Buzău: Şcoala de Aplicaţie de la Boboc sărbătoreşte 50 de ani de la înfiinţare

Şcoala de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene va aniversa marţi împlinirea a 50 de ani de la atribuirea numelui ,,Aurel Vlaicu” platformei de învăţământ de la Ziliştea-Boboc, transmite corespondentul AMOS News.

Cu ocazia acestui eveniment marţi 8 Iulie de la ora 9.00 este programată Ziua Porţilor Deschise în cadrul căreia se vor executa lansări de paraşutişti precum şi o ceremonie solemnă de brevetare a „Promoţiei 2008”.

În programul manifestărilor este inclus şi un miting aerian unde sunt vor avea loc zboruri demonstrative cu aeronave MiG-21 LanceR, IAR-99 ŞOIM, IAR-99 STANDARD, demonstraţii cu elicopterul IAR-316B şi cu avioane AN-2.

“Şcoala a intrat pe făgaşul învăţământului militar modern al aviaţiei supersonice, suportând numeroase metamorfoze, extinzându-şi în permanenţă misiunile, domeniile de responsabilitate, structura şi logistica atât în pas cu modernizarea aeronavelor cât şi cu doctrina de întrebuinţare, actualizată în prezent la cerinţele partenerilor din alianţa nord-atlantică”, a declarat comandantul instituţiei, comandor, Nicolae Jianu. 

Şcoala de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene, sub actuala titulatură, a luat fiinţă la 1 August 2003, în urma amplului proces de transformare şi redimensionare a Forţelor Aeriene.

Până la această dată, instituţia de la Boboc a fost singurul loc de formare şi pregătire a piloţilor militari din ţară, decenii de-a rândul Şcoala Militară de Ofiţeri de Aviaţie "AUREL VLAICU" - Boboc fiind continuatoarea unei bune tradiţii.

Accesul pe aerodromul din Boboc va fi liber marţi începând cu ora 8.30, iar în intervalul 9.00 - 10.00, din faţa Bisericuţei Copiilor din Buzău sunt puse la dispoziţia vizitatorilor, mijloace de transport în comun gratuite.

domeniu: 
categorie: 
Autor: