Candidaţii care promovează examenul auto după mai multe încercări 'au şanse' mai mari la accidente

Potrivit cifrelor Driving Standards Agency pe 2010-2011, rata de promovare descreşte proporţional cu numărul de ori în care candidaţii susţin examenul auto.

În cazul primelor trei încercări, procentul de promovare a examenului auto este de aproximativ 46-47%, după care acesta scade vertiginos. La a patra încercare, procentul este de 44%, iar la a cincea, de 41%. Puţin peste o treime din persoanele care susţin examenul pentru a şasea oară îl promovează.

La cea de-a zecea încercare, procentul scade la 30%, la cea de-a 12-a ajunge la 16%, în timp ce toţi cei care îşi susţin examenul pentru a 15-a oară eşuează. În mod curios, procentul de promovare pentru a 14-a încercare este de 50%.

Statisticile oficiale relevă totodată faptul că bărbaţii au mai multe şanse de a promova examenul decât femeile. Unul din doi candidaţi de sex masculin au promovat la prima încercare, comparativ cu un procent de 43% în cazul candidaţilor de sex feminin. Cu toate acestea, femeile au arătat o mai mare determinare de a persevera, indiferent de numărul de ori în care au eşuat.

Candidaţii care reuşesc să promoveze după mai multe încercări sunt mai predispuşi la accidente în primul an de şofat, potrivit unui studiu recent al unui laborator britanic de cercetare în domeniul transportului.

domeniu: 
categorie: