Buletin de presă al Poliţiei Capitalei din 31 martie 2004(II)

În ultimele 24 de ore, poliţistii Capitalei au identificat si cercetează 58 suspecţi de comiterea unor infracţiuni. Dintre aceştia, 43 au comis fapte de natură judiciară, 6 pe linie economică, iar 9 la regimul circulatiei. Din cei 58 suspecti identificati, 37 au fost prinsi in flagrant, 4 au antecedente penale, 5 sunt cercetati in stare de retinere, iar 10 sunt minori.
De asemenea, au fost prinsi 8 urmariti, din care 2 general.

Exemplificam:

Judiciar:

Agenţi de siguranţă publică din Secţia 21 au identificat pe D.A.CONSTANTIN, 13 ani, domiciliat în Judeţul Ilfov, ca fiind suspectul principal al talhariei comise la 27 martie a.c., cand, în timp ce se afla pe b-dul Iuliu Maniu, în faţa Pieţi Gorjului, din sectorul 6, prin ameninţări verbale, l-a deposedat de un telefon mobil, în valoare de 2.000.000 lei, pe I.ALEXANDRU, 12 ani, din sectorul 6.
Prejudiciul a fost recuperat, iar cercetările sunt continuate cu cel in cauza încredinţat părinţilor, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie.

Politisti din Biroul de Investigaţii Criminale al Secţiei 6 au identificat pe IONESCU CRISTINA, 22 ani, domiciliată în Judeţul Călăraşi, fără ocupaţie, cunoscută cu antecedente penale, ca fiind suspectul principal al furtului comis în noaptea de1/2 martie a.c., cand, prin efracţie, a pătruns într-un magazin, situat în Piaţa Gemeni, din sectorul 2, de unde a furat bunuri, în valoare de 15.000.000 lei.
Prejudiciul a fost recuperat parţial, iar cercetările sunt continuate cu cea în cauză în stare de libertate.

Poliţişti din Biroul de Investigaţii Criminale al Secţiei 13 au identificat pe SULGER VALENTINA, 37 ani, din sectorul 3, ca fiind suspecta principala a furtului comis la 28 martie a.c., cand, sub pretextul efectuării menajului, a furat din locuinţa lui N.DUMITRU, 74 ani, din sectorul 3, un telefon mobil, în valoare de 5.500.000 lei.
Prejudiciul a fost recuperat, iar cercetările sunt continuate cu cea în cauză în stare de libertate.

Lucrători din cadrul Biroului Investigaţii Criminale al Secţiei 20 au identificat pe E.G.GABRIEL, 17 ani, din sectorul 6, fără ocupaţie, care, în noaptea de 1/2 martie a.c., cand, prin spargerea geamului, a încercat să sustragă bunuri dintr-un magazin, situat în b-dul Iuliu Maniu, din sectorul 6.
Cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de furt calificat, cu cel in cauza în stare de libertate.

Politisti din cadrul Secţiei 22 au identificat pe AVRAM CORNEL-DANIEL, 20 ani, domiciliat în municipiul Brăila, care, în noaptea de 15/16 martie a.c., a distrus sistemul electronic de acţionare a ştergătoarelor parbrizului autoturismului ,,Skoda Fabia”, parcat pe str. Braşov din sectorul 6, prejudiciul fiind de 5.000.000 lei.
Cercetările sunt continuate cu cel in cauza în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere.

La 29 martie a.c., orele 18.00, P.G.ŞTEFAN, 29 ani, din Judeţul Buzău şi fără forme legale în sectorul 1, a sesizat la Postul de Poliţie Transporturi Griviţa, că indivizi necunoscuţi, prin spargerea peretelui ce desparte încăperea în care locuia fără forme legale de holul de acces, i-au furat 3.000.000 lei, lăsaţi pe o masă.
La faţa locului s-au deplasat lucrători de la Postul de Poliţie menţionat care, din primele cercetări au stabilit că, suspecta principala este MACOVEI TATIANA, 36 ani, domiciliată în sectorul 5, fosta concubină.
Cercetările sunt continuate cu cea în cauză în stare de libertate.

Lucrători din Biroul de Investigaţii Criminale al Secţiei 8, extinzând cercetările privind pe DOCHIŢEI MARIUS-VICTOR, 26 ani, arestat anterior, au stabilit că acesta, este suspectul tentativei de furt comisă la 30.07.2003, din locuinţa lui C.NICOLAE, din sectorul 2.
Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

Poliţişti din cadrul aceleasi sectii, extinzând cercetările privind pe LAZĂR MIHAI, 27 ani, arestat în altă cauză, au stabilit că acesta este suspectul a încă patru furturi comise în perioada 2002-2004.
Astfel, în luna februarie 2004. prin efracţie, a pătruns în două tonete de ziare de unde a sustras publicaţii, în valoare de 45.000.000 lei, prejudiciu recuperat în proporţie de 35%.
Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

Lucratori din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale al Secţiei 17, extinzând cercetările asupra lui POSTOLACHE DUMITRU, 18 ani, domiciliat în municipiul Iaşi, fără ocupaţie, cunoscut cu antecedente penale, au stabilit că acesta este suspectul a încă două infracţiuni de tâlhărie comise în perioada noiembrie 2003 - martie 2004.
Exemplificăm: tâlhăria comisă la 23.10.2003, în jurul orelor 17.30, pe b-dul Corneliu Coposu, în apropierea magazinului ,,Unirea”, când l-a acostat pe M.BRANYO, 14 ani, din sectorul 3, care, prin ameninţare cu un cuţit, l-a deposedat de un telefon mobil şi suma de 100.000 lei.
Cercetările sunt continuate cu cel în cauză în stare de arest.

Politisti ai Biroului Cercetări Penale din cadrul Secţiei 22 au extins cercetările în cauza privind pe CRUDU ION-HORIA, 47 ani, din sectorul 6, care a înşelat un număr de 26 persoane, promiţându-le că le va facilita prin intermediul firmei cumnatului său, încheierea de contracte de muncă în Germania, în domeniul construcţiilor civile, prejudiciind în acest mod părţile vătămate cu suma de 1.300.000.000 lei.
Sus-numitul, a fost prezentat Judecătoriei Sectorului 6, care a emis mandat de arestare preventivă.

Flagrant:

La 29 martie a.c., ora 16.00, agenţi de siguranţă publică din Secţia 14 au prins pe AVADANI TEODOR, 25 ani, din Judeţul Botoşani, care, prin tăiere, a furat cablu electric din aluminiu, în valoare de 7.000.000 lei, din canalul subteran situat în b-dul Unirii, din sectorul 4.
Cercetările sunt continuate cu cel in cauza în stare de libertate.

La 30 martie a.c., ora 12.00, politisti din Biroul de Investigaţii Criminale al Secţiei 15 au prins pe NEGOESCU TIBERIU-CONSTANTIN, 40 ani, domiciliat în sectorul 4, şi BRATU FLORIN, 46 ani, din sectorul 4, ambii fără ocupaţie, care aveau asupra sa articole de îmbrăcăminte, în valoare de 7.500.000 lei, a căror provenienţă nu au putut-o justifica.
Din verificări a reieşit că sus-numiţii, cu puţin timp înainte, au sustras bunurile dintr-un magazin, situat în sectorul 4.
Cercetările sunt continuate cu cei doi în stare de libertate, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

La aceeasi data, ora 9.30, poliţişti din Secţia 20, au prins pe ENE GIOVANI-VALENTIN, 35 ani, domiciliat în sectorul 6, fără ocupaţie, care, în timp ce se afla la intersecţia străzii Ceahlău cu calea Crângaşi, a furat de lângă o cabină telefonică, un rucsac ce conţinea bunuri, în valoare de 2.000.000 lei, aparţinând lui C.B.ADRIAN, din sectorul 5.
Cercetările sunt continuate cu cel in cauza în stare de reţinere.

Persoane urmarite:

Poliţişti din cadrul Serviciului Furturi de Autovehicule au depistat pe CONSTANTIN IONEL-CIPRIAN, 23 ani, domiciliat în Judeţul Ilfov, urmărit general pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.
Sus-numitul, a fost predat Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Argeş, pentru continuarea cercetărilor.

Lucratori din Secţia 20, au depistat pe TĂNASĂ CRISTIAN-VALENTIN, 26 ani, domiciliat în sectorul 6, urmărit general în baza mandatului de executare a pedepsei cu închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie având de executat 3 ani.
Cel în cauză a fost predat Biroului Urmăriri al Poliţiei Sectorului 6.

Politisti din Biroul Urmăriri al Poliţiei Sectorului 3, au depistat pe CĂPLEA DUMITRU, 36 ani, domiciliat în sectorul 3, urmărit local cu mandat de executare a pedepsei având de executat 3 ani pentru săvârşirea infracţiunii de furt.
Sus-numitul a fost în încarcerat în arestul Secţiei 13 Poliţie.

Lucrători din Biroul de Investigaţii Criminale al Secţiei 19 au depistat pe VASILE CĂTĂLIN-IONEL, 21 ani, domiciliat în sectorul 5, urmărit local pentru săvârşirea infracţiunii de furt.
Cel în cauză a fost predat Secţiei 18 Poliţie pentru continuarea cercetărilor.

Accident

La 30 martie a.c., orele 16.00, CATOIU DĂNUŢ-IONEL, 25 ani, din Judeţul Ilfov, conducător auto, conducând o autoutilitara, pe b-dul Camil Ressu, din sectorul 3, a accidentat grav pe R.LEANCA, 69 ani, domiciliată în sectorul 3, care s-a angajat în traversare prin loc nepermis şi fără să se asigure.
De la spital, victima a fost îndrumată la domiciliu, iar cercetările sunt continuate de Brigada de Poliţie Rutieră.

Evenimente:

Într-o clădire abandonată situată în sectorul 4, a fost găsit spânzurat, un bărbat de circa 30 ani, îmbrăcat în haine de damă.

PETCU EMILIA, 66 ani, cu sectorul 2, a fost adusă în stare de comă la Spitalul Clinic de Urgenţă, unde la scurt timp a decedat. Aceasta prezenta un ,,traumatism cranio cerebral, plagă contuză auricular stâng”.

Cadavrele au fost transportate la I.M.L., iar cercetările sunt continuate de Poliţie şi Parchetul de pe lângă T.M.B.

domeniu: 
categorie: