Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Camion cu substanţe periculoase accidentat într-o localitate mureşeană

Un TIR înmatriculat în judeţul Bistriţa-Năsăud, a derapat, în noaptea de duminică spre luni, într-o curbă din localitatea mureşeană Chendu, iar semiremorca în care se aflau butoaie cu substanţe chimice periculoase s-a răsturnat provocând scurgerea unor lichide inflamabile. În urma incidentului 80 butoaie pline cu solvenţi, uleiuri minerale şi lubrifianţi s-au răsturnat într-un şanţ.
Patru din acestea s-au fisurat lăsând să se scurgă lichide inflamabile pe şosea.
Imediat au sosit la faţa locului echipe de intervenţie, formate din poliţişti, pompieri, personal SMURD şi inspectori de la Protecţia mediului.
După ce s-au făcut primele verificări s-a constatat că nu există condiţii pentru producerea unei explozii şi că nu s-au produs degajări de gaze toxice.
Specialiştii susţin că ar fi fost nevoie de temperaturi de peste 20 de grade Celsius pentru a exista pericol de explozie, în timp ce la ora producerii accidentului temperatura mediului ambiant oscila în jurul valorii de -5 grade Celsius.
Poliţiştii mureşeni susţin că accidentul s-a produs din cauza neadaptării vitezei la carosabilul alunecos.
De asemenea, oamenii legii susţin că şoferul avea toate actele necesare pentru transportul de substanţe periculoase, dar potrivit şefului Poliţiei Rutiere Mureş, Viorel Cazan, şoferul a încălcat acea reglementare care spune că nu avea dreptul să transporte astfel de încărcătură între orele 22 şi 5 dimineaţa.
Aceeaşi sursă a precizat că a fost deschisă o anchetă urmând a fi stabilită încadrarea juridică a faptei de care se face vinovat şoferul autocamionului.

domeniu: 
categorie: