Buletin de presă al Ministerului de Interne

Sumar:
1. Tâlhărie mun. Bucureşti
2. Lovituri cauzatoare de moarte jud. Mureş
3. Vătămare corporală gravă jud. Ialomiţa
4. Trafic de droguri jud. Timişoara
1. Furt şi conducere fără permis jud. Mureş
2. Accident soldat cu decesul unie persoane jud. Constanţa
1. Autori tâlhărie prinşi jud. Giurgiu I/1. În ultimele 24 de ore, unităţile centrale şi teritoriale de poliţie au desfăşurat activităţi de cercetare, constatare şi soluţionare a evenimentelor sesizate şi au participat la asigurarea ordinii şi liniştii publice pe raza de competenţă.
Dintre infracţiunile cu pericol social ridicat, prejudicii mari, mod de operare deosebit sau care au lezat grav viaţa şi integritatea persoanei au fost raportate producerea a 51 evenimente şi constatarea a 4 infracţiuni de natură economică, pre***** şi 24 infracţiuni de natură judiciară.
Pe linie de poliţie rutieră s-au înregistrat 17 accidente de circulaţie, din care: 7 în mediul urban şi 10 în mediul rural, soldate cu 6 morţi şi 13 răniţi grav.
Au fost aplicate 8.397 amenzi în valoare totală de 3.959.230.000 lei
Au fost prinşi 23 de autori de infracţiuni, dintre care 3 figurau urmăriţi general, 5 infractori identificaţi şi prinşi în cauze cu A.N. şi 15 infractori care au comis fapte în ultimele 24 de ore.

X
X x

II/1. La 11 august a.c., ora 05,00, agenţi de ordine dintr-o patrulă a Secţiei 7 Poliţie cu sprijinul Gardienilor Publici, au prins, la scurt timp, pe Morari Igor, 26 ani, din sectorul 3, fără ocupaţie, care, prin spargerea unui geam, a furat bunuri, din magazinul Asociaţiei Familiale ,,Rotaru?, situat în sectorul 2. Fiind surprins de către proprietar, Rotaru Marian, 26 ani, domiciliat în acelaşi sector, pentru a-şi asigura scăparea, l-a ameninţat cu un cuţit şi o bară din metal, fugind pe şos. Colentina, sectorul 2.
Cercetările sunt continuate de Secţia 7 Poliţie cu autorul în stare de reţinere sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie.

II/2. În ziua de 10.08.2002, în comuna Vărgata, judeţul Mureş, pe fondul consumului de băuturi alcoolice şi al unui conflict spontan, SOCACIU LEONTIN, 34 ani, din municipiul Târgu Mureş, acelaşi judeţ, cunoscut cu antecedente penale, a aplicat mai multe lovituri cu pumnul în zona capului concitadinului său KALI JANOS, 41 ani, acesta suferind leziuni traumatice în urma cărora a decedat.
Autorul este cercetat de către Parchetul de pe Lângă Curtea de Apel Tg.Mureş, pentru comiterea infracţiunii de lovituri cauzatoare de moarte, în stare de arest preventiv.

II/3. In ziua de 10.08.2002, ora 15,30, a fost internet pe sectia chirurgie, a Spitalului Judetean Slobozia, IORDACHE IULIAN, 22 ani, din com. Mihail Kogalniceanu, jud. Ialomita, cu diagnosticul: ,, traumatism cranio-cerebral acut inchis, plaga produsa prin injunghiere hemitorace stang anterior''.
Echipa de cercetare a Politiei Tandarei a stabilit ca, in jurul orelor 14,45, la barul A.I.,Fanel '' din com. M.Kogalniceanu, intre victima si VASILE DANIEL, 19 ani, din Tandarei, fara ocupatie, jud. Ialomita, pe fondul consumului de alcool, a izbucnit un conflict spontan, in urma caruia, agresorul a luat o sabie ,, ninja '', ce o avea in autoturismul cu care venise in localitate si l-a injunghiat pe IORDACHE IULIAN in zona toracelui.
Autorul a fost prezentat Parchetului de pe Langa Tribunalul Ialomita, care a emis mandat de arestare preventivă pe termen de 30 zile, pentru savarsirea infractiunii de vatamare corporala grava.

II/4. În ziua de 10.08.2002, ofiţeri din cadrul Centrului Zonal de Combatere a Crimei Organizate şi Antidrog Timişoara, în colaborare cu lucrătorii vamali, au depistat pe numiţii: PINO FERNANDEZ, 30 ani şi DE LA RIVA UMANA ALEJANDRO, 27 ani, ambii cetăţeni spanioli, care au încercat să introducă în ţară, prin P.C.T.F. Stamora Moraviţa, 195 grame canabis, ascunse în autoturismul cu care se deplasau.
Cercetările sunt continuate cu autorii în stare de arest preventiv, iar autoturismul a fost indisponibilizat în vederea confiscării.

III/1. In ziua de 11.08.2002, ora 10.00, pe strada Voinicenilor din Tg.Mureş, un echipaj format din agenţi de circulaţie la Biroul Poliţiei Rutiere Tg.Mureş a efectuat semnal regulamentar de oprire autovehiculului marca ''FORD TRANZIT''- autospecial, cu nr. de înmatriculare Z -03824/01 (Ungaria), al cărui conducător auto a refuzat oprirea. S-a trecut la urmărirea acestuia, fiind reţinut după circa 20 km. de urmărire şi identificat în persoana numitului GERE DOMOKOS, de 30 ani, din Tg.Secuiesc, jud. Covasna, domiciliat în comuna Turia, jud. Covasna, fără ocupaţie.
În timpul blocării a fost avariat uşor autoturismul marca ''VW VENTO'', aparţinând I.P.J. Mureş - Biroul Poliţiei Rutiere Tg.Mureş.
Autovehiculul marca ''Ford Tranzit'' a fost furat în noaptea de 10/11.08.2002 din Băile Tuşnad, jud. Harghita, de către Gere Domokos.
Autorul este cercetat în stare de reţinere pentru comiterea infracţiunilor de furt şi conducere fără permis.

III/2. În noaptea de 10/11.08.2002, ora 00.50, în comuna Valul lui Traian, judeţul Constanţa, PAVEL OVIDIU-CRISTIAN, 32 ani, din municipiul Bucureşti, conducând autoturismul proprietatea S.C. ?INTERNATIONAL AUTO TRANS SERVICE? S.R.L.-Bucureşti, a accidentat mortal o persoană de sex masculin cu identitate necunoscută, care, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, se deplasa neregulamentar pe axul drumului.
Cercetările continuă.

IV/1. Lucrători din Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Giurgiu au identificat, prins pe numiţii: DOROBANŢU SORIN, 24 ani, din municipiul Bucureşti, NESU LOREDAN-COSMIN, 20 ani şi BADEA VALERICĂ, 17 ani, ambii din comuna Leţca Nouă, judeţul Giurgiu, autori ai infracţiunii de tâlhărie, comisă la 11.07.2002, victimă fiind P. AUREL, 54 ani, din municipiul Bucureşti.
Pe numele celor trei autori s-a emis mandat de arestare.

domeniu: 
categorie: