi, au fost sesizati telefonic de catre un ofiter din cadrul Dispeceratului I.P.J. Calarasi despre faptul ca pe malul sting al Bratului Borcea, la Km 63,5(zona com. Jegalia) a fost gasit un cadavru de sex barbatesc.
Deplasindu-se la fata locului, echipa operativa insotita de medicul legist a constatat urmatoarele:
Cadavrul de sex barbatesc, inaltime 1,90 m, fara antebrate, in stare avansata de putrefactie, era imbracat cu pantaloni din tercot de culoare verde, pulover de lana de culoare neagra, cu anchior, camasa crem, pantalon de pijama din finet, culoare alba cu dungi rosii si albastre.
Dupa examinarea exterioara a cadavrului, nu s-au constatat urme vizibile de violenta.
In urma controlului imbracamintii, nu au fost gasite acte sau alte obiecte din care sa reiasa identitatea cadavrului.
A fost efectuata necropsia cadavrului, stabilindu-se ca moartea s-a datorat asfixiei mecanice prin submersie in apa, neexistind suspiciuni cu privire la cauza mortii.
Cadavrul a fost ridicat si inhumat de Primaria din com. Jegalia.
Cercetarile continua de catre lucratorii Postului de Politie T.N. Calarasi pentru stabilirea identitatii cadavrului si a imprejurarilor in care s-a produs decesul.

domeniu: 
categorie: 
Autor: