Buletin de presă al IGP din 31 iulie 2002

Ofiţeri de presă-Colonel ANGHEL GHEORGHE
Locotenent BREZOI SIMONA
S U MA R:

I. CARACTERIZAREA GENERALĂ A ZILEI PRECEDENTE
II. ASPECTE ECONOMICE
III. ASPECTE JUDICIARE
IV. EVENIMENTE RUTIERE II. ASPECTE ECONOMICE
1. Evaziune fiscală mun.Bucureşti

III. ASPECTE JUDICIARE
1. Omor jud.IAŞI
2. Omor jud.IAŞI
3. Ultraj jud.CONSTANŢA

IV. EVENIMENTE RUTIERE
1. Accident urmat de decesul unei persoane jud.OLT
2. Accident urmat de decesul unei persoane jud.SIBIU

1. În ultimele 24 de ore, unităţile centrale şi teritoriale de poliţie au desfăşurat activităţi de cercetare, constatare şi soluţionare a evenimentelor sesizate şi au participat la asigurarea ordinii şi liniştii publice pe raza de competenţă.
Dintre infracţiunile cu pericol social ridicat, prejudicii mari, mod de operare deosebit sau care au lezat grav viaţa şi integritatea persoanei au fost raportate producerea a 58 evenimente şi constatarea a 18 infracţiuni de natură economică şi 32 de natură judiciară.
Pe linie de poliţie rutieră s-au înregistrat 20 accidente de circulaţie, din care: 9 în mediul urban şi 11 în mediul rural, soldate cu 8 morţi şi 15 răniţi grav.
Au fost aplicate 7.060 amenzi în valoare totală de 3.835.386.000 lei
Au fost prinşi 37 de autori de infracţiuni dintre care 8 figurau urmăriţi general.
XXX
II/1. În seara zilei de 13.06.2002, comisari din cadrul Gărzii Financiare Centrale Bucureşti au efectuat un control operativ la S.C. DANUBIAN DRINK S.R.L. Mizil, privind legalitatea activităţilor de producere, îmbuteliere şi comercializare a băuturilor alcoolice spirtoase, ocazie cu care s-a constatat lipsa licenţei de marcare.
În cooperare cu această instituţie, s-au extins verificările financiar-contabile şi cercetările, rezultând că, deşi asociatul unic şi administratorul societăţii, Petrescu Onita, de 73 ani, din Bucureşti, era decedată din 22.10.2001, iar autorizaţia pentru marcarea băuturilor alcoolice spirtoase expirase la 31.12.2001, societatea respectivă a continuat activitatea, aplicând pe sticlele cu băuturi spirtoase fabricate şi comercializate banderole de marcare false.
De asemenea, s-a mai stabilit că nu au mai fost evidenţiate, în contabilitate, în totalitate, veniturile realizate pe anul 2001 şi nici producţia realizată în anul 2002, prejudiciind bugetul de stat cu suma de 20.307.000.000 lei, reprezentând accize şi TVA.
Din cercetările efectuate până în prezent, a rezultat că numitul SORA STEFAN CODRUT, de 33 ani, din Gura Vadului, jud. Prahova, a fost împuternicit prin procură specială de către asociatul unic să se ocupe de administrarea societăţii.
Urmare a probelor administrate s-a luat măsura reţinerii acestuia, iar în baza propunerii de punere în mişcare a acţiunii penale şi arestarea preventivă, Parchetul de pe lânga Curtea de Apel Ploieşti a dispus arestarea preventivă pe o perioadă de 30 zile pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, fals în înscrisuri oficiale si uz de fals.
Cercetările se continuă de către un colectiv de ofiţeri din cadrul Serviciului Poliţiei Economico-Financiare şi Cercetări Penale sub supravegherea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

III/1. La data de 30.07.2002, orele 17.00, numitul Petrişor Mihai, 53 ani, din com. Mirceşti, jud. Iaşi, a sesizat faptul că Ţurcanu Petre, 79 ani, este decedat în locuinţă.
LA FATA LOCULUI S-A DEPLASAT O ECHIPA OPERATIVA COMPLEXA IN SCOPUL STABILIRII SITUATIEI DE FAPT SI LUARII MASURILOR LEGAL.
Din primele verificări efectuate de către lucrătorii Postului de Poliţie, a rezultat CA VICTIMA LOCUIA IN ACELASI IMOBIL IMPREUNA CU FII, TURCANU AUREL, 45 ANI SI TURCANU ION, 43 ANI, AMBII NECASATORITI .
TOTI TREI OBISNUIAU SA CONSUME IN MOD REPETAT BAUTURI ALCOOLICE.
IN SEARA ZILEI DE 29.07.2002, PE FONDUL CELOR DE MAI SUS SI A UNOR DISCUTII CONTRADICTORII, FIUL TURCANU AUREL, L-AR FI LOVIT CU UN PAR IN ZONA CAPULUI PE TATAL SĂU TURCANU PETRE, FAPTA PETRECUTA INTR-O BUCATARIE DE VARA, UNDE IN ZIUA DE 30.07.2002 A FOST GASIT DECEDAT.
PENTRU INCADRAREA FAPTEI ESTE NECESARA SI CONCLUZIA MEDICULUI LEGIST CARE VA EFECTUA NECROPSIA IN ZIUA DE 31.07.2002.

III/2.IN ZIUA DE 30.07.2002, ORA 09.30 NUMITUL SAUCIUC VASILE, 47 ANI, AGRICULTOR DIN COM. DELENI, JUD. IASI, A SESIZAT FAPTUL CA IN NOAPTEA DE 29/30.07.2002, FIUL SAU SAUCIUC VASILE - CATALIN, 18 ANI A DECEDAT LA DOMICILIU.
DIN PRIMELE VERIFICARI A REZULTAT CA IN ZIUA DE 27.07.2002, SAUCIUC VASILE - CATALIN, A AVUT O ALTERCATIE PE IMAS CU CONSATEANUL GÎLCA DUMITRU VIOREL, 19 ANI (AMBII ERAU CIOBANI).
LA FATA LOCULUI S-A DEPLASAT O ECHIPA OPERATIVA COMPLEXA, IN SCOPUL STABILIRII SITUATIEI DE FAPT SI LUARII MASURILOR LEGALE.
NECROPSIA CADAVRULUI SE VA FACE IN ZIUA DE 31.07.2002.

III/3. In seara zilei de 29.07.2002, in jurul orelor 22.30 a avut loc o nuntă in municipiul.Constanta, ocazie cu care au tulburat ordinea si linistea publica fara drept ,prin zgomote si larmă.
Fiind sesizata de catre cetateni patrula auto formata din plt.Popa Marius, sg.m.Prunaru Ionut si militarul jandarm Constantin Aurelian, toti din cadrul Sectiei 2 Politie, au intervenit pentru restabilirea ordinii si linistii publice. In momentul interventiei, Ali Metin de 50 ani, din localitate, a adus injurii subofiţerilor de poliţie după care Mustafa Nejuedin de 34 ani, din Constanta, l-a lovit cu pumnul peste faţă pe plt. Popa Marius.
Autorii au fost retinuti si prezentati Parchetului d.p.l. Tribunalul Constanta care îi cercetază in stare de libertate, pentru comiterea infractiunii de ultraj cu violenta la adresa politistilor.
Ordinea si linistea publica a fost restabilita cu ajutorul plutonului de interventie al Inspectoratului C-ta si nu s-au inregistrat vatamari ale politistilor ori pagube materiale.

IV/1. IN ZIUA DE 30.07.2002,ORELE 14,30, PE RAZA ORASULUI SCORNICESTI,IN LOCALITATE,MANEA EMANOIL-AUREL,76 ANI,DIN MUN.BRASOV, ,IN TIMP CE CONDUCEA AUTOTURISMUL MARCA ,,DACIA NOVA” ,CU NUMARUL DE INMATRICULARE BV - 05 - FYK,PROPRIETATE PERSONALA,A PIERDUT BRUSC CONTROLUL ASUPRA DIRECTIEI DE MERS SI A PATRUNS PE CONTRSENS,INTRIND IN COLIZIUNE FRONTALA CU AUTOCAMIONUL MARCA ,,ROMAN” ,CU NR. OT - 54 - GYL, CONDUS REGULAMENTAR DE GHEORGE EUGEN - EMILIAN ,22 ANI,DIN COM. CARLOGANI,JUD.OLT.
DIN ACCIDENT A REZULTAT DECESUL CONDUCATORULUI AUTO MANEA EMANOIL-AUREL.

IV/2. În data de 30.07.2002 în jurul orelor 0.30 pe raza comunei Şura Mare, jud. Sibiu, în interiorul localităţii, numitul COJOCARU MIRANCEA, de 37 ani, domiciliat în comuna Gîrcov, sat Ursa, jud. Olt, în timp ce conducea autocamionul marca IFA cu nr. de înmatriculare OT -31 - ADY, proprietate personală, încărcat cu buşteni de lemn, pe direcţia Mediaş - Sibiu, datorită neadaptării vitezei la coborârea unei pante cu declivitate mare şi într-o curbă deosebit de periculoasă, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi s-a izbit violent de imobilul cu nr. 271 ce nu este locuit.
În urma impactului a rezultat decesul conducătorului auto şi a numitei IVĂNICĂ STELA, de 54 ani, din comuna Gîrcov, sat Ursa. Jud. Olt, pasageră în caroseria camionului şi vătămarea corporală gravă a soţilor POPA TUDOR şi POPA MARIA, ambii de 45 ani, domiciliaţi în aceiaşi localitate, primul suferind o fractură costală, iar soţia o fractură claviculă stângă şi o fractură femur stâng.

V/1. La data de 30.07.2002, orele 16.30, în apropierea satului Rahmanu, comuna Casimcea, judeţul Tulcea, soţii Blăjan Constantin, de 46 ani, şi Blăjan Felicia, 46 ani, din Râmnicu Vâlcea, care se aflau cu stupii de albine în zonă, au fost surprinşi de o mini-tornadă, provenită din vârtej, care s-a lăsat la nivelul solului şi a izbit în plin atât autocamionul încărcat cu 40 stupi, cât şi o rulotă în care se aflau cei doi soţi.
În urma acestui fenomen, autocamionul şi rulota s-au răsturnat şi rostogolit de câteva ori, stupii şi alte obiecte împrăştiindu-se pe rază de 50 m, într-un lan de grâu.
Rulota a fost distrusă complet, iar numita Blăjan Felicia a fost găsită la 15 m faţă de rulotă, aceasta decedând în timp ce era transportată de soţul său în drum spre dispensarul din comuna Topolog, judeţul Tulcea.

domeniu: 
categorie: 
Autor: