La Buzău, lucrările agricole sunt în întîrziere

Agricultura buzoiană mai are o şansă de reuşită. Dacă vremea se va menţine frumoasă pînă la sfîrşitul lunii octombrie lucrările agricole vor fi terminate. Pentru aratul şi însămînţările de toamnă sînt disponibile peste 1 900 tractoare şi 375 semănători de păioase. În urma solicitărilor, autorităţile au decis cultivarea unui suprafeţe de teren mai mare decît cea din anul 2004. „Pentru cele aproximativ 55 000 hectare există şi sămînţă asigurată” declară Gabriel Blaban, directorul DADR Buzău.
O toamnă capricioasă pentru agricultura buzoiană, recolta de struguri compromisă în proporţie de peste 70%, recolta de floarea soarelui ameninţată cu încolţirea, iar lucrările de toamnă sunt întîrziate din cauza condiţiilor climaterice improprii.

Zilele trecute agronomii buzoieni au făcut o evaluare a dotării tehnice pentru această toamnă, în condiţiile în care suprafaţa de teren ce va fi însămînţată pentru anul viitor este mult mai mare, de aproximativ 55 000 hectare.

„Deşi vom cultiva o mai mare suprafaţă de teren, dispunem de suficiente utilaje pentru a termina lucrările, important este ca vremea să fie de partea noastră. În acest moment dispunem de aproximativ 1 900 tractoare, peste 980 de grape cu disc şi 375 de semănători pentru păioase. Cu respectivul număr de utilaje, în condiţii climaterice bune ne vom încadra cu lucrările pînă la finele lunii octombrie.”

Directorul Direcţiei Agricole a mai confirmat faptul că spre deosebire de alţi ani există suficientă sămînţă, iar preţul grîului din păcate momentan este mic.

domeniu: 
categorie: