Buletin de presa al IGP din 14 iunie 2002

S U MA R :
I. GENERALĂ A ZILEI CARACTERIZAREA PRECEDENTE

II.ASPECTE ECONOMICE
1 Înşelăciune IPJ. CONSTANŢA
2 Fals intelectual IPJ SATUL MARE
3 Abuz în serviciu IPJ IALOMIŢA
4 Fals intelectual IPJ IALOMIŢA

III ASPECTE JUDICIARE
1 Tîlhărie urmată de moartea victimei IPJ TIMIŞ
2 Tîlhărie IPJ CONSTANŢA
3 Tăinuire şi fals IPJ BIHOR
4 Profanare de morminte IPJ Constanţa

IV EVENIMENTE RUTIERE
1 Accident auto soldat cu un mort IPJ Bistriţa Năsăud V AUTORI DE INFRACŢIUNI PRINŞI

1 Urmărit general pentru tâlhărie IPJ Mureş
2 Urmărit pentru proxenetism DGPMB I. În ultimele 24 de ore, unităţile centrale şi teritoriale de poliţie au desfăşurat activităţi de cercetare, constatare şi soluţionare a evenimentelor sesizate şi au participat la asigurarea ordinii şi liniştii publice pe raza de competenţă.
Dintre infracţiunile cu pericol social ridicat, prejudicii mari, mod de operare deosebit sau care au lezat grav viaţa şi integritatea persoanei au fost raportate producerea a 93 evenimente şi constatarea a 29 infracţiuni de natură economică, pre***** şi 47 infracţiuni de natură judiciară.
Pe linie de poliţie rutieră s-au înregistrat 19 accidente de circulaţie, din care: 7 în mediul urban şi 12 în mediul rural, soldate cu 5 morţi şi 20 răniţi grav.
Au fost aplicate 8.153 amenzi în valoare totală de 3 112.910 lei.

II 1 EXPLOATAND DATELE OBTINUTE, OFITERII SERVICIULUI DE POLITIE ECONOMICO FINANCIARĂ. AU DOCUMENTAT ACTIVITATEA INFRACTIONALA A NUMITULUI CARABULEA PETRISOR DE 29 ANI, DIN CONSTANTA., ADMINISTRATOR LA SC``UNIC STAR``SRL C-TA.ACESTA, DESI STIA CA SOCIETATEA AL CAREI ADMINISTRATOR ERA A FOST DIZOLVATA IN BAZA LEGII 314/2001, A INCHEIAT UN CONTRACT DE VANZARE - CUMPARARE CU SC``XEROGRAFIX`` SRL BUCURESTI, PENTRU ACHIZITIONAREA A DOUA COPIATOARE IN VALOARE DE 5.700 EURO, PE CARE NU LE-A ACHITAT SI LE-A VALORIFICAT IN INTERES PERSONAL.
ESTE CERCETAT PENTRU SAVARSIREA INFRACTIUNII DE INSELACIUNE.

II 2 LUCRATORII SERVICIULUI POLITIEI ECONOMICO-FINANCIARE, I-AU DEPISTAT PE NUMITII : FINTA GHEORGHE ADRIAN, DE 33 ANI, ADMINISTRATOR LA S.C.CONSTRUCT SERVICE S.A. NEGRESTI OAS, DOMICILIAT IN ORASUL NEGRESTI OAS, SI SOTIA FINTA LENUTA VALERIA, DE 34 ANI, CONTABIL LA ACEEASI SOCIETATE, CU ACELASI DOMICILIU.ACEŞTIA, IN PERIOADA SEPTEMBRIE 1999 - 2000 AU EVIDENTIAT IN CONTABILITATEA SOCIETATII DOCUMENTE FISCALE FALSE IN CARE AU ATESTAT IN MOD FICTIV APROVIZIONARI DE MATERIALE DE LA SOCIETATI FICTIVE DIN TARA, CU SCOPUL MARIRII CHELTUIELILOR SOCIETATII SI DIMINUAREA OBLIGATIILOR FISCALE CATRE STAT. PREJUDICIUL CAUZAT BUGETULUI DE STAT ESTE DE 6.900.000.000 LEI.
AUTORII SUNT CERCETATI PENTRU SAVARSIREA INFRACTIUNILOR DE FALS INTELECTUAL, FALS MATERIAL IN INSCRISURI OFICIALE, UZ DE FALS SI EVAZIUNE FISCALA.
IN CURSUL ZILEI DE 13.06.2002, ACESTIA AU FOST PREZENTATI PARCHETULUI DE PE LANGA TRIBUNALUL SATU MARE, CARE A EMIS MANDAT DE ARESTARE PREVENTIVA PE O PERIOADA DE 5 ZILE PE NUMELE LUI FINTA GHEORGHE ADRIAN, IAR FATA DE FINTA LENUTA VALERIA A LUAT MASURA INTERZICERII PARASIRII LOCALITATII DE DOMICILIU, FARA INCUVIINTAREA ORGANELOR DE CERCETARE PENALA, PE O PERIOADA DE 30 DE ZILE.

II.3..Ofiţerii serviciului poliţiei economico - financiare au dispus începerea urmãririi penale faţã de NICOLAU GHEORGHE de 41 ani şi NICOLAU NICULINA de 38 ani ambii din Feteşti, pentru sãvîrşirea infracţiunilor de evaziune fiscalã, fals intelectual şi uz de fals.
Aceştia în calitate de administratori la S.C. SONAX IMPEX SRL Feteşti, în perioada februarie - septembrie 2000 prin falsificarea unor facturi fiscale în valoare de 600 milioane lei au prejudiciat bugetul de stat cu suma de 178 milioane lei.
Se acţioneazã pentru recuperarea prejudiciului.

II.4..IN ZIUA DE 13.06.2002, LUCRATORII BIROULUI POLITIEI ECONOMICO-FINANCIARE AU INCEPUT URMĂRIREA PENALĂ., FAŢĂ DE NUMITII : CARLEA GHEORGHE , DE 49 ANI SI DOBRESCU GABRIELA DE 36 ANI, AMBII DIN CRAIOVA , REVIZOR CONTABIL , RESPECTIV GESTIONAR LA S.C. “ RODIPET” S.A. BUCURESTI.SUCURSALA CRAIOVA, PENTRU COMITEREA INFRACTIUNILOR DE : FALS INTELECTUAL , COMPLICITATE LA FALS INTELECTUAL, UZ DE FALS, DELAPIDARE SI COMPLICITATE LA DELAPIDARE.
FAPTELE INVINUITILOR CONSTAU IN FALSIFICAREA DE CATRE NUMITUL CARLEA GHEORGHE A LISTELOR INTOCMITE CU PRILEJUL INVENTARIERI DIN 09.02.2002, PENTRU A ACOPERI O LIPSA DIN GESTIUNEA NUMITEI DOBRESCU GABRIELA A SUMEI DE 208.636.735 LEI, LA PUNCTUL DE DESFACERE SITUAT IN INCINTA STATIEI C.F.CRAIOVA.
CERCETARILE CONTINUA CU AUTORII IN STARE DE LIBERTATE

III.1..LA DATA DE 13.06.2002, IPJ TIMIŞ A FOST SESIZAT DE CATRE LABORATORUL DE MEDICINA LEGALA TIMISOARA, CA LA MORGA SPITALULUI SE AFLA CADAVRUL UNUI BARBAT CARE PREZINTA URME VIZIBILE DE VIOLENTA. IN URMA AUTOPSIEI S-A CONSTATAT CA MOARTEA LUI, DAN TRIFU, DE 74 ANI, DIN SAT PETROMAN, COMUNA CIACOVA, JUD. TIMIS, A FOST VIOLENTA, S-A DATORAT UNUI POLITRAUMATISM CU RUPTURA DE COLOANA VERTEBRALA.
S-A CONSTITUIT ECHIPA OPERATIVA CARE IN URMA CERCETARILOR EFECTUATE A STABILIT CA VICTIMA A VENIT IN COMUNA CIACOVA IN DATA DE 10.06.2002 UNDE A CONSUMAT BAUTURI ALCOOLICE LA UN BAR DIN COMUNA. LA ORELE 21,30 ALE ACELEASI ZILE A PLECAT DIN BIRT SPRE CASA. LA DATA DE 11.06.2002 A FOST GASIT DE CATRE 2 CETATENI CAZUT IN SANTUL SOSELEI CARE LEAGA COMUNA CIACOVA DE SATUL PETROMAN SI TRANSPORTAT LA SPITALUL JUDETEAN TIMISOARA. NU A FOST ANUNTATA POLITIA DEOARECE SE STIA DESPRE VICTIMA CA ESTE ALCOOLICA SI RUDELE ACESTUIA AU CREZUT CA ACESTA A FOST BEAT SI A CAZUT. A DECEDAT IN SPITAL IN NOAPTEA DE 12/13.06.2002. INFORMATIV S-A STABILIT CA IN MOMENTUL CAND A PARASIT BARUL VICTIMA A FOST URMARITA DE CATRE 3 PERSOANE.
ACESTEA AU FOST IDENTIFICATE CA FIIND: GHEORGHE VIOREL DE 23 ANI GOMAN ZORO, DE 18 ANI, SI SAIN COSMIN , DE 18 ANI TOŢI DIN COMUNA CIACOVA, JUDEŢUL TIMIŞ.
CEI TREI AU RECUNOSCUT CA AU URMARIT VICTIMA CU INTENTIA DE A O TALHARI. LA CIRCA 200 M DE COMUNA , GOMAN ZORO, L-A ATACAT PE DAN TRIFU APLICANDU-I MAI MULTE LOVITURI CU PICIOARELE DUPA CARE L-A ABANDONAT IN SANT.
CEI TREI AU FOST PREZENTATI LA PARCHETUL DE PE LANGA TRIBUNALUL TIMIS CARE A DISPUS ARESTAREA PE 30 DE ZILE A LUI GOMAN ZORO PENTRU TALHARIE URMATA DE MOARTEA VICTIMEI IAR CEILALTI 2 AU FOST AUDIATI IN CALITATE DE MARTORI.

III.2.. LA DATA DE 12.06.2002, ORELE 18,30, NUMITUL CHELCEA EDUARD-PETRE DE 15 ANI, DIN CONSTANTA, A FOST VICTIMA UNEI INFRACTIUNI DE TALHARIE. IN TIMP CE SE DEPLASA SPRE DOMICILIU, A FOST ACOSTAT DE DOUA PERSOANE NECUNOSCUTE CARE, PRIN VIOLENTA, L-AU DEPOSEDAT DE UN JOC ELECTRONIC ``NINTENDO`` SI O MAPA CU CAIETE.
IN URMA CERCETARILOR EFECTUATE IN CAUZA AU FOST IDENTIFICATI AUTORII INFRACTIUNII IN PERSOANA NUMITILOR :
FEDUC STEFAN DE 22 ANI, DIN CONSTANTA, FARA OCUPATIE, RECIDIVIST ŞI APOSTOL VIOREL DE 22 ANI, DIN ORAS NAVODARI, JUD. CONSTANŢA FARA OCUPATIE, FARA ANTECEDENTE PENALE.
ÎN ZIUA DE 13.06.2002 AUTORII AU FOST PREZENTATI PARCHETULUI DE PE LANGA TRIBUNALUL CONSTANTA CARE IN BAZA PROBATORIULUI ADMINISTRAT, FATA DE FEDUC STEFAN S-A EMIS MANDAT DE ARESTARE PREVENTIVA PENTRU 30 ZILE, IAR FATA DE APOSTOL VIOREL S-A DISPUS CONTINUAREA CERCETARILOR IN STARE DE LIBERTATE PENTRU COMITEREA INFRACTIUNII DE TALHARIE.
PREJUDICIUL A FOST RECUPERAT IN TOTALITATE.

III.3.. :LUCRĂTORII BIROULUI FURTURI DE AUTO DIN CADRUL I.P.J. BIHOR,ÎN COOPERARE CU CEI DE LA I.P.J. IASI AU IDENTIFICAT ŞI REŢINUT PE NUMITUL BRUJA MARIUS-FLORINEL,DE 28 ANI,DIN IAŞI,STUDENT LA FACULTATEA DE DREPT,ADMINISTRATOR LA S.C.,,PROFOTO” S.R.L. IASI.DIN CERCETĂRI S-A STABILIT CA,ÎN LUNA NOIEMBRIE 2001, CEL ÎN CAUZĂ,A CUMPĂRAT DE LA NUMITUL MURESAN OVIDIU DIN IAŞI,UN AUTOTURISM MARCA BMW 525,CU NUMĂRUL DE ÎNMATRICULARE BH-05-NVB, CUNOSCÂND CĂ ESTE FURAT,ACHITÂND VÂNZĂTORULUI SUMA DE 7.000 DOLARI.
TOTODATĂ A REZULTAT FAPTUL CĂ,NUMITUL PREPELIŢĂ CORNELIU,DE 30 ANI,DIN IAŞI,AVOCAT,A ÎNLESNIT VALORIFICAREA AUTOTURISMULUI MENŢIONAT MAI SUS,CUNOSCÂND CĂ ESTE FURAT ŞI ÎNCHEIND ÎN FALS UN CONTRACT DE VÂNZARE-CUMPĂRARE CU NUMITUL OROS ADRIAN-VALERIU ,DE 27 ANI,DIN ORADEA,CUNOSCUT ÎN LUMEA INTERLOPĂ CA TRAFICANT ŞI HOŢ DE AUTOTURISME DE LUX, PRIN CARE SE ATESTA CA A *****ĂRAT DE LA EL AUTOTURISMUL ÎN CAUZĂ CU SUMA DE 450.000.000 LEI.
IN ZIUA DE 12.06.2002,NUMITUL BRUJA FLORINEL A FOST PREZENTAT PARCHETULUI DE PE LANGĂ TRIBUNALUL JUDEŢEAN BIHOR,CARE A EMIS ÎMPOTRIVA SA UN MANDAT DE ARESTARE PREVENTIVĂ PE 5 ZILE,PENTRU SĂVÂRŞIREA INFRACŢIUNII DE TĂINUIRE.
ÎNTRUCÂT,NUMITUL PREPELIŢĂ CORNELIU SE SUSTRAGE URMĂRIRII PENALE,ACELAŞI PARCHET A EMIS PE NUMELE SĂU UN MANDAT DE ARESTARE PREVENTIVĂ PE 5 ZILE,PENTRU COMITEREA INFRACŢIUNII DE TĂINUIRE ŞI FALS ÎN ÎNSCRISURI SUB SEMNĂTURĂ PRIVATĂ, ŞI S-A SOLICITAT DAREA ÎN URMĂRIRE GENERALĂ A ACESTUIA.
AUTOTURISMUL ÎN CAUZĂ SE AFLĂ INDISPONIBILIZAT LA SEDIUL I.P.J. IAŞI,ÎNTRUCÂT ACESTA ESTE FURAT DIN ITALIA ÎN LUNA IULIE 2000 ŞI ÎNMATRICULAT ÎN ROMÂNIA ÎN LUNA AUGUST 2000. CERCETĂRILE CONTINUĂ DE CĂTRE LUCRĂTORII BIROULUI FURTURI DE AUTO DIN CADRUL I.P.J. BIHOR,ÎN VEDEREA STABILIRII ÎNTREGII ACTIVITĂŢI INFRACŢIONALE A GRUPULUI DE INFRACTORI.

III.4.. LA DATA DE 13.06.2002, ENE AURICA, ADMINISTRATOR LA CI-MITIRUL ``VIILE NOI`` DIN CONSTANTA, A SESIZAT SECTIA NR. 5 DE POLITIE CONSTANŢA CU PRIVIRE LA FAPTUL CA, IN NOAPTEA DE 12/13/06.2002, PERSOANE NECUNOSCUTE AU PATRUNS IN CIMITIR SI AU DARAMAT 20 CRUCI ( DIN CARE 3 AU FOST SPARTE).
CU OCAZIA CERCETARILOR LA FATA LOCULUI S-A CONSTATAT CA AUTORII NECUNOSCUTI AU DARAMAT 20 CRUCI - PARTE DIN ELE SI CU SOCLURILE DE SUSTINERE - IAR O CRUCE DIN LEMN AU INFIPT-O IN POZITIE INVERSA, LA CAPATUL OPUS AL UNUI MORMANT.
IN URMA CERCETARILOR EFECTUATE SI AL UNUI COMPLEX DE MASURI INFORMATIV-OPERATIVE S-A REUSIT PANA IN PREZENT IDENTIFICAREA A DOI DINTRE AUTORI, RESPECTIV SIRBU CATALIN-RAUL DE 15 ANI, DIN CONSTANTA SI LUCA ANDREI-GABRIEL DE 16 ANI, DIN CAMPULUNG MOLDOVENESC, JUDETUL SUCEAVA, DOMICILIAT FARA FORME LEGALE IN CONSTANTA .ACEŞTIA, IN NOAPTEA DE 12/13.06.2002, IMPREUNA CU ALTI 4 MINORI, AU PATRUNS IN CIMITIRUL ``VIILE NOI`` UNDE AU COMIS FAPTELE MAI SUS ARATATE.
CERCETARILE CONTINUA IN VEDEREA IDENTIFICARII TUTUROR AUTORILOR SI STABILIRII INTREGII ACTIVITATI INFRACTIONALE.

IV 1..: La 13.06.2002, orele 09.10, pe D.N.17, între localităţile Sieu-Magheruş - Bistriţa, Mesaroş Alexandru Radu de 23 ani, din Bistriţa, în timp ce conducea autoturismul cu nr. BN-18-HGP, marca Mercedes, a intrat pe contrasens si s-a colizionat frontal cu autoturismul Audi 80-S, cu nr. BN-16-AGM, care circula regulamentar din sens opus, fiind condus de Cocian Daniel - Dănuţ de 33 ani, din Prundul Bargăului.
Din accident a rezultat decesul lui Cocian Daniel - Danuţ şi rănirea gravă a lui Mesaroş Alexandru Radu, Suciu Stefan de 29 ani, din Sanmihaiul de Campie si rănirea uşoară a unei persoane, ambii fiind pasageri in autoturismul BN-16-AGM si avarii la ambele autoturisme In valoare de 70.000.000 lei.

V.1.. Lucrători din Inspectoratul de Poliţie al Judeţului MUREŞ au depistat şi predat Poliţiei Municipiului MIERCUREA CIUC, pe GERGELY GABOR-LEVENTE, 23 ani, din TÂRGU SECUIESC, judeţul COVASNA, urmărit general prin Dispoziţia I.G.P. din 01.03.2002, deoarece se sustrăgea urmăririi penale pentru tâlhărie.

V.2.. Lucrători din Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului BUCUREŞTI au identificat pe numitul DAN CIPRIAN-ALIN, 23 ani, domiciliat în municipiul BUCUREŞTI, sectorul 3, şofer, care este autorul a două infracţiuni de proxenetism şi lipsire de libertate în mod ilegal, victimă fiind ILIE AURICA, 25 ani, din aceeaşi localitate, sector 6.
Cercetările continuă cu autorul în stare de reţinere.

I. GENERALĂ A ZILEI CARACTERIZAREA PRECEDENTE

II.ASPECTE ECONOMICE
II.
1 Înşelăciune IPJ. CONSTANŢA
2 Fals intelectual IPJ SATUL MARE
3 Abuz în serviciu IPJ IALOMIŢA
4 Fals intelectual IPJ IALOMIŢA

III ASPECTE JUDICIARE

1 Tîlhărie urmată de moartea victimei IPJ TIMIŞ
2 Tîlhărie IPJ CONSTANŢA
3 Tăinuire şi fals IPJ BIHOR
4 Profanare de morminte IPJ Constanţa

IV EVENIMENTE RUTIERE

1 Accident auto soldat cu un mort IPJ Bistriţa Năsăud

V AUTORI DE INFRACŢIUNI PRINŞI

1 Urmărit general pentru tâlhărie IPJ Mureş
2 Urmărit pentru proxenetism DGPMB I. În ultimele 24 de ore, unităţile centrale şi teritoriale de poliţie au desfăşurat activităţi de cercetare, constatare şi soluţionare a evenimentelor sesizate şi au participat la asigurarea ordinii şi liniştii publice pe raza de competenţă.
Dintre infracţiunile cu pericol social ridicat, prejudicii mari, mod de operare deosebit sau care au lezat grav viaţa şi integritatea persoanei au fost raportate producerea a 93 evenimente şi constatarea a 29 infracţiuni de natură economică, pre***** şi 47 infracţiuni de natură judiciară.
Pe linie de poliţie rutieră s-au înregistrat 19 accidente de circulaţie, din care: 7 în mediul urban şi 12 în mediul rural, soldate cu 5 morţi şi 20 răniţi grav.
Au fost aplicate 8.153 amenzi în valoare totală de 3 112.910 lei.

II 1 EXPLOATAND DATELE OBTINUTE, OFITERII SERVICIULUI DE POLITIE ECONOMICO FINANCIARĂ. AU DOCUMENTAT ACTIVITATEA INFRACTIONALA A NUMITULUI CARABULEA PETRISOR DE 29 ANI, DIN CONSTANTA., ADMINISTRATOR LA SC``UNIC STAR``SRL C-TA.ACESTA, DESI STIA CA SOCIETATEA AL CAREI ADMINISTRATOR ERA A FOST DIZOLVATA IN BAZA LEGII 314/2001, A INCHEIAT UN CONTRACT DE VANZARE - CUMPARARE CU SC``XEROGRAFIX`` SRL BUCURESTI, PENTRU ACHIZITIONAREA A DOUA COPIATOARE IN VALOARE DE 5.700 EURO, PE CARE NU LE-A ACHITAT SI LE-A VALORIFICAT IN INTERES PERSONAL.
ESTE CERCETAT PENTRU SAVARSIREA INFRACTIUNII DE INSELACIUNE.

II 2 LUCRATORII SERVICIULUI POLITIEI ECONOMICO-FINANCIARE, I-AU DEPISTAT PE NUMITII : FINTA GHEORGHE ADRIAN, DE 33 ANI, ADMINISTRATOR LA S.C.CONSTRUCT SERVICE S.A. NEGRESTI OAS, DOMICILIAT IN ORASUL NEGRESTI OAS, SI SOTIA FINTA LENUTA VALERIA, DE 34 ANI, CONTABIL LA ACEEASI SOCIETATE, CU ACELASI DOMICILIU.ACEŞTIA, IN PERIOADA SEPTEMBRIE 1999 - 2000 AU EVIDENTIAT IN CONTABILITATEA SOCIETATII DOCUMENTE FISCALE FALSE IN CARE AU ATESTAT IN MOD FICTIV APROVIZIONARI DE MATERIALE DE LA SOCIETATI FICTIVE DIN TARA, CU SCOPUL MARIRII CHELTUIELILOR SOCIETATII SI DIMINUAREA OBLIGATIILOR FISCALE CATRE STAT. PREJUDICIUL CAUZAT BUGETULUI DE STAT ESTE DE 6.900.000.000 LEI.
AUTORII SUNT CERCETATI PENTRU SAVARSIREA INFRACTIUNILOR DE FALS INTELECTUAL, FALS MATERIAL IN INSCRISURI OFICIALE, UZ DE FALS SI EVAZIUNE FISCALA.
IN CURSUL ZILEI DE 13.06.2002, ACESTIA AU FOST PREZENTATI PARCHETULUI DE PE LANGA TRIBUNALUL SATU MARE, CARE A EMIS MANDAT DE ARESTARE PREVENTIVA PE O PERIOADA DE 5 ZILE PE NUMELE LUI FINTA GHEORGHE ADRIAN, IAR FATA DE FINTA LENUTA VALERIA A LUAT MASURA INTERZICERII PARASIRII LOCALITATII DE DOMICILIU, FARA INCUVIINTAREA ORGANELOR DE CERCETARE PENALA, PE O PERIOADA DE 30 DE ZILE.

II.3..Ofiţerii serviciului poliţiei economico - financiare au dispus începerea urmãririi penale faţã de NICOLAU GHEORGHE de 41 ani şi NICOLAU NICULINA de 38 ani ambii din Feteşti, pentru sãvîrşirea infracţiunilor de evaziune fiscalã, fals intelectual şi uz de fals.
Aceştia în calitate de administratori la S.C. SONAX IMPEX SRL Feteşti, în perioada februarie - septembrie 2000 prin falsificarea unor facturi fiscale în valoare de 600 milioane lei au prejudiciat bugetul de stat cu suma de 178 milioane lei.
Se acţioneazã pentru recuperarea prejudiciului.

II.4..IN ZIUA DE 13.06.2002, LUCRATORII BIROULUI POLITIEI ECONOMICO-FINANCIARE AU INCEPUT URMĂRIREA PENALĂ., FAŢĂ DE NUMITII : CARLEA GHEORGHE , DE 49 ANI SI DOBRESCU GABRIELA DE 36 ANI, AMBII DIN CRAIOVA , REVIZOR CONTABIL , RESPECTIV GESTIONAR LA S.C. “ RODIPET” S.A. BUCURESTI.SUCURSALA CRAIOVA, PENTRU COMITEREA INFRACTIUNILOR DE : FALS INTELECTUAL , COMPLICITATE LA FALS INTELECTUAL, UZ DE FALS, DELAPIDARE SI COMPLICITATE LA DELAPIDARE.
FAPTELE INVINUITILOR CONSTAU IN FALSIFICAREA DE CATRE NUMITUL CARLEA GHEORGHE A LISTELOR INTOCMITE CU PRILEJUL INVENTARIERI DIN 09.02.2002, PENTRU A ACOPERI O LIPSA DIN GESTIUNEA NUMITEI DOBRESCU GABRIELA A SUMEI DE 208.636.735 LEI, LA PUNCTUL DE DESFACERE SITUAT IN INCINTA STATIEI C.F.CRAIOVA.
CERCETARILE CONTINUA CU AUTORII IN STARE DE LIBERTATE

III.1..LA DATA DE 13.06.2002, IPJ TIMIŞ A FOST SESIZAT DE CATRE LABORATORUL DE MEDICINA LEGALA TIMISOARA, CA LA MORGA SPITALULUI SE AFLA CADAVRUL UNUI BARBAT CARE PREZINTA URME VIZIBILE DE VIOLENTA. IN URMA AUTOPSIEI S-A CONSTATAT CA MOARTEA LUI, DAN TRIFU, DE 74 ANI, DIN SAT PETROMAN, COMUNA CIACOVA, JUD. TIMIS, A FOST VIOLENTA, S-A DATORAT UNUI POLITRAUMATISM CU RUPTURA DE COLOANA VERTEBRALA.
S-A CONSTITUIT ECHIPA OPERATIVA CARE IN URMA CERCETARILOR EFECTUATE A STABILIT CA VICTIMA A VENIT IN COMUNA CIACOVA IN DATA DE 10.06.2002 UNDE A CONSUMAT BAUTURI ALCOOLICE LA UN BAR DIN COMUNA. LA ORELE 21,30 ALE ACELEASI ZILE A PLECAT DIN BIRT SPRE CASA. LA DATA DE 11.06.2002 A FOST GASIT DE CATRE 2 CETATENI CAZUT IN SANTUL SOSELEI CARE LEAGA COMUNA CIACOVA DE SATUL PETROMAN SI TRANSPORTAT LA SPITALUL JUDETEAN TIMISOARA. NU A FOST ANUNTATA POLITIA DEOARECE SE STIA DESPRE VICTIMA CA ESTE ALCOOLICA SI RUDELE ACESTUIA AU CREZUT CA ACESTA A FOST BEAT SI A CAZUT. A DECEDAT IN SPITAL IN NOAPTEA DE 12/13.06.2002. INFORMATIV S-A STABILIT CA IN MOMENTUL CAND A PARASIT BARUL VICTIMA A FOST URMARITA DE CATRE 3 PERSOANE.
ACESTEA AU FOST IDENTIFICATE CA FIIND: GHEORGHE VIOREL DE 23 ANI GOMAN ZORO, DE 18 ANI, SI SAIN COSMIN , DE 18 ANI TOŢI DIN COMUNA CIACOVA, JUDEŢUL TIMIŞ.
CEI TREI AU RECUNOSCUT CA AU URMARIT VICTIMA CU INTENTIA DE A O TALHARI. LA CIRCA 200 M DE COMUNA , GOMAN ZORO, L-A ATACAT PE DAN TRIFU APLICANDU-I MAI MULTE LOVITURI CU PICIOARELE DUPA CARE L-A ABANDONAT IN SANT.
CEI TREI AU FOST PREZENTATI LA PARCHETUL DE PE LANGA TRIBUNALUL TIMIS CARE A DISPUS ARESTAREA PE 30 DE ZILE A LUI GOMAN ZORO PENTRU TALHARIE URMATA DE MOARTEA VICTIMEI IAR CEILALTI 2 AU FOST AUDIATI IN CALITATE DE MARTORI.

III.2.. LA DATA DE 12.06.2002, ORELE 18,30, NUMITUL CHELCEA EDUARD-PETRE DE 15 ANI, DIN CONSTANTA, A FOST VICTIMA UNEI INFRACTIUNI DE TALHARIE. IN TIMP CE SE DEPLASA SPRE DOMICILIU, A FOST ACOSTAT DE DOUA PERSOANE NECUNOSCUTE CARE, PRIN VIOLENTA, L-AU DEPOSEDAT DE UN JOC ELECTRONIC ``NINTENDO`` SI O MAPA CU CAIETE.
IN URMA CERCETARILOR EFECTUATE IN CAUZA AU FOST IDENTIFICATI AUTORII INFRACTIUNII IN PERSOANA NUMITILOR :
FEDUC STEFAN DE 22 ANI, DIN CONSTANTA, FARA OCUPATIE, RECIDIVIST ŞI APOSTOL VIOREL DE 22 ANI, DIN ORAS NAVODARI, JUD. CONSTANŢA FARA OCUPATIE, FARA ANTECEDENTE PENALE.
ÎN ZIUA DE 13.06.2002 AUTORII AU FOST PREZENTATI PARCHETULUI DE PE LANGA TRIBUNALUL CONSTANTA CARE IN BAZA PROBATORIULUI ADMINISTRAT, FATA DE FEDUC STEFAN S-A EMIS MANDAT DE ARESTARE PREVENTIVA PENTRU 30 ZILE, IAR FATA DE APOSTOL VIOREL S-A DISPUS CONTINUAREA CERCETARILOR IN STARE DE LIBERTATE PENTRU COMITEREA INFRACTIUNII DE TALHARIE.
PREJUDICIUL A FOST RECUPERAT IN TOTALITATE.

III.3.. :LUCRĂTORII BIROULUI FURTURI DE AUTO DIN CADRUL I.P.J. BIHOR,ÎN COOPERARE CU CEI DE LA I.P.J. IASI AU IDENTIFICAT ŞI REŢINUT PE NUMITUL BRUJA MARIUS-FLORINEL,DE 28 ANI,DIN IAŞI,STUDENT LA FACULTATEA DE DREPT,ADMINISTRATOR LA S.C.,,PROFOTO” S.R.L. IASI.DIN CERCETĂRI S-A STABILIT CA,ÎN LUNA NOIEMBRIE 2001, CEL ÎN CAUZĂ,A CUMPĂRAT DE LA NUMITUL MURESAN OVIDIU DIN IAŞI,UN AUTOTURISM MARCA BMW 525,CU NUMĂRUL DE ÎNMATRICULARE BH-05-NVB, CUNOSCÂND CĂ ESTE FURAT,ACHITÂND VÂNZĂTORULUI SUMA DE 7.000 DOLARI.
TOTODATĂ A REZULTAT FAPTUL CĂ,NUMITUL PREPELIŢĂ CORNELIU,DE 30 ANI,DIN IAŞI,AVOCAT,A ÎNLESNIT VALORIFICAREA AUTOTURISMULUI MENŢIONAT MAI SUS,CUNOSCÂND CĂ ESTE FURAT ŞI ÎNCHEIND ÎN FALS UN CONTRACT DE VÂNZARE-CUMPĂRARE CU NUMITUL OROS ADRIAN-VALERIU ,DE 27 ANI,DIN ORADEA,CUNOSCUT ÎN LUMEA INTERLOPĂ CA TRAFICANT ŞI HOŢ DE AUTOTURISME DE LUX, PRIN CARE SE ATESTA CA A *****ĂRAT DE LA EL AUTOTURISMUL ÎN CAUZĂ CU SUMA DE 450.000.000 LEI.
IN ZIUA DE 12.06.2002,NUMITUL BRUJA FLORINEL A FOST PREZENTAT PARCHETULUI DE PE LANGĂ TRIBUNALUL JUDEŢEAN BIHOR,CARE A EMIS ÎMPOTRIVA SA UN MANDAT DE ARESTARE PREVENTIVĂ PE 5 ZILE,PENTRU SĂVÂRŞIREA INFRACŢIUNII DE TĂINUIRE.
ÎNTRUCÂT,NUMITUL PREPELIŢĂ CORNELIU SE SUSTRAGE URMĂRIRII PENALE,ACELAŞI PARCHET A EMIS PE NUMELE SĂU UN MANDAT DE ARESTARE PREVENTIVĂ PE 5 ZILE,PENTRU COMITEREA INFRACŢIUNII DE TĂINUIRE ŞI FALS ÎN ÎNSCRISURI SUB SEMNĂTURĂ PRIVATĂ, ŞI S-A SOLICITAT DAREA ÎN URMĂRIRE GENERALĂ A ACESTUIA.
AUTOTURISMUL ÎN CAUZĂ SE AFLĂ INDISPONIBILIZAT LA SEDIUL I.P.J. IAŞI,ÎNTRUCÂT ACESTA ESTE FURAT DIN ITALIA ÎN LUNA IULIE 2000 ŞI ÎNMATRICULAT ÎN ROMÂNIA ÎN LUNA AUGUST 2000. CERCETĂRILE CONTINUĂ DE CĂTRE LUCRĂTORII BIROULUI FURTURI DE AUTO DIN CADRUL I.P.J. BIHOR,ÎN VEDEREA STABILIRII ÎNTREGII ACTIVITĂŢI INFRACŢIONALE A GRUPULUI DE INFRACTORI.

III.4.. LA DATA DE 13.06.2002, ENE AURICA, ADMINISTRATOR LA CI-MITIRUL ``VIILE NOI`` DIN CONSTANTA, A SESIZAT SECTIA NR. 5 DE POLITIE CONSTANŢA CU PRIVIRE LA FAPTUL CA, IN NOAPTEA DE 12/13/06.2002, PERSOANE NECUNOSCUTE AU PATRUNS IN CIMITIR SI AU DARAMAT 20 CRUCI ( DIN CARE 3 AU FOST SPARTE).
CU OCAZIA CERCETARILOR LA FATA LOCULUI S-A CONSTATAT CA AUTORII NECUNOSCUTI AU DARAMAT 20 CRUCI - PARTE DIN ELE SI CU SOCLURILE DE SUSTINERE - IAR O CRUCE DIN LEMN AU INFIPT-O IN POZITIE INVERSA, LA CAPATUL OPUS AL UNUI MORMANT.
IN URMA CERCETARILOR EFECTUATE SI AL UNUI COMPLEX DE MASURI INFORMATIV-OPERATIVE S-A REUSIT PANA IN PREZENT IDENTIFICAREA A DOI DINTRE AUTORI, RESPECTIV SIRBU CATALIN-RAUL DE 15 ANI, DIN CONSTANTA SI LUCA ANDREI-GABRIEL DE 16 ANI, DIN CAMPULUNG MOLDOVENESC, JUDETUL SUCEAVA, DOMICILIAT FARA FORME LEGALE IN CONSTANTA .ACEŞTIA, IN NOAPTEA DE 12/13.06.2002, IMPREUNA CU ALTI 4 MINORI, AU PATRUNS IN CIMITIRUL ``VIILE NOI`` UNDE AU COMIS FAPTELE MAI SUS ARATATE.
CERCETARILE CONTINUA IN VEDEREA IDENTIFICARII TUTUROR AUTORILOR SI STABILIRII INTREGII ACTIVITATI INFRACTIONALE.

IV 1..: La 13.06.2002, orele 09.10, pe D.N.17, între localităţile Sieu-Magheruş - Bistriţa, Mesaroş Alexandru Radu de 23 ani, din Bistriţa, în timp ce conducea autoturismul cu nr. BN-18-HGP, marca Mercedes, a intrat pe contrasens si s-a colizionat frontal cu autoturismul Audi 80-S, cu nr. BN-16-AGM, care circula regulamentar din sens opus, fiind condus de Cocian Daniel - Dănuţ de 33 ani, din Prundul Bargăului.
Din accident a rezultat decesul lui Cocian Daniel - Danuţ şi rănirea gravă a lui Mesaroş Alexandru Radu, Suciu Stefan de 29 ani, din Sanmihaiul de Campie si rănirea uşoară a unei persoane, ambii fiind pasageri in autoturismul BN-16-AGM si avarii la ambele autoturisme In valoare de 70.000.000 lei.

V.1.. Lucrători din Inspectoratul de Poliţie al Judeţului MUREŞ au depistat şi predat Poliţiei Municipiului MIERCUREA CIUC, pe GERGELY GABOR-LEVENTE, 23 ani, din TÂRGU SECUIESC, judeţul COVASNA, urmărit general prin Dispoziţia I.G.P. din 01.03.2002, deoarece se sustrăgea urmăririi penale pentru tâlhărie.

V.2.. Lucrători din Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului BUCUREŞTI au identificat pe numitul DAN CIPRIAN-ALIN, 23 ani, domiciliat în municipiul BUCUREŞTI, sectorul 3, şofer, care este autorul a două infracţiuni de proxenetism şi lipsire de libertate în mod ilegal, victimă fiind ILIE AURICA, 25 ani, din aceeaşi localitate, sector 6.
Cercetările continuă cu autorul în stare de reţinere.

domeniu: 
categorie: 
Autor: