Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Buletin de presă al Poliţiei Capitalei din 29 ianuarie 2004

In ultimele 24 de ore, poliţistii Capitalei, in urma activitatilor desfasurate, au identificat 54 suspecţi de comiterea unor infracţiuni. Dintre acestia, 45 au comis fapte de natura judiciara, 6 pe linie economica, iar 3 la regimul circulatiei. Din cei 54 suspecti identificati, 33 au fost prinsi in flagrant, 7 sunt cercetati in stare de retinere,iar 7 sunt cunoscuti cu antecedente penale.
Cu aceasta ocazie, au fost prinsi 3 urmariti local si 2 urmariti general.

Exemplificam:
a. Economic

1. Lucratori din Serviciul de Investigare a Fraudelor al Sectorului 4 au început urmărirea penală împotriva lui DRĂGHIA ILINCA, 31 ani, din jud. Ilfov, pentru comiterea infracţiunii de gestiune frauduloasă.
Cea în cauză, în calitate de gestionar la o societate comerciala, cu sediul în sectorul 4, în perioada mai-noiembrie 2003, prin gestionarea defectuoasă a bunurilor societăţii a creat un prejudiciu de 365.000.000 lei.
Cercetările sunt continuate cu DRAGHIA ILINCA în stare de libertate, fiind dispusă expertiză contabilă.

2. Politisti din Secţia 21 au depistat şi început urmărirea penală împotriva lui BROJBA RODICA, 47 ani, din jud. Argeş, care, în calitate de asociat unic al S.C. DUMIRO SHOP AG SRL, a achiziţionat mărfuri în valoare de 430.571.400 lei, de la un magazin, din sectorul 6, emiţând file cec fără a avea disponibil în bancă.
Prejudiciul a fost recuperat in proportie de 30% iar cercetările sunt continuate cu cea în cauză în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunii prevăzută de art. 215 şi 289 c.p.

b. Judiciar:
1. Lucratori din Biroul Judiciar al Secţiei 14, l-au depistat pe P.M.MĂDĂLIN, 15 ani, din sectorul 4, fără ocupaţie, cunoscut cu antecedente penale, care la 13 ianuarie a.c., cu ajutorul unei pietre a spart geamul portierei autoturismului marca FIAT FIORINO, proprietatea unei societati comerciale, parcat pe bd. Dimitrie Cantemir, sectorul 4, cu scopul de a sustrage bunuri din acesta.
Prejudiciul cauzat a fost estimat la suma de 500.000 lei, iar cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de furt, cu cel in cauza în stare de libertate.

2. Politisti din Biroul de Ordine Publică al Secţiei 9 au identificat pe PĂDURARU PETRE MARIUS, 24 ani, din sectorul 3, cunoscut consumator de droguri, care, în perioada decembrie 2003 - ianuarie 2004, în calitate de conducător auto la o societate comerciala, a folosit în interes personal cardul OMV, alimentând în mod repetat autoturismul din dotare.
Astfel, acesta a sustras cantitatea de 3.150 litri benzină în valoare de 74.000.000 lei, pe care a valorificat-o la diverse persoane, iar banii obţinuţi i-a folosit în interes personal.
Cercetările sunt continuate cu PADURARU PETRE MARIUS, în stare de reţinere pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare.

3. Lucratori din Secţia 3 au identificat suspectii principali ai infracţiunii de lovire sau alte violenţe, în persoana lui COSTACHE SANDU, 27 ani, din sectorul 3, VIZITEU ION, 20 ani, din jud. Botoşani şi LUPU GHEORGHE, 40 ani, din jud. Ilfov, care, în ziua de 30 octombrie 2003, au lovit cu pumnii şi picioarele pe O.A.FLORIN, 31 ani, din sectorul 4, în timp ce se afla pe calea Griviţei, în apropierea Bisericii Sfinţii Voievozi.
Cercetările sunt continuate cu cei în cauză în stare de libertate.

4. La 28 ianuarie a.c., lucratori din Compartimentul Furturi din Auto al Secţiei 16 au prins şi reţinut pe NICOLAESCU PETRIŞOR SIMONEL zis „Ocnaşul”, 22 ani, din sectorul 4, fără ocupaţie, cunoscut cu antecedente penale, care împreună cu CĂPITANU CONSTANTIN LUCIAN, 26 ani, şi învinuiţii V.F.DANIEL, 17 ani, M.ALEXANDRU, 17 ani şi D.V.ION, 16 ani, trimişi în judecată anterior, în noaptea de 02/03 iunie 2003, prin efracţie, au pătruns în incinta unei societati comerciale, situată pe str. Ilie Oprea, din sectorul 4, de unde au sustras 4 flexuri, o bormaşină, un aparat de sudură, o butelie de aragaz, un pistol şi un ciocan de lipit.
Prejudiciul în valoare de 25.000.000 lei, a fost recuperat în proporţie de 70%, iar cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cu cel în cauză în stare de reţinere.

b. Flagrant:
1. La data de 28 ianuarie a.c., agenţi de siguranţă publică din Secţia 9 au prins pe IACOB ŞTEFAN, 20 ani, din sectorul 2, fără ocupaţie, care, cu ajutorul unei şurubelniţe a forţat sistemul de închidere de la autoturismul marca DACIA SOLENZA, proprietatea lui P.M.IONEL, din sectorul 2, parcat la domiciliu, sustragand un radiocasetofon auto în valoare de circa 5.000.000 lei.
Prejudiciul a fost recuperat, iar cercetările sunt continuate cu cel in cauza în stare de reţinere.

2. La 27 ianuarie a.c., politisti din Biroul Judiciar al Secţiei 2 au prins pe ANA DORINA EMILIA, 27 ani, din jud. Constanţa, în timp ce întreţinea raport sexual cu un bărbat, contra sumei de 150.000 lei.
Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de prostituţie cu cea în cauză în stare de libertate.

3. In dimineata zilei de 28 ianuarie a.c., ora 04.00, agenţi de siguranţă publică din Secţia 9 au prins pe MARDALE FELICIA, 23 ani, din jud. Ilfov, care întreţinea raport sexual cu un bărbat pentru suma de 50.000 lei.
Cercetările sunt continuate pentru săvârşirea infracţiunii de prostituţie.

4. Lucrători din Serviciul Poliţiei Judiciare, au prins pe VĂDUVA MARIN, 33 ani, din jud. Teleorman, fără ocupaţie, cunoscut cu antecedente penale, care în ziua de 28. ianuarie a.c., ora 13.30, în timp ce călătorea cu troleibuzul liniei 76, pe str. Niţu Vasile, din sectorul 4, a furat din buzunarul lui NICOLAE ANICA, 43 ani, domiciliata in sectorul 4, suma de 1.500.000 lei.
Prejudiciul a fost recuperat, iar cercetările continuă cu cel în cauză în stare de reţinere.

5. La 28 ianuarie a.c., în jurul orei 14.30, Secţia 14 a fost sesizată de R.ELENA, 52 ani, din jud. Dâmboviţa, că în aceiaşi zi, în jurul orei 14.00, în timp ce se afla la intersecţia bd. Regina Maria cu str. Sf. Ilie, prin ameninţare cu un cuţit, trei indivizi au deposedat-o de o geantă ce conţinea un telefon mobil, un inel din aur, suma de 500.000 lei şi alte obiecte de uz personal.
Acţionând cu operativitate, la puţin timp politistii sectiei, au reuşit identificarea autorilor, în persoana lui ANDRONE MARIAN, 18 ani; PISTOL AUREL, 18 ani şi BUZATU MARIAN, 18 ani, toţi domiciliaţi în jud. Călăraşi, fără ocupaţie, ultimii doi cunoscuţi cu antecedente penale, care încercau să vândă obiectele furate în zona Complexului Comercial BIG BERCENI.
Prejudiciul in valoare de 25.000.000 lei a fost recuperat, iar cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale, cu cei in cauza în stare de reţinere.

6. La data de 28 ianuarie a.c., în jurul orei 12.10, lucratori din Brigada de Poliţie Rutieră, au fost sesizaţi de o persoană că, doi indivizi au sustras o geantă de damă, culoare gri, din incinta unui Internet Cafe, situat pe şos. Viilor şi care încerca să dispară.
Acţionând cu operativitate, poliţiştii au reuşit să prindă şi să imobilizeze pe STANCU EMIL, 19 ani şi P.MIHAI, 16 ani, ambii domiciliaţi în jud. Giurgiu.
Asupra ultimului, în urma percheziţiei corporale sumare, a fost găsită o geantă de damă, culoare gri, care conţinea mai multe bunuri, buletinul de identitate şi suma de 255.000 lei, aparţinând lui N.I.ROXANA.
Cei doi, au fost conduşi la sediul Brigăzii de Poliţie Rutieră, unde s-au efectuat verificările şi documentele premergătoare, ulterior fiind predaţi Serviciului Poliţiei Judiciare, care continuă cercetarea cu cei în cauză în stare de libertate.

7. La aceeasi data, în jurul orei 15.00, lucrători din Biroul Ordine Publică al Secţiei 3 au acţionat în vederea depistării consumatorilor frauduloşi de energie electrică, împreună cu reprezentanţi din S.C. ELECTRICA S.A., depistând pe STANCIU COCA, 33 ani, din sectorul 4, şi fără forme legale în sectorul 1.
Cea în cauză sustrăgea energie electrică direct din cofretul SDFEE, cauzând un prejudiciu S.C. ELECTRICA S.A., de peste 100.000.000 lei.
Sus-numitei i s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de furt de energie electrică, iar cercetările sunt continuate cu aceasta, în stare de libertate.

8. La 27 ianuarie a.c., în jurul orei 14.00, lucrătorii Postului de Poliţie T.F. Titan au depistat pe ZAHARIA MARIO CRISTIAN, 30 ani, din sectorul 6, care a debitat cu un aparat de sudură autogen un vagon de marfă dezafectat, garat în ante staţia CFR Faur, fără a poseda autorizaţie eliberată de organele CFR, nefiind angajat la Autoritatea Feroviară Română.
Cercetările sunt continuate cu cel în cauză în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere, urmând ca prejudiciul creat să fie stabilit de organele CFR abilitate.

c. Persoane urmarite depistate:
1. Politisti din Compartimentul Poliţiei de Proximitate din Secţia 10 efectuând activităţi specifice, în cadrul Adăpostului de noapte situat pe str. Ion Filibiliu, sectorul 3, au depistat pe BUCUR ADRIAN, 27 ani, din sectorul 6, urmărit general pentru furt.
Cel în cauză a fost predat organelor de poliţie Secţia Transporturi Bucureşti, în vederea clarificării situaţiei.

2. Lucrători din Secţia 9, au depistat pe MARINESCU MARIAN FLORIN, 20 ani, din sectorul 2, urmărit local, pentru furt calificat.
Cel în cauză a fost predat Secţiei 8, pentru continuarea cercetărilor.

d. Evenimente
1. La Spitalul Universitar de Urgenţă, a fost adus din sectorul 6, un bărbat cu identitate necunoscută, în vârstă de circa 55 ani, ce nu prezenta urme vizibile de violenţă şi care la scurt timp a decedat.

2. La Spitalul Universitar Bucureşti a fost adus de la o firma comerciala, din sector 6, un bărbat cu identitate necunoscută în vârstă de 60-65 ani, prezentând lividităţi specifice intoxicaţiei cu monoxid de carbon.
Cadavrele au fost transportate la I.N.M.L., iar cercetările sunt continuate de Poliţie şi Parchetul de pe lângă T.M.B.

Actiune:
La data de 28 ianuarie a.c., politisti din Secţiile 1, 6, 17, 18, 20 şi 25, au executat activităţi specifice în cadrul programelor „Străzi liniştite - Oraş sigur”, „Şcoli şi parcuri în siguranţă”, „Pentru comunitate împreună cu cetăţenii, prevenirea traficului şi consumului de droguri şi delicvenţa juvenilă în şcoli şi licee, precum şi a furturilor din căminele studenţeşti de pe teritoriile de competenţă, în zonele pretabile săvârşirii de fapte penale sau contravenţionale, în vederea asigurării unui climat civic de linişte şi ordine, pentru prinderea în flagrant a persoanelor ce comit infracţiuni.
Cu aceasta ocazie, au fost legitimate 83 persoane şi 33 sancţionate contravenţional cu amenzi în valoare de 13.800.000 lei, constatându-se şi o infracţiune.

Ofiţer de presă : Inspector principal de politie Louise Sabbagh

domeniu: 
categorie: