Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Buletin de presă al IGP din 31 mai 2003

În ultimele 24 de ore, unităţile centrale şi teritoriale de poliţie au desfăşurat activităţi de cercetare, constatare şi soluţionare a evenimentelor sesizate şi au participat la asigurarea ordinii şi liniştii publice pe raza de competenţă. Dintre infracţiunile cu pericol social ridicat, prejudicii mari, mod de operare deosebit sau care au lezat grav viaţa şi integritatea persoanei, a fost raportată producerea a 95 evenimente dintre care 38 infracţiuni de natură economică şi 38 infracţiuni de natură judiciară.

Pe linie de poliţie rutieră s-au înregistrat 10 accidente de circulaţie, soldate cu 2 persoane decedate şi 9 persoane rănite grav.

Au fost prinşi 86 suspecţi de comiterea de infracţiuni, dintre care 13 urmăriţi general, 17 cercetaţi în cauzele penale rămase cu autori necunoscuţi şi 56 suspectaţi că au comis fapte în ultimele 24 de ore.

ASPECTE ECONOMICE

1.-Politişti din cadrul Biroului de combaterea fraudelor vamale si contrabandei, conform ,, Programului impotriva fraudelor si a coruptiei”, au efectuat o actiune la S.C. RUBINELA S.R.L. Giurgiu, ocazie cu care a fost identificata S. ELENA, de 30 de ani, fara antecedente penale, care in calitate de administrator, in cursul anului 2003 a inregistrat in evidentele contabile la rubrica ,, cheltuieli “ dispozitii de plata in valoare de 1.201. 393.343 lei, fara a detine documente justificative pentru platile efectuate.
Cea in cauza este cercetata in stare de libertate pentru comiterea infractiunilor de evaziune fiscala si fals intelectual.

2.-Poliţişti din Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa Serviciul poliţiei economico-financiare, au început urmărirea penală împotriva învinuiţilor: D. GEORGE, 47 ani, din municipiul Tulcea, director general la REMAT S.A. Constanţa şi M. IULIA, 48 ani,, din municipiul Constanţa, director economic la aceeaşi societate, pentru săvârşirea infracţiunilor de gestiune frauduloasă, fals intelectual şi folosirea creditului societăţii în scopuri contrare intereselor acesteia.
Cei în cauză au dispus efectuarea unor plăţi în avans către firme din judeţul Constanţa, în valoare de 4.000.000.000 lei, pentru achiziţii deşeuri din metal, firmele respective neonorând comenzile, iar cei doi nu au urmărit recuperarea avansurilor acordate.
Cercetările continuă cu autorii în stare de libertate.

ASPECTE JUDICIARE

1.-În urma unor măsuri specifice întreprinse pe linia combaterii traficului ilegal cu autoturisme furate din străinătate, ofiterii Centrului Zonal de Combatere a Crimei Organizate şi Antidrog Timişoara, au identificat şi indisponibilizat autoturismul marca JAGUAR S-TYPE, an de fabricaţie 2000, având numărul de înmatriculare AR 05 SHS, serie şasiu SAJAA02E8YFL57527, în valoare de peste un miliard de lei, introdus în România în 25.06.2001, prin P.P.F. Nădlac de cetăţeanul italian S. LUIGI, autoturismul figurând ca furat din Italia în data de 20.12.2000 reclamaţia de furt fiind înregistrată la Staz. CC Manerbio
Din verificările efectuate de politiştii Centrului Zonal Timişoara a rezultat faptul că, autoturismul a fost înmatriculat în România în data de 25.06.2001, fiind cumpărat de M. MARCEL ALIN.
În continuare, în cauză se desfăşoară activităţi specifice pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a reţelei.

2.-În noaptea de 29/30.05.2003, în municipiul Brăila, la Spitalul Sfântu Spiridon, secţia psihiatrie bolnavi cronici, DIEACU AURELIAN, 30 ani şi BERCARU MIRCEA, 23 ani, cu ajutorul a două lame de ras, i-au provocat lui NICULIŢĂ TIBERIU, 20 ani, toţi pacienţi, plăgi tăiate scrotale cu extirparea testiculelor, leziuni ce au dus la decesul acestuia.
Cercetările continuă cu autorii internaţi în spitalul de specialitate.

ACCIDENTE DE CIRCULAŢIE

1.-În ziua de 29.05.2003, ora 23.1o, în comuna Deda, judeţul Mureş, DEMETER EUGEN, 27 ani, din localitate, în timp ce conducea autoturismul proprietatea S.C. „GENIAL VIOLINX” S.R.L. Topliţa, din cauza neatenţiei în conducere, a intrat într-un atelaj nesemnalizat În urma impactului a rezultat decesul lui MĂRCUŞ LEVENTE, 23 ani, din comuna Suseni, judeţul Mureş şi rănirea gravă a lui SIMIONCA NICOLAE, 51 ani, din comuna Sieuţ, judeţul Bistriţa-Năsăud, pasageri în atelaj.
Cercetările continuă
.
2.- La data de 30.05.2003, orele 23,45, pe D.N. 1F E81, pe raza loc. Sanpaul. Jud. Cluj, s-a comis un accident de circulatie de catre P. VASILE de 33 ani, din Cluj-Napoca, care in timp ce conducea autoturismul ,marca VW Golf cu nr. de inmatriculare CJ-44-GLB, datorita neadaptarii vitezei in zona de actiune a unei treceri pentru pietoni, semnalizata regulamentar cu indicatoare si marcaj, a acrost biciclistul S. IOAN de 35 ani, din Sanpaul, care circula in acelasi sens, pe bicicleta, aceasta nefiind echipata regulamentar cu lumini si elemente reflectorizante.
In urma acrosajului a rezultat decesul biciclistului.
Cercetările continuă.

AUTORI DE INFRACTIUNI PRINSI

1.-Poliţişti din Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Iaşi au depistat pe NECUNOSCUTU VASILE, 21 ani, din comuna Siret, judeţul Suceava, urmărit general prin Dispoziţia I.G.P.R. din 07.06.2002, pentru săvârşirea infracţiunii de omor.
Cercetările continuă cu autorul internat în spital.

2.-Politişti din Inspectoratul de Poliţie pentru Transporturi Cluj au identificat pe DAVID SORIN, 38 ani, din municipiul Oneşti, judeţul Bacău, autorul infracţiunii de tâlhărie comisă la data de 28.05.2003, victimă fiind S. LASZLO.
Cercetările continuă cu autorul în stare de arest preventiv.

ALTE CAZURI
Pe raza comunei Cornu, judeţ Prahova, Roscă Sorin din Municipiul Bucuresti a început lucrările de constructie a unei case de vacanta în regie proprie.Pentru realizarea lucrării a încheiat o convenţie „de mână” (chitantă) cu Apostu Vasiie, fiul Iui lon si Maria, născut la data de 09.11.1965, domiciliat în comuna Budeni, judeţul Suceava. Lucrarea urma a fi executată de către Apostu Vasile ajutat de alti trei consăteni ai acestuia.
La data de 30.05.2003, orele 12.00 Apostu Vasile în timp ce tăia cu un aparat flex (fără apărătoare) cofragul unei grinzi la nivelul planseului, s-a dezechilibrat, moment în care a pierdut controlul aparatului care i-a sectionat abdomenul.
A fost transportat de urgentă la Spitalul Câmpina-sectia chirurgie, unde a fost intemat si operat cu diagnosticul „traumatism cu plagă perforantă toraco-freno abdominală dreapta, plagă pulmonară lob mediu, plagă diafragmatică, plagă a cupolei hepatice gradul 2 hemitorace drept, hemoperitoneu soc traumatic”.
ln prezent se află intemat la sectia „terapie intensivă”, usor stabilizat.
Cauzele si conditiile în care s-a produs evenimentul sunt cercetate de o echipaformată din procuror din cadrul Parchetului Câmpina si poliţişti din cadrul Biroului de Politie Cornu.

2.-La data de 30.05.2003 , orele 11,00 , Inspectoratul de Politie al Judetului Ilfov a organizat si desfasurat la Scoala nr.1 din comuna Balotesti , judetul Ilfov , o actiune preventiv-educativa de combaterea traficului si consumului de droguri in randul minorilor .
Actiunea se inscrie in programul intitulat “ Impotriva mortii albe” , initiat la data de 24.03.2003 de Ministerul de Interne si aflat in derulare .
Actiunea a fost organizata in colaborare cu Scoala nr.1 din comuna Balotesti , Centrul Judetean de Prevenire si Consiliere Antidrog si Fundatiile “ Love & Care “ din Balotesti si “ Familia in actiune “
Întâlnirea a reunit pe langa copiii claselor VI-VIII si cadrele didactice , politisti , Seful Inspectoratului de Politie al Judetului Ilfov , reprezentanti ai administratiei publice locale , membrii Centrului Judetean de Prevenire si Consiliere Antidrog si reprezentanti ai fundatiilor sus-mentionate .
Actiunea a debutat cu proiectia unor filme educative de constientizare a efectelor negative ale consumului de droguri . A urmat o lectie deschisa pe aceasta tema , in cadrul careia copiii au pus intrebari si au primit raspunsuri de le organizatori .
In partea a doua a actiunii copii au prezentat un program artistic dedicat Zilei Internationale a Copiilor.
La actiune au participat reprezentanti ai presei Ministerului de Interne si ai presei centrale.

domeniu: 
categorie: