Buletin de presă al MI din 18.10.2002

In ultimele 24 de ore, unitatile centrale si teritoriale de politie au desfasurat activitati de cercetare, constatare si solutionare a evenimentelor sesizate si au participat la asigurarea ordinii si linistii publice pe raza de competenta. Dintre infractiunile cu pericol social ridicat, prejudicii mari, mod de operare deosebit sau care au lezat grav viata si integritatea persoanei au fost raportate producerea a 72 evenimente din care 24 infractiuni de natura economica si constatarea a 44 infractiuni de natura judiciara.

Pe linie de politie rutiera s-au inregistrat 19 accidente de circulatie, soldate cu 6 morti si 18 raniti grav.
Au fost prinsi 98 autori de infractiuni, din care 28 urmariti general, 11 infractori identificati si prinsi in cauze cu A.N.si 59 infractori care au comis fapte in ultimele 24 de ore

II/1 In ziua de 10.10.2002, in baza unor informatii detinute de ofiterii serviciului Politiei economico-financiare a fost depistat numitul BAJENARUCONSTANTIN,de 36 ani, din com. Floresti-Stoenesti, jud. Giurgiu, (ce se sustragea de mai mult timp cercetarilor) asociat unic la S.C.”COSTI DÉCOR”S.R.L. ( pe care ulterior a cesionat-o unui cetatean arab ) care in cursul anului 1999 nu a inregistrat in evidentele contabile 5 ordine de plata in valoare de 2.700.000.000 lei, astfel sustragandu-se de la plata taxelor si impozitelor datorate bugetului de stat in suma de 600.000.000 lei.
Cel in cauza este cercetat in stare de retinere pentru comiterea infractiunilor de EVAZIUNE FISCALA si FALS IN CONTABILITATE.

II/2 POLITIA JUD.ARAD-A INTOCMIT DOSAR PENAL NUMITILOR: MOISE TEODOR DE 45 ANI, DIN COM. MONEASA JUD. ARAD, SECRETAR LA PRIMARIA MONEASA SI IOJA PETRU DE 52 ANI, DIN COM. MONEASA JUD. ARAD, MEMBRU IN COMISIA LOCALA DE APLICARE A LEGII FONDULUI FUNCIAR A COM. MONEASA.
CEI DOI SUNT CERCETATI PENTRU COMITEREA INFRACTIUNILOR DE ABUZ IN SERVICIU CONTRA INTERESELOR PUBLICE, FALS INTELECTUAL, UZ DE FALS , FAPTE PREVAZUTE SI PEDEPSITE DE ART. 248, 289, 291 CP , URMAND A SE DECLINA COMPETENTA IN VEDEREA EFECTUARII CERCETARILOR LA PARCHETUL DE PE LANGA TRIBUNALUL ARAD SUB ASPECTUL SAVARSIRII INFRACTIUNILOR DE LUARE DE MITA SI TRAFIC DE INFLUENTA, FAPTE PREVAZUTE SI PEDEPSITE DE ART. 254 SI 257 CP.
PRIMUL IN CALITATE DE SECRETAR AL PRIMARIEI MONEASA JUD. ARAD, IN CURSUL ANILOR 2000-2002, A INREGISTRAT CERERI PRIVIND RETROCEDAREA DE TERENURI CU VEGETATIE FORESTIERA DUPA TERMENUL LEGAL STABILIT PRIN LEGE, A INTOCMIT SI EMIS CATRE INSTANTA DE JUDECATA SI PERSOANELOR SOLICITANTE DOCUMENTE DIN CARE REZULTA CALITATEA DE MOSTENITOR CARE AR AVEA DREPTUL DE A DOBANDI, PRIN RETROCEDARE , SUPRAFETE DE PADURI MAI MARI DECAT SE PREVAD PRIN LEGE , RESPECTIV 10 HA DE AUTOR MOSTENIRE DEPOSEDAT
IN ACEST SENS ,A INTOCMIT ANEXELE 1 LA LEGEA FONDULUI FUNCIAR IN FALS, PRIN FAPTUL CA ACELASI AUTOR AL MOSTENIRII A FOST INSCRIS PENTRU MAI MULTE PERSOANE, IN MOD DIRECT SAU INDIRECT, PRIN INSCRIEREA CA AUTOR AL MOSTENIRII AL DESCENDENTILOR SAU ASCENDENTILOR AUTORILOR REALI AI MOSTENIRILOR. ACESTE DOCUMENTE AU FOST INTOCMITE PENTRU INSTANTA DE JUDECATA, IN ACEST MOD RETROCEDANDU-SE FARA TEMEI LEGAL CIRCA 440 HA TEREN CU VEGETATIE FORESTIERA. NUMITUL IOJA PETRU, MEMBRU IN COMISIA LOCALA PENTRU APLICAREA LEGII FONDULUI FUNCIAR ,A PRETINS SI PRIMIT DE LA 60 PERSOANE DIFERITE SUME DE BANI PENTRU A-SI INDEPLINI ATRIBUTIILE SALE DE SERVICIU SI PENTRU A MIJLOCI OBTINEREA UNOR SENTINTE JUDECATORESTI FAVORABILE.
PREJUDICIUL ESTIMAT ESTE DE CIRCA 4,4 MILIARDE LEI.

II/3La data de 11 a.c. lucrãtorii Postului de Politie T.F.Constanta au fost sesizati telefonic de cãtre Impegatul de Miscare, de serviciu in Statia C.F.Constanta, despre faptul cã trenul de marfã nr.80223, a deraiat in zona podului rutier din Km 4-5, in mun.Constanta
Echipa operativã, deplasandu-se la fata locului a constatat cã vagonul nr.534673029-6, aflat al cincilea in compunerea trenului, care circula pe firul 2, intre Palas-Port Constanta, avea primul boghiu cãzut de pe sina de cale feratã, in dreptul Km227+100.
In urma verificãrilor efectuate in zona producerii deraerii, a fost gãsitã o rolã dintatã din fier ce nu se afla in gabaritul liniei, la Km 226+300.
In urma unui complex de mãsuri informativ-operative, au fost identificati autorii, in persoana numitilor:-DIACONU MARCEL, de 27 ani, din com.Focuri, jud.Iasi, fãrã forme legale in mun.Constanta si-SEITCEA BEINUR, de 22 ani, din mun.Constanta, ambii fãrã ocupatie, cunoscuti cu antecedente penale. Acestia s-au urcat din mersul trenului in douã vagoane incãrcate cu fier vechi, din care au aruncat cantitatea de 270 Kg intre firele cãii ferate, iar o bucatã din fier a intrat sub boghiul unui vagon producand deraerea acestuia.
Cei in cauzã sunt cercetati in stare de retinere pentru sãvarsirea infractiunilor de furt calificat si distrugere si semnalizare falsã
Parchetului de pe langã. Judecãtoria Constanta a emis pe numele invinuitului ANDREI VASILE, mandat de arestare preventivã pe o perioadã de 30 zile,
Cercetãrile continuã de cãtre Parchetul de pe langã Tribunalul Constanta, competent in solutionare.

III/1 IN ZIUA DE 11.10.2002, ORELE 11,30, LA POSTUL DE POLITIE T.F. RAMNICU VALCEA, JUDETUL VALCEA S-A PREZENTAT NUMITA POPESCU MARIA, DE 38 ANI, DIN COMUNA ALUNU, JUDETUL VALCEA, CARE A RECLAMAT CA IN NOAPTEA DE 10/11.10.2002, IN JURUL ORELOR 23,00, AFLINDU-SE IN STATIA C.F.R. BABENI, JUDETUL VALCEA, IMPREUNA CU FIUL ACESTEIA POPESCU IONUT DE 12 ANI, A MERS LA TOALETA DIN STATIE, LASIND POSETA COPILULUI, MOMENT IN CARE O PERSOANA NECUNOSCUTA I-A SMULS ACESTUIA POSETA CU BUNURI PERSOANALE SI SUMA DE 900.000 LEI.
IN URMA VERIFICARILOR EFECTUATE ,AUTORUL A FOST IDENTIFICAT IN PERSOANA NUMITULUI TRANCA CONSTANTIN, DE 36 ANI, DIN COMUNA ROSIILE, JUDETUL VALCEA, FARA OCUPATIE, RECIDIVIST, AVIND ASUPRA SA POSETA CU BUNURILE SI SUMA DE BANI.
CEL IN CAUZA A FOST PREZENTAT PARCHETULUI DE PE LANGA TRIBUNALUL JUDETEAN VALCEA, CARE I-A EMIS M.A.P. PE TIMP DE 30 ZILE, PENTRU COMITEREA INFRACTIUNII DE TALHARIE, FIIND INTRODUS IN ARESTUL I.P.J. VALCEA.

III/2 Cu ocazia serviciului de patrulare, patrula pedestra din cadrul Politiei oras Navodari, formata din agentul de politie FLOREA CRISTIAN si militarii jandarmi ALI CASIM si DULCEAG IONUT, in noaptea de 10.10.2002, ora 03.00, a identificat, retinut si condus la sediul subunitatii pe: CIUBAR GELU ROMEO, de 18 ani, FRINCU CRISTIAN FLORIN, de 18 ani si ZAHARIA IONUT, de 19 ani, toti din localitate, fara ocupatie, fara antecedente penale.
In urma cercetarilor efectuate de ofiterii formatiunii judiciare, s-au documentat in sarcina acestora 5 furturi din auto comise in perioada 8-9.10.2002, ramase initial cu A.N.
Prejudiciul in valoare de 48 milioane lei a fost recuperat in proportie de 90 %, iar autorii se cerceteaza in stare de arest preventiv.
III/3 In seara zilei de 10.10.2002, ora 22.30, numitul SAVA MIHAI, de 32 ani, din com.Savinesti, judetul Neamt, a fost victima unei infractiuni de talharie.
In timp ce se afla in incinta cafe-barului S.C.”DICOS”S.R.L. din mun.Constanta, a fost acostat de trei indivizi care, prin violenta, l-au deposedat de un ceas de mana marca „Q AND Q” si suma de 400.000 lei, valoare prejudiciului fiind de 900.000 lei.
In timpul savarsirii faptei, in incinta cafe-barului si-a facut aparitia o patrula formata din lucratori din cadrul Biroului Ordine Publica – Politia mun.Constanta, care a identificat si retinut autorii in persoana numitilor:
.URSU EMIL, de 22 ani, din Constanta, fara ocupatie, fara antecedente penale;.SALIM CHENAN, de 21 ani , din Constanta, fara ocupatie, cu antecedente penale; MEMET EROL, de 26 ani, din Constanta, fara ocupatie, cu antecedente penale.
Prejudiciul a fost recuperat in totalitate.
Cercetarile continua cu autorii in stare de retinere.

III/4 In baza unor informatii obtinute de catre lucratori ai Centrului Zonal de Combatere a Crimei Organizate Cluj si in colaborare cu lucratori ai Politiei Orasului Simleul Silvaniei, judetul Salaj, s-a trecut la cercetarea numitilor :
. MOLDOVAN CONSTANTIN IOAN, , nascut la data de 09.11.1960 in localitatea Simleul Silvaniei, judetul Salaj, pensionar de boala, fara antecedente penale, FOGARASI STEFAN ADRIAN, nascut la data de 09.02.1980 in localitatea Simleul Silvaniei, judetul Salaj, patronul firmei de transport international persoane SC “CENTO” SRL Simleukl Silvaniei, fara antecedente penale.
In urma cercetarilor efectuate in dosarul de urmarire penala numarul 151.237/2002, s-a stabilit faptul ca, numitul MOLDOVAN CONSTANTIN IOAN se face vinovat de savarsirea infractiunii de inselaciune in dauna avutului privat, iar numitul FOGARASI STEFAN ADRIAN se face vinovat de comiterea infractiunii de trecere ilegala a frontierei, fapta prev. si ped. de art. 70 din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 105/2001 raportat la Legea nr. 243/2002, constand in aceea ca : in cursul lunii septembrie 2001, numitul MOLDOVAN CONSTANTIN IOAN a cunoscut in localitatea Nucet pe numitul Pavel Avram, caruia I-a spus ca are un prieten in Spania care cauta mana de lucru in sectorul forestier, propunandu-I sa racoleze eventuali amatori.
Avram Pavel s-a aratat interesat pentru a merge la lucru in Spania, astfel ca, in baza unei intelegeri prealabile, in data de 04.10.2002 acesta s-a intalnit la Oradea cu numitul MOLDOVAN CONSTANTIN IOAN si I-a inmanat acestuia un numar de 16 pasapoarte apartinand unor cetateni din judetul Bihor, care dorea sa plece la munca in Spania.
Ulterior, MOLDOVAN CONSTANTIN IOAN a revenit in localitatea Simleul Silvaniei, unde a luat legatura cu numitul FOGARASI STEFAN ADRIAN, patronul firmei de transport international SC “CENTO” SRL din localitate, cu care s-a inteles sa efectueze in data de 06.10.2002 un transport de persoane pana in localitatea Milano-Italia, contra sumei de 130 Euro/persoana.
Conform acestei intelegeri, in data de 06.10.2002, , numitii MOLDOVAN CONSTANTIN IOAN si FOGARASI STEFAN ADRIAN s-au deplasat in localitatile Nucet, Stei si Beius, judetul Bihor, cu autoturismul celui din urma si un microbus al firmei SC “CENTO” SRL Simleul Silvaniei, de unde au imbarcat un grup de 14 persoane de sex masculin care doreau sa plece la munca in Spania. Intreg grupul s-a deplasat pana la o statie “PETROM” din localitatea Episcopia Bihor, unde MOLDOVAN CONSTANTIN IOAN a pretins si primit de la cele 14 persoane suma de 230 Euro/persoana (sau echivalentul in dolari sau lei) din care a plati suma de 6.000.000 lei numitului FOGARASI STEFAN ADRIAN, reprezentand contravaloarea transportului pana in Milano pentru cele 14 persoane (cate 130 Euro/persoana), diferenta de bani ramanand la numitul MOLDOVAN CONSTANTIN IOAN.
Tot in statia “PETROM”, patronul firmei de transport, numitul FOGARASI STEFAN ADRIAN a dat celor doi soferi de pe microbus suma de 6.000 Euro, care au distribuit banii respectivi, pe baza de tabel, celor 14 pasageri in vederea trecerii frontierei, conform prevederilor legale.
Totodata, in aceeasi statie “PETROM”, numitul MOLDOVAN CONSTANTIN IOAN era asteptat de un alt autoturism cu care s-a deplasat in Ungaria, spunandu-le pasagerilor ca va merge inainte urmand sa-I astepte in Milano, de unde acestia vor fi preluati de o alta masina care ii va transporta pana in Spania.
Dupa trecerea frontierei in Ungaria, intreg grupul s-a oprit intr-o parcare, unde FOGARASI STEFAN ADRIAN si-a recuperat suma de 6.000 Euro dati pasagerilor pentru trecerea frontierei si s-a intors in Romania iar MOLDOVAN CONSTANTIN IOAN le-a spus pasagerilor ca va merge inainte cu un autoturism, pentru a mai lua doua persoane din Budapesta si va astepta grupul in Milano-Italia. Dupa circa 4 km de la frontiera, numitul MOLDOVAN CONSTANTIN IOAN a dispus soferului autoturismului sa vireze pe o strada laturalnica, unde a asteptat circa 15 minute, trecerea microbusului iar ulterior s-a intors in Romania.
Microbusul firmei SC “CENTO” SRL a ajuns in Milano-Italia in seara zilei de 07.10.2002 si a debarcat pasagerii intr-un parc unde, conform intelegerii prealabile trebuiau sa fie asteptati de catre numitii MOLDOVAN CONSTANTIN IOAN si FOGARASI STEFAN ADRIAN pentru a fi transportati in Spania.
In dimineata zilei de 08.10.2002, cele 14 persoane si-au dat seama ca au fost inselate si s-au intors in Romania cu un mijloc de transport gasit de ocazie, prezentandu-se de indata la Politia Orasului Simleul Silvaniei.
In cauza, s-a inceput urmarirea penala impotriva lui MOLDOVAN CONSTANTIN IOAN pentru comiterea infractiunii de inselaciune, fapta prev. si ped. de art. 215 Cod penal iar impotriva numitului FOGARASI STEFAN ADRIAN s-a inceput urmarirea penala pentru comiterea infractiunii de trecere frauduloasa a frontierei, 0213/11.10.2002
. Impotriva celor 14 pasageri, s-a dispus inceperea urmaririi penale pentru comiterea infractiunii de trecere frauduloasa a frontierei.
La data de 11.10.2002, MOLDOVAN CONSTANTIN IOAN si FOGARASI STEFAN ADRIAN, in baza probatoriului administrat, au fost prezentati Parchetului de pe langa Tribunalul Salaj care a emis pe numele celor doi inculpati, mandatele de arestare preventiva pe termen de 5 zile pentru comiterea infractiunilor de mai sus.
Cercetarile continua cu cei doi inculpati in stare de arest preventiv.

III/5 La Politia Municipiului Urziceni s-a prezentat DINU MARIUS, 13 ani, elev ,din Bucuresti, care a reclamat ca, in ziua de 09.10.2002, orele 14,00, in timp ce se deplasa pe raza com. Sinesti cu bicicleta, a fost acostat de un individ necunoscut, care prin violenta l-a deposedat de bicicleta si un rucsac cu bunuri personale.
In urma cercetarilor efectuate de Politia Municipiului Urziceni, autorul a fost identificat in persoana lui STOICAN COSTEL zis BEBE, 22 ani, din com. Petrechioaia, jud. Ilfov, recidivist, fara ocupatie.
Prejudiciul a fost recuperat in totalitate si restituit partii vatamate iar autorul a fost prezentat Parchetului de pe langa Tribunalul Judetean Ialomita care i-a emis M.A.P. pe 30 zile conform art. 211 alin. 2 Cod penal.
Autorul nu a beneficiat de prevederile Legii nr. 543/04.10.2002.

III/6 La 11.10.2002, cu ocazia desfasurarii unei actiuni pentru prinderea urmaritului general BAERA ION de 32 ani, din com. Todiresti, jud. Vaslui, ag. Sef adjunct Hristea Mihai, seful postului de politie Delesti, a folosit armamentul din dotare, impuscandu-l mortal pe urmarit.
Din primele date rezulta ca in jurul orei 11,00, agentul sef adj. Hristea Mihai si ag. principal Lica Vasile, ajutor sef post la Postul de politie Osesti, s-au deplasat in satul Buda, com. Osesti, la locuinta lui Ivanciu Costica, unde se detineau date ca se ascunde urmaritul general. In timpul interventiei pentru prinderea urmaritului , membrii familiei Ivanciu ,impreuna cu acesta i-au atacat pe agentii de politie cu topor, furca si cutit, imprejurare in care cei doi agenti i-au somat si au executat focuri de avertisment in plan vertical.
Intrucat Baera Ion l-a atacat cu cutitul pe agentul sef adjunct Hristea Mihai, acesta a executat un foc in directia agresorului, impuscandu-l in zona abdomenului. Imediat cei doi agenti de politie l-au transportat la Spitalul Judetean Vaslui, dar pe drum a decedat.
Se efectueaza cercetari de Parchetul de pe langa Tribunalul Vaslui .
Baera Ion a fost pus in urmarire generala , fiind condamnat la 4,6 ani pentru furt si era suspect de savarsirea mai multor furturi pe raza jud. Vaslui.
Ag. Sef adj. Hristea Mihai este absolvent al Scolii de subofiteri de politie Vasile Lascar, Campina, promotia 1993.
III/7 In contextul bunei colaborari existente intre Centrul Zonal de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog Timisoara, Directia Vamala Timisoara si Politia de Frontiera Timisoara, la data de 08.10.2002, in urma unui control comun efectuat la Vama Stamora Moravita, in trenul rapid 261/2, pe ruta Belgrad Bucuresti, a fost descoperita cu ajutorul cainilor antidrog cantitatea de 2,4 kg. marijuana, ce se afla ambalata in patru pachete si ascunsa intr un extinctor.
Din primele cercetari a rezultat ca drogurile au fost expediate din Serbia de furnizori aflati in curs de identificare ,fiind destinate pietei consumului intern din Romania.
Cercetarile continua pentru identificarea furnizorilor

III/8 IMPOTRIVA NUMITZILOR: GAVRIL CATALIN, DE 23 ANI SI COBZAC DANIELA, DE 28 ANI, FARA OCUPATZIE, PRIMUL CUNOSCUT CU ANTECEDENTE PENALE, AMBII DIN COM. TZIGANASI, JUD.IASI. , AU FOST EMISE MANDATE DE ARESTARE PREVENTIVA PE TIMP DE 30 ZILE
IN SARCINA CELOR DOI S-A RETZINUT COMITEREA INFRACTZIUNII DE LIPSIRE DE LIBERTATE IN MOD ILEGAL, CONSTIND IN ACEEA CA LA DATA DE 05.10.2002, IN JURUL ORELOR 20.00, PE FONDUL CONSUMULUI DE ALCOOL, L-AU RETZINUT TIMP DE 3 ORE IN LOCUINTZA LOR PE CONSATEANUL PINTILIE STEFAN, DE 47 ANI, CARE SE DUSESE LA EI PENTRU A-I SOLICITA LA PRESTAREA UNOR MUNCI AGRICOLE, CONTRA COST.
CEI DOI AU FOST INTRODUSI IN AREST.

III/ IN ZIUA DE 11.10.2002, ORELE 10,00, SFETCU MARIN, 59 ANI, CIOBAN, DIN COMUNA SADOVA, JUDETUL DOLJ, A SESIZAT CA, IN NOAPTEA DE 10/11.10.2002, ORELE 03,00, A FOST VICTIMA INFRACTIUNII DE TALHARIE SAVARSITA DE 4 PERSOANE NECUNOSCUTE CARE, PRIN VIOLENTA SI AMENINTARI L-AU DEPOSEDAT DE 9 OI.
DIN CERCETARILE INTREPRINSE DE ECHIPA OPERATIVA COMPLEXA SI EXPLOATAREA DATELOR INFORMATIVE OBTINUTE, AUTORII AU FOST IDENTIFICATI IN PERSOANA NUMITILOR: GHITA MARIUS, 29 ANI, DIACONU CONSTANTIN, 29 ANI, ISPRAVNICELU DOREL, 26 ANI SI FALCOE STEFAN, 26 ANI, TOTI FARA OCUPATIE, DIN ACEEASI LOCALITATE.
PREJUDICIUL A FOST RECUPERAT, CEI PATRU AUTORI FIIND CERCETATI IN STARE DE RETINERE PENTRU SAVARSIREA INFRACTIUNII DE TALHARIE.

III/1o LA DATA DE 05.07.2002, NUMITA POPA ELENA, DE 58 ANI, AGRICULTOARE DIN COM. MOGOSESTI, JUD. IASI, A RECLAMAT FAPTUL CA LA DATA DE 03.07.2002 IN JURUL ORELOR 18.00, A FOST LOVITA CU O BARDITA, PESTE ANTEBRATUL DREPT, DE CATRE CUMNATUL POPA MIHAI, DE 71 ANI, CONSATEAN.
DIN ACTUL MEDICO-LEGAL CE A FOST DEPUS LA DOSAR REZULTA CA: “VICTIMA PREZINTA PLAGA TAIATA CU SECTIUNE DE TENDON LUNG SI PLAGA TAIATA SUPERFICIALA DEGET 3 MINA DREAPTA”.
PT. VINDECARE NECESITA 40 – 45 ZILE DE INGRIJIRI MEDICALE.
INITIAL IN SARCINA LUI POPA MIHAI S-A RETINUT COMITEREA INFRACTIUNII DE VATAMARE CORPORALA, SOLUTIE CONFIRMATA SI DE PROCUROR, INSA LA DATA DE 03.10.2002, PRIN REZOLUTIE S-A DISPUS SCHIMBAREA INCADRARII JURIDICE IN TENTATIVA DE OMOR, CONSIDERINDU-SE CA POPA ELENA A FOST LOVITA IN ANTEBRAT IN MOMENTUL IN CARE S-A APARAT PT. A NU FI LOVITA IN CAP.
IN CONTEXTUL CELOR DE MAI SUS, PROCURORUL CRIMINALIST A DISPUS RETINEREA PE BAZA DE ORDONANTA A LUI POPA MIHAI, CARE A FOST INTRODUS IN AREST.

IV/1IN DATA DE 11.10.2002, ORELE 14,15 PE STR. ARIES, DIN TIMISOARA, CONDUCATORUL AUTO, B U T A F L A V I U S A D R I A N , DE 29 ANI, ELECTRICIAN, , CONDUCAND AUTOUTILITARA MARCA ARO 320 CU NR. DE INMATRICULARE TM-06-KPG APARTINAND ELECTRICA S.A. ,DIN CAUZA CA NU A ACORDAT PRIORITATE DE TRECERE LA PIETONI A RANIT GRAV PE , S Z E C S I M A R G A R E T A, DE 80 ANI, DIN TIMISOARA, SI S A V E S C U A D I N A , DE 27 ANI, ASISTENTA MEDICALA, DIN TIMISOARA CARE TRAVERSAU CAROSABILUL REGULAMENTAR PE MARCAJUL PIETONAL

IV/2 IN DATA DE 11.10.2002, ORELE 12.30, IN AFARA LOCALITATII CIUMEGHIU, JUDETUL BIHOR, NUMITUL MOLDOVAN VASILE, DE 34 ANI, DIN VADU IZEI, JUDETUL MARAMURES, CONDUCATOR AUTO LA S.C.,,DUMNICI CONSTR.”S.R.L. REMETI, JUDETUL MARAMURES, CONDUCAND AUTOTRACTORUL MARCA MAN , CU NUMARUL DE INMATRICULARE MM-20-LUK CU SEMIREMORCA BASCULANTA, , DATORITA OBOSELII SI NEATENTIEI IN CONDUCERE A TRECUT PE CONTRASENS TAMPONANDU-SE FRONTAL CU AUTOTURISMUL DACIA 1310, NR. AR-04-JRY CONDUS REGULAMENTAR DIN SESN OPUS, DE MATICA VIOREL, DE 39 ANI, DIN SALONTA .
DIN ACCIDENT A REZULTAT DECESUL NUMITULUI MATICA VIOREL SI RANIREA USOARA A NUMITILOR MOLDOVAN VASILE - CONDUCATOR AUTOTREN SI BAIAS VASILE, DE 41 ANI, DIN STRAMTURA, JUDETUL MARAMURES, PASAGER IN CABINA AUTOTRENULUI.
.
IV/3 In ziua de 10.10.2002, orele 17:45, , pe raza comunei Valea Ramnicului, in localitatea Oreavu, autoturismul ‘Dacia 1310’ cu nr. IS-03-YWW, proprietate si condus de agent principal RISCA RADU, 26 ani, din Suceava, circula din directia Buzau catre Rm.Sarat si nu a acordat prioritate de trecere minorului Ivan Silviu Madalin, 12 ani, din comuna, care se angajase in traversarea drumului prin loc semnalizat si marcat.
Din accident a rezultat ranirea usoara a minorului.
Cu ocazia cercetarilor, agent principal Rasca Radu a declarat ca nu are asupra sa permisul de conducere. Nu s-a putut efectua verificarea la SEIP Suceava, intrucat nu este asigurata permanenta in afara orelor de program.
In ziua de 11.10.2002, in urma verificarilor s-a stabilit ca politistul poseda permis de conducere categoria ‘B’ eliberat la data de 13.09.1994 de IPJ Suceava si, incepand cu data de 11.09.2002, are suspendat exercitarea dreptului de a conduce pe o perioada de 3 luni de catre IPJ Iasi.
Risca Radu este agent de ordine la sectia 5 Politie Iasi, se afla in invoire, nu se afla sub influienta bauturilor alcoolice.
In cauza a fost intocmit dosar penal in care politistul este cercetat sub aspectul savarsirii infractiunilor de vatamare corporala din culpa si conducerea unui autovehicul pe drumurile publice ,avand suspendat exercitarea dreptului de a conduce.
IV/4 In dimineata zilei de 11.10.2002 in jurul orelor 02,00 pe raza localitatii Adanca , DAMBOVITA in afara localitatii , ILIE GHEORGHE – VIOREL , de 26 ani , din com. Ocnita , paznic la Universitatea Valahia , posesor al permisului de conducere categoria B din anul 2000 , aflat sub influenta bauturilor alcoolice , conducand cu viteza neadaptata la conditiile de drum ( carosabil umed , ploaie ) autoutilitara Dacia 1307 cu nr. DB- 09-AMY proprietatea S.C. MICROCONSTRUCT SRL Targoviste , intr-o curba a pierdut controlul volanului si derapand a intrat in coliziune cu un copac din afara carosabilului .
Din accident a rezultat decesul pasagerului autoutilitarei DOVANCESCU COSTEL , de 21 ani , din com. Ocnita si avarierea autoutilitarei.

IV/5 La data de 11.10.2002 , in jurul orei 19:00 , pe raza localitatii Carta, jud. Sibiu, in afara localitatii, numitul VACARUS NICOLAE OVIDIU, de 18 ani domiciliat in Mun. Fagaras, elev la Seminarul Teologic Fagaras, posesor al permisului de conducere categoriile A si B din luna iunie 2002, in timp ce conducea autoturismul marca VW Vento, cu nr. de inmatriculare SB-05-DWH, proprietatea numitului Vacarus Nicolae, din Talmaciu jud. Sibiu, din directia Brasov spre Sibiu, s-a angajat in depasirea unui alt autoturism in timp ce din sens opus se apropia autoturismul marca OPEL VECTRA, cu nr. de inmatriculare BV-06-UOW, proprietatea si condus regulamentar de FRATILA IOAN ACHIM, 67 ani, din com. Mandra, sat Sona, jud. Brasov, pensionar, posesor al permisului de conducere categoriile A si B, din anul 1972, lovindu-se frontal.
In urma impactului a rezultat decesul numitei FRATILA ELISABETA de 67 ani, domiciliata in Com. Mandra, jud. Brasov, pasagera in autoturismul Opel Vectra si vatamarea corporala a numitelor:
1.ROTAR ANA, de 55 ani, din loc. Talmacel, jud. Sibiu care a fost transportata la Spitalul Judetean Sibiu unde i s-a stabilit diagnosticul: “fractura os frontal, coma de gradul II/III”, ramanand internata, pasagera in autoturismul VW Vento si
2.VACARUS MARIA de 41ani, din Talmaciu, , jud. Sibiu, care a fost transportata la Spitalul Judetean Sibiu unde i s-a stabilit diagnosticul: “fractura de calcaneu” ramanand sub supraveghere, pasagera in autoturismul VW Vento.

V/1. La data de 10.10.2002, pe raza comunei Traian Vuia, politisti aflati in misiune au identificat pe numitul CHIRIAC VERGIL ns. la 07.09.1962, in Letcani jud. Iasi, cu acelasi domiciliu.
Efectuandu se verificari cu privire la identitatea acestuia, lucratorii postului de politie din localitate au stabilit ca acesta este urmarit general conform ordinului I.G.P din /01.10.1997, posedand mandat de executarea pedepsei inchisorii, fiind condamnat 3 ani pentru furt.
Cel in cauza a fost introdus in arestul Politiei municipiului Lugoj.

VI/1 IN NOAPTEA DE 10 / 11.10.2002, IN JURUL OREI 00.05, SECTIA II POLITIE IASI A FOST SESIZATA DE CATRE DISPECERATUL DETASAMENTULUI DE POMPIERI IASI CU PRIVIRE LA FAPTUL IN CARTIERUL CANTA DIN LOCALITATE S-A PRODUS UN INCENDIU LA UN AUTOTURISM.
LA FATZA LOCULUI S-A DEPLASAT O ECHIPA OPERATIVA CARE IN URMA CERCETARILOR EFECTUATE A STABILIT URMATOARELE:
- PE STR. CANTA IN FATZA BL. G-11 A FOST GASIT UN AUTOTURISM DACIA-1300 ARS IN PROPORTIE DE 70 % ( TAPITERIE, BORD, CUPOLA ETC ).
AUTOTURISMUL CU NR. DE INMATRICULARE B-07-VCW APARTINE NUMITULUI SIKO ENDRE CSABA, 51 ANI, DIN BUCURESTI, VENIT IN VIZITA LA RUDE.
IN ACEEASI PERIOADA SI IN CARTIERUL PACURARI S-A SEMNALAT PRODUCEREA UNUI ALT INCENDIU LA UN AUTOTURISM.
AJUNSA LA FATZA LOCULUI ,ECHIPA DE CERCETARE A CONSTATAT URMATOARELE:
- PE SOS. PACURARI, IN FATZA BL.- 546, A FOST GASIT IN FLACARI AUTOTURISMUL DACIA-1300 CU NR. IS-02-ZKE, APARTININD LUI ADOROAIEI FLORIN, 65 ANI, DIN IASI. AUTOTURISMUL A ARS IN TOTALITATE, FIIND PARCAT DE PROPRIETAR PE LOCUL UNDE A FOST GARAT IN ZIUA DE 10.10.2002, ORA 16.30.
CAUZELE AMBELOR INCENDII AU FOST STABILITE CA FIIND FLACARA, MODUL DE APRINDERE CU UN CHIBRIT SAU BRICHETA, LOCUL FOCARULUI IN HABITACLUL MASINILOR.
VALOAREA PREJUDICIILOR AU FOST STABILITE LA SUMA DE 20 MILIOANE LEI PT. FIECARE AUTOTURISM.
NU AU FOST VICTIME OMENESTI SI NU AU FOST AFECTATE ALTE AUTOTURISME SAU IMOBILE DIN ZONA.
IN DIMINEATA ZILEI DE 11.10.2002, IN JURUL OREI 05.00, A MAI FOST SEMNALAT UN INCENDIU LA UN AUTOTURISM PARCAT PE STR. SUCIDAVA NR. 11, CARTIER DACIA. AUTOTURISMUL MARCA DACIA –1310 CU NR. IS-01-ESW, APARTINE NUMITEI NICA ELENA, DE .47 ANI, DIN IASI, SI A FOST DISTRUS IN PROPORTIE DE 80 % ( SCAUNE, TAPITERIE, BORD, ETC. ). NICI IN ACEST CAZ NU AU FOAT VICTIME OMENESTI, INSA DATORITA INCENDIULUI A FOST AFECTAT SI AUTOTURISMUL AFLAT IN IMEDIATA APROPIERE, MARCA OPEL-ASTRA, CU NR. IS-04-NGN, CARUIA I-A FOST DISTRUSA PARTEA DREAPTA.
SE INTREPRIND CERCETARI PT. IDENTIFICAREA AUTORULUI(lor).

domeniu: 
categorie: 
Autor: