Buletin de presă al IGP din 11 August 2002

Duminică 11 August 2002

Evaziune fiscală, înşelăciune, fals material, fals intelectual
şi uz de fals jud. Timiş
1. Proxenetism - prostituţie mun. Bucureşti
2. Lovituri cauzatoare de moarte jud. Brăila
3. Tentativă de omor jud. Vaslui
4. Furt jud. Prahova
1. Accident soldat cu doi morţi jud. Buzău
2. Accident soldat cu doi morţi jud. Iaşi
1. Urmărit general pentru trafic de stupefiante mun. Bucureşti
1. Explozie urmată de incendiu jud. Brăila

S U MA R:

I. CARACTERIZAREA GENERALĂ A ZILEI PRECEDENTE

II. ASPECTE ECONOMICE

Evaziune fiscală, înşelăciune, fals material, fals intelectual
şi uz de fals jud. Timiş

III. ASPECTE JUDICIARE

1. Proxenetism - prostituţie mun. Bucureşti
2. Lovituri cauzatoare de moarte jud. Brăila
3. Tentativă de omor jud. Vaslui
4. Furt jud. Prahova

IV. EVENIMENTE RUTIERE

1. Accident soldat cu doi morţi jud. Buzău
2. Accident soldat cu doi morţi jud. Iaşi

V. AUTORI DE INFRACŢIUNI PRINŞI

1. Urmărit general pentru trafic de stupefiante mun. Bucureşti

VI. DIVERSE

1. Explozie urmată de incendiu jud. Brăila

I/1. În ultimele 24 de ore, unităţile centrale şi teritoriale de poliţie au desfăşurat activităţi de cercetare, constatare şi soluţionare a evenimentelor sesizate şi au participat la asigurarea ordinii şi liniştii publice pe raza de competenţă.
Dintre infracţiunile cu pericol social ridicat, prejudicii mari, mod de operare deosebit sau care au lezat grav viaţa şi integritatea persoanei au fost raportate producerea a 47 evenimente şi constatarea a 2 infracţiuni de natură economică, pre***** şi 17 infracţiuni de natură judiciară.
Pe linie de poliţie rutieră s-au înregistrat 14 accidente de circulaţie, din care: 5 în mediul urban şi 9 în mediul rural, soldate cu 6 morţi şi 13 răniţi grav.
Au fost aplicate 8.435 amenzi în valoare totală de 3.240.774.000 lei
Au fost prinşi 24 de autori de infracţiuni, dintre care 9 figurau urmăriţi general, 4 infractori identificaţi şi prinşi în cauze cu A.N. şi 11 infractori care au comis fapte în ultimele 24 de ore.

X
X x

II/1. Lucrătorii Serviciului Cercetări Penale şi Serviciului Poliţiei Economico-Financiare din Inspectoratul de Poliţie Transporturi Timişoara au finalizat cercetările în cauza privindu-l pe învinuitul Homoki Laszlo, de 30 ani, cetăţean maghiar cu domiciliul în Ungaria, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, înşelăciune, fals material, fals intelectual şi uz de fals. Din probele administrate, s-a stabilit că învinuitul a înfiinţat în data de 13.06.2001 S.C. TRANSILVANIA IMPEX S.R.L. Arad, la care deţinea funcţia de asociat unic şi administrator. Cu ocazia constituirii societăţii, a declarat un sediu social fictiv în comuna Vladimirescu, judeţul Arad.
În perioada 23.06-07.08.2001, în calitate de administrator, a efectuat activităţi comerciale cu produse petroliere, respectiv achiziţii de benzină, ulei P/3 şi vegasol, în cantitate totală de circa 380.000 litri, pe care le-a valorificat în parte ca motorină la societăţi comerciale din judeţele Timiş şi Arad. Prin acest mod de operare, învinuitul şi-a însuşit taxa destinată fondului special al drumurilor publice.
Totodată, învinuitul nu a înregistrat în contabilitate activităţile comerciale desfăşurate, prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind în sumă totală de 2.266.711.829 lei, reprezentând impozitul pe profit - 1.079.052.896 lei, TVA - 560.310.102 lei şi taxa MTR - 627.348.831 lei. Pentru ascunderea identităţii sale, învinuitul a întocmit şi semnat documente în fals, conform cărora administratorul societăţii este cetăţeanul slovac Guglis Ladislau. În timpul cercetărilor, învinuitul s-a sustras de la urmărirea penală, fiind dat în urmărire generală. Dosarul va fi înaintat parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara, cu propunere de arestare în lipsă şi trimitere în judecată.

III/1. În baza planului de acţiune având ca scop combaterea cerşetoriei, vagabondajului, prostituţiei şi altor fapte ce aduc atingere normelor de convieţuire socială, la 10.08.2002, ora 11.30, cadre din Secţia 20 Poliţie au depistat în zona bulevardului Vasile Milea, sector 6, pe Căpriceanu Dumitru Daniel, 24 ani, din sectorul 5, fără ocupaţie, care înlesnea practicarea prostituţiei de către numitele: Vişan Mariana, 20 ani, domiciliată în com. Jilavele, jud. Ialomiţa, cunoscută cu antecedente penale şi Mustafa Zaliha, 30 ani, din mun. Constanţa. Cercetările sunt continuate cu cei trei în stare de reţinere, pentru săvârşirea infracţiunilor de proxenetism respectiv prostituţie.

III/2. În ziua de 09.08.2002, ora 14.15, pe fondul consumului excesiv de alcool, Pirlitu Ghedean, de 44 ani, din comuna Viziru, judeţul Brăila, fără ocupaţie, a avut un conflict spintan cu mama sa, Bogdan Sanda, de 74 ani, la locuinţa comună, în urma căruia i-a aplicat mai multe lovituri cu pumnii şi picioarele în diferite zone ale corpului. Urmare a loviturilor primite, victima aa decedat după aproximativ 20 minute. Prezentat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila, autorul a fost arestat preventiv pentru lovituri cauzatoare de moarte.

III/3. În ziua de 09.08.2002, orele 12.30, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Vaslui a fost sesizat de către Spitalul Judeţean Vaslui că în secţia ambulator terapie intensivă a fost internat Mutau Corneliu, de 31 ani, din satul Teişoru, comuna Laza, cu diagnosticul traumatism cranio-cerebral, fractură occipitală, motiv pentru care a fost transportat la Spitalul de Neurochirurgie Iaşi. Din primele verificări rezultă că victima, în jurul orelor 10.00, în timp ce se deplasa spre domiciliu, s-a întâlnit cu Alexa Radu, de 70 ani, din satul Oprişiţa, comuna Poieneşti, care l-a acuzat de furtul unei funii, împrejurare în care l-a lovit pe acesta cu o scândură, iar Alexa Radu a ripostat, lovindu-l cu sapa. Se efectuează cercetări, împreună cu procurorul criminalist, sub aspectul săvârşirii tentativei la infracţiunea de omor.

III/4. La data de 09.08.2002, în jurul orei 01.00, lucrători din cadrul Serviciului de Poliţie Transporturi Feroviare Prahova, executând o acţiune în staţia C.F.R. Sinaia, i-au depistat pe Osman Panfil, de 34 ani, din comuna Unirea, sat Vişina, judeţul Tulcea, Prodan Marian, de 23 ani, din municipiul Tulcea şi Borcănaş Georgeta, de 21 ani, din comuna Ceamurlia de Jos, sat Lunca, judeţul Tulcea, care au spart două chioşcuri pe raza oraşului Sinaia, judeţul Prahova, sustrăgând mai multe bunuri alimentare şi ţigări în valoare de 1,5 milioane lei, prejudiciu ce a fost recuperat. Cei în cauză au fost predaţi Poliţiei oraşului Sinaia, pentru continuarea cercetărilor.

IV/1. În ziua de 10.08.2002, orele 19.00 pe D.N. 2 E 85, pe raza municipiului Buzau, in localitate, NUŢU CORINA ELENA de 27 ani din municipiul Calarasi, in timp ce conducea autoturismul Dacia 1310 cu numarul CL.24.MIH pe str. Unirii, racordare spre drumul european, ajungand in dreptul statiei Peco Nord a ignorat semnificatia indicatorului , accesul interzis, a trecut peste linia continua si scuarul marcat, a intrat pe sens opus, nu s-a oprit si nu a acordat prioritate de trecere autocarului marca Man cu numarul SV.1286/07/10, proprietatea S.C. Truck Trans SRL Suceava condus regulamentar de TĂRÂŢĂ ION, de 45 ani, din municipiul Suceava, care circula din directia Urziceni - Focsani. Din impact a rezultat decesul conducatoarei auto NUŢU CORINA ELENA si a sotului acesteia, NUŢU VICTORAŞ, de 35 ani. Intersectia este marcata si semnalizata cu indicatoare si marcaje vizibile care interzic manevra efectuata de conducatoarea auto.

IV/2. LA 10.08.2002, ORA 12.00, PE D.E. 583, IN LOCALITATEA LETCANI, JUD. IASI, BORDEEANU CEZAR, DE 29 ANI, DIN BOTOSANI, FARA OCUPATIE, IN TIMP CE CONDUCEA AUTOTURISMUL “DACIA-1310” CU NR, BT-02-KAB, PROPRIETATE PERSONALA, DIN CAUZA VITEZEI EXCESIVE SI A LIPSEI DE EXPERIENTA IN CONDUCERE, A PIERDUT CONTROLUL ASUPRA DIRECTIEI, A PATRUNS IN SANTUL DE PE MARGINEA DRUMULUI SI S-A IZBIT DE UN PODET. ACCIDENTUL S-A SOLDAT CU DECESUL LUI BORDEIANU MARIA-DOINA, DE 27 ANI SI DASCALU FLORICA, DE 43 ANI, AMBELE FARA OCUPATIE, DIN BOTOSANI, PASAGERE IN AUTOTURISM.

V/1. Cadrele Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au depistat şi introdus în arest pe MARIAN MIOARA, 54 ani, din municipiu, urmărită general prin Dispoziţia IGP din 20.06.2002 pentru comiterea infracţiunii de trafic de stupefiante.

VI/1. În ziua de 10.08.2002, orele 18.40, Motoc Tudorel marian, de 36 ani, din Brăila, în timp ce descărca o butelie de aragaz normală într-o butelie de voiaj, gazele emanate au explodat, ocazie cu care a fost provocat un incendiu şi distrugerea mai multor uşi şi ferestre. În urma exploziei, au fost rănite următoarele persoane: Motoc Tudorel Marian, de 36 ani; Motoc Iuliana, de 12 ani; banciu Georgel, de 4 ani; Enache Viorica, de 40 ani; Done Claudia, de 6 ani; Done Alexandru, de 31 ani. Pagubele materiale sunt de circa 100.000.000 lei.

domeniu: 
categorie: