Buletin de presa al I.G.P. din 29 august 2oo2

Cadre din Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Cluj au prins şi introdus în arest pe numitul OLTEAN IOAN-GABRIEL, 33 ani, din municipiul Cluj-Napoca, urmărit general prin Dispoziţia IGPR din 06.06.2002 pentru comiterea infracţiunii de furt. I. - CARATERIZAREA GENERALĂ A ZILEI PRECEDENTE

II.- ASPECTE ECONOMICE

1.Înşelăciune jud Timiş

III. ASPECTE JUDICIARE

1.Omor. jud Galaţi
2.Lovituri cauzatoare de moarte jud Constanţa
3.Vătămare corporală gravă jud Dolj
4.Furt de auto jud Neamţ
5.Trafic de carne vie jud Dolj

IV.EVENIMENTE RUTIERE
1.Accident soldat cu un deces şi un rănit jud Neamţ
2.Accident soldat cu un deces şi doi răniţi jud Călăraşi
3.Accident soldat cu un deces jud Dîmboviţa

V. AUTORI DE INFRACŢIUNI PRINŞI

1.Urmărit general pentru furt jud Cluj
2 Urmărit local pentru tîlhărie jud Mehedinţi

I. - În ultimele 24 de ore, unităţile centrale şi teritoriale de poliţie au desfăşurat activităţi de cercetare, constatare şi soluţionare a evenimentelor sesizate şi au participat la asigurarea ordinii şi liniştii publice pe raza de competenţă.
Dintre infracţiunile cu pericol social ridicat, prejudicii mari, mod de operare deosebit sau care au lezat grav viaţa şi integritatea persoanei au fost raportate producerea a 61 evenimente din care 9 infracţiuni de natură economică şi constatarea a 37 infracţiuni de natură judiciară.
S-au aplicat 7428.. amenzi, totalizând 3.605.884.000 lei
Pe linie de poliţie rutieră s-au înregistrat 20 accidente de circulaţie, soldate cu 8 morţi şi 18 răniţi grav.
Au fost prinşi 42 autori de infracţiuni, din care 11 figurau în evidenţe ca fiind urmăriţi general

II/1 Lucrători din Poliţia Municipiului Timişoara - Biroul Poliţiei Economico-Financiare au început urmărirea penală împotriva numiţilor ANTONIU SERGIU, 32 ani şi PETRESCU ILEANA, 32 ani, domiciliaţi în municipiul Bucureşti, pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune.
Sus-numiţii la 28.08.2002, au emis şi semnat două file CEC în valoare de 11.801.424.681 lei către S.C. „KLITEHNIMA” S.R.L. Timişoara, cunoscând că nu aveau disponibil în contul bancar.

III/1 La 28 august 2002, ora 01.30, în comuna Slobozia Conachi, judeţul Galaţi, în urma unui conflict spontan, BOGHEAN BENONE, 24 ani, din localitate, cunoscut cu antecedente penale, i-a aplicat cu o bâtă mai multe lovituri în zona capului consăteanului său BADIN COSTEL, 34 ani, în urma cărora acesta a decedat.
Cercetările continuă cu autorul în stare de arest.

III/2 La 28.08.2002, în comuna Târguşor, judeţul Constanţa, ADAFINEI COSTEL, 29 ani, din localitate, aflat în stare de ebrietate a bătut-o pe minora CRASMARIUC GEORGETA, în vârstă de 4 ani, fiica concubinei sale,
În urma loviturilor primite aceasta a decedat în Spitalul Clinic Judeţean Constanţa.
Cercetările continuă.

III/3 La 25.08.2002, ora 22.00, în municipiul Craiova, judeţul Dolj, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, MIHALCEA COSTINEL, 27 ani, din localitate, aflându-se la domiciliu, i-a aplicat mai multe lovituri cu pumnii mamei sale MIHALCEA FLOAREA, 55 ani, care, în cădere s-a lovit cu capul de pavimentul din încăpere, fiindu-i provocate leziuni ce i-au pus viaţa în primejdie.
Cercetările continuă cu autorul în stare de arest preventiv.

III/4 La 27.08.2002, ora 16.15, Poliţia oraşului Târgu Neamţ, a fost sesizată de numitul A P, din localitate, că în jurul orei 15.00, autori necunoscuţi i-au furat autoturismul DACIA 1304, nr. NT-51-APA, ce era parcat pe strada Mihail Sadoveanu .
Imediat după această sesizare numitul A V, din aceeaşi localitate, a sesizat şi el că autori necunoscuţi i-au furat autoturismul OPEL ASTRA, nr. NT-61-LIC, parcat pe aceeaşi stradă.
Acţionându-se cu operativitate s-a reuşit identificarea autorului furturturilor în persoana numitului VIRGA IULIAN-PAUL, 17 ani, din oraşul Paşcani, judeţul Iaşi, care aflându-se la volanul autoturismului OPEL ASTRA furat, a fost implicat într-un accident de circulaţie.
De asemenea a fost găsit şi autoturismul DACIA nr. NT-51-APA, abandonat la ieşirea din oraşul Târgu Neamţ.
Cercetările continuă cu autorul în stare de libertate.

III/5 In ziua de 28.08.2002, in urma exploatarii unor informatii proprii, cadrele C.Z.C.C.O.A. Craiova, au identificat si retinut pe cetateanul sarb SAJKOVIC DIMITRIJEde 48 ani l
Din cercetări s a satbilit ca susnumitul, impreuna cu concubina sa FRENTESCU ANGELA, de 34 ani, din localitatea Otelul Rosu,judetul Caras - Severin, fara ocupatie, au racolat 3 tinere, 2 din localitatea Ciupercenii Noi, judetul Dolj si una din Republica Moldova, pe care le-a indemnat la practicarea prostitutiei in strainatate.
Cei doi invinuiti au transportat tinerele cu autorurismul cetateanului sarb, pe Clisura Dunarii, in zona “CAZANELE MICI”, de unde cu o barca, le-au trecut ilegal frontiera de stat in Serbia.
Acolo tinerele au fost vandute unor proxeneti sarbi, cu suma de 2500 dolari/persoana, ajungind in Macedonia, in localitatea Velesti, unde au fost obligate sa practice prostitutia.
Ulterior una din tinere a fost vanduta unor proxeneti albanezi din Italia, unde a fost depistata de autoritati si repatriata.
Precizam ca una din tinere era minora.
În sarcina invinuitilor s-a retinut comiterea infractiunilor de racolare in scopul trecerii frauduloase a frontierei des stat si proxenetism,
Cetateanul sarb a fost retinut si introdus in arestul I.P.J. Dolj. Concubina sa se cerceteaza in stare de liberate, avînd în îngrijire un copil de 10 luni

IV/1 La 27.08.2002, ora 17.45, în comuna Borca, judeţul Neamţ, TODAŞCĂ SILVIA, 48 ani, din oraşul Vatra Dornei, judeţul Suceava, conducând autoduba MERCEDES, într-o curbă la stânga, a pierdut controlul asupra direcţiei şi a intrat în coliziune cu o autobasculantă condusă regulamentar de numitul GAFIŢA MACINICĂ, 36 ani, din comuna Borca, judeţul Neamţ.
Din impact a rezultat decesul numitei TODAŞCĂ SILVIA şi rănirea gravă a soţului său, TODAŞCĂ GAVRIL, 53 ani, pasager în autodubă, care a rămas internat în spital.
Cercetările continuă.

IV/2 In ziua de 28.08.2002, orele 22,00 , pe DN 3A in afara localitatii Belciugatele, jud. Calarasi, MICU IOSIF, 50 ani, din Bucuresti, in timp ce conducea autospeciala marca ,,Merceders”, cu nr. de inmatriculare B-64-YME, în timpul unei manevre de depasire, a intrat pe contrasens unde s-a lovit frontal cu autoturismul marca ,,Tico” cu nr. de inmatriculare BV-67-SEV condus regulamentar de CIOBANU CONSTANTIN FLORIN, 26 ani, din orasul Zarnesti, jud. Brasov.
Din accident a rezultat ranirea grava a numitului CIOBANU CONSTANTIN FLORIN, conducator auto ,,TICO” , decesul numitului ZUBRECZKY IULIU EMANUEL, 24 ani, din Brasov si ranirea grava a numitei BORS ALA, 28 ani, din Republica Moldova, pasageri in autoturismul ,,TICO” cit si avarierea autoturismului Tico, in proportie de 80% si a autospecialei in proportie de 35%.

IV/3 În ziua de 28.08.2002, in jurul orei 14,30, pe autostrada Bucuresti - Pitesti la km.60, pe raza com. Uliesti, jud. Dambovita,, PAN JIANKAI, de 22 ani, de cetatenie chineza, cu resedinta in orasul Bals, jud. Dolj conducand imprudent autoturismul marca Renault Sofrane, nr. B-88-YLH, a patruns pe banda de urgenta si l-a accidentat mortal pe CALOGI HRISTU, de 38 ani, din mun. Constanta, aflat langa autoturismul marca Daewoo Cielo, nr. CT-13-SNP, al carui conducator era.

V/2 La 27.08.2002, lucrători din Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Mehedinţi au prins şi introdus în arest pe numitul POPI NICOLAE, 26 ani, cunoscut cu antecedente penale, care este autorul tâlhăriei comisă la 08.08.2002, în comuna Punghina, judeţul Mehedinţi, victimă fiind B E, 53 ani,ambii din localitate.
Cercetările sunt continuate cu autorul în stare de arest.

domeniu: 
categorie: