Căldură la calorifere în plină caniculă, la Bacău

După ce astă iarnă au tremurat de frig în apartamente şi au plătit milioane de lei bune la întreţinere, câteva familii de băcăuani au parte acum, în plină caniculă, de agent termic din belşug în calorifere. De astă dată, gratis. De câteva zile canicula domenşte în tot judeţul Bacău. Termotrele se apropie vertiginos de 40 de grade, roţile maşinilor se afundă adânc în asfalt şi orice petec de umbră este căutat cu disperare. Pe o asemenea arşiţă dogorâtoare, există băcăuani care primesc şi acum căldura la calorifere.

Este vorba de familiile care locuiesc în blocurile din jurul Punctului Termic 62 din municipiul Bacău. Ionel Dogaru, preşedintele Asociaţiei de Locatari nr. 114, una din cele trei asociaţii racordate la PT62 spune că problemele au apărut încă de săptămîna trecută. ‘Au venit oamenii la asociaţiei să se plîngă că nu mai pot sta în casă din cauza dogorii răspândite de caloriferele din apartamente. Am anunţat încă de vineri după amiază dispeceratul de serviciu să trimită la PT 62 o echipă de intervenţii, însă nici până acum problema nu a fost rezolvată', ne-a declarat Ionel Dogaru.

Preşedintele Asociaţiei 114 a mai precizat că problemele apar în perioada în care CET Bacău furnizează apă caldă către populaţie. 'S-ar putea să fie probleme la etanşeizările din PT. Sunt armături care s-au învechit iar înlocuirea lor durează doar cîteva ore. Voi vorbi la dispecerat să trimită acolo o echipă de intervenţii’, ne-a dat astăzi asigurări Vasile Drăguşan.

Directorul CET a mai fost de părere că probleme de acest gen pot să apară la orice punct termic din Bacău. 'Este şi motivul pentru care am demarat acum acel plan de modernizare prin care dorim să schimbăm întreg sistemul de încălzire din interiorul punctelor termice’, a mai precizat Vasile Drăguşanu.

domeniu: