Buzău: Cea mai veche firmă industrială a sărbătorit 80 de ani de la înfiinţare

Fabrica Metalurgica din Buzău care face parte din grupul de firme Romet, patronat de omul de afaceri Constatin Toma, a împlinit joi 80 de ani de la înfiinţare, transmite corespondentul AMOS News.

Firma care în prezent poartă un nou nume”Aromet” a fost înfiinţată în anul 1928 de către evreul Iulius Horer, sub titulatura „Fabrica Metalurgica şi Turnătoria”.

Potrivit patronului Aromet Buzău, Constatin Toma, ziua de joi a fost un moment foarte important, nu numai pentru colectivul acestei societăţi , ci şi pentru oraşul Buzău:

„ Această fabrică a funcţionat neîntrerupt de la 1 septembrie 1928 şi până astăzi. Aici s-au format o mulţime de oameni, printre care şi eu, dar şi alţi oameni de afaceri importanţi din Buzău, precum preşedintele Camerei de Comerţ, Ionel Gagu sau Cezar Preda.

Cu toţii ne-am format aici şi aducem o contribuţie la bugetul statului şi la nivelul judeţului Buzău, din punct de vedere economic.

Faptul că am fost aleşi de mari firme mondiale ca să le fim parteneri, pentru România şi pentru străinătate este foarte important pentru noi.

Perspectivele de viitor sunt legate de consolidarea poziţiei noastre pe piaţa apei mai ales prin afacerea cu grupul Arison din Israel, prin care încercăm să ne impunem pe piaţa mondială .

Odată cu intrarea noastră în acel mare grup vom putea să ne vindem produsele cu numele nostru şi cu numele de fabricat în România.

Am avut la Viena lansarea oficială a grupului Miya, am fost la congresul mondial al apei, iar luna viitoare vom face deschiderea oficială a fabricii pe care o avem în Instambul.

Acolo avem o investiţie de aproape 11 milioane de euro, în care anul viitor va mai trebui să introducem încă 5 milioane de euro pentru a doua linie de făcut ţeavă din polistiren cu fibră din sticlă, de la 300 milimetri dimensiune până la 3 metri, foarte necesară atât pentru alimentări cu apă şi canalizări, dar şi pentru irigaţii şi hidrocentrale, a mai declarat patronul Aromet Buzău, Constatin Toma.

domeniu: 
categorie: 
Autor: