Căminele Spitalului de Urgenţă Galaţi riscă să rămână în beznă

Căminele Spitalului de Urgenţă 'Sf. Apostol Andrei' riscă să rămână fără curent electric datorită unei datorii neonorate de 150 de milioane de lei. Directorul Sucursalei de Distribuţie şi Furnizare a Energiei Electrice (SDFEE) Galaţi, Vergiliu Vals, a declarat că facturile la electricitate nu au mai fost plătite de mai bine de două luni, iar valoarea totală a acestora se ridică la 150 de milioane de lei, fără penalităţi de întârziere.

'Avem de gând să procedăm la sistarea alimentării cu energie electrică a consumatorilor rău platnici. Dacă nu şi-au plătit factura în cele 30 de zile după emiterea ei, urmează o perioadă de preavizare de 15 zile şi preavizul de cinci zile. Dacă nici atunci nu este achitată factura, consumatorul este debranşat. Preavizul pentru căminele Spitalului Judeţean a expirat vinerea trecută', a afirmat Vals, care a precizat şi faptul că este deschis unor discuţii cu conducerea Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică.

Directorul spitalului nu consideră că ar fi normal să achite din banul public datoriile cumulate de persoane fizice.

'În nici un caz nu voi încălca vreo lege a acestei ţări', a declarat directorul Spitalului de Urgenţă, dr. Nicolae Bacalbaşa, fără a ne lămuri însă cum se va ieşi din acest impas.

domeniu: 
categorie: