Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Călugăriţele de la Robaia-Argeş fac veşminte pentru preoţii de la Ierusalim

Şapte măicuţe de la Mănăstirea Robaia din judeţul Argeş reuşesc să coasă veşminte pentru preoţii români din întreaga lume. Schitul este renumit pentru comenzile primite de la Ierusalim, dar şi de la preoţi de la bisericile din Macedonia, Grecia şi chiar din Italia. Din mîinile credincioaselor ies adevărate bijuterii ce par a fi lucrate de îngeri.

Atelierul de veşminte a fost creat la iniţiativa Prea Sfinţiei Sale Calinic, Episcop al Argeşului şi Muscelului în 1994.Pentru aceasta măicuţelor le-au fost aduse maşini de cusut şi de brodat pe care lucrează zilnic. Comenzile curg ca pe bandă, iar maicile nu mai prididesc cu lucrul. În funcţie de pretenţiile clientului, la un costum se poate lucra de la două zile, pînă la o lună. Materialele sunt aduse special din Grecia, iar firul auriu este de asemenea creat pe comandă.

Hainele sfinte au ajuns pînă la preoţii care îşi desfăşoară activitatea misionară la Ierusalim. Aceştia au auzit de la preoţii români despre îndemînarea măicuţelor de la Argeş şi au reuşit prin cunoştinţe să dea comandă de astfel de veşminte. Atelierul în care se confecţionează costumele sfinte este împărţit pe secţii ca o adevărată întreprindere de confecţii şi fiecare măicuţă are sarcinile sale pe care le îndeplineşte cu sfinţenie şi răbdare. Măicuţele sînt mîndre de munca lor, care a ajuns să le facă cinste schitului pînă peste hotare.

Pe lîngă bucuria sufletească a lucrului bine făcut, măicuţele au şi o recompensă financiară pe măsură. Un costum de straie preoţeşti variază ca preţ între 200 şi 500 de euro, însă au fost şi cazuri speciale cînd preţul s-a ridicat pînă în jurul sumei de o mie de dolari.

domeniu: 
categorie: 
Autor: