În Caraş Severin, taxa Băsescu la nivel local

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Caraş Severin şi cei ai Asociaţiei Intreprinzătorilor Privaţi din judeţ au avut o întâlnire cu caracter, mai degrabă de scandal decât de dialog. Starea de tensiune de la început, s-a accentuat pe parcurs, aceasta din cauza nemulţumirii celor din urmă. Ei sunt nemulţumiţi de apariţia Proiectului de Hotărâre a CJ prin care se cere introducerea unei taxe pentru tranzitarea drumurilor judeţene din Caraş Severin. Aşa zisa rovinietă locală va costa între 100 şi 1400 de euro pe an, în funcţie de tonajul autovehiculului, taxă care porneşte de la maşinile care au peste 3,5 tine. Transportatorii au spus că această taxă suplimentară le va da peste cap planurile financiare şi le va îngreuna bugetul, taxă care se adaugă la ,,birurile’’ deja existente. Taxa este un şoc, o lovitură sub centură pentru intreprinzătorii care au ca domeniu de activitate transportul de marfă.

Argumentele vicepreşedintelui CJ, Tilică Pârvulescu, a spus că ,,dimpotrivă, această taxă vine în folosul transportatorilor deoarece cu banii strânşi se vor repara drumurile judeţene’’. În loc să-i liniştească, explicaţiile i-au stârnit şi mai tare pe transportatori iar doi dintre patronii a două mari firme de transport au anunţat că în cazul în care Hotărârea se va pune în aplicare, ei îşi vor muta sediile firmelor în alt judeţ.

În final, nemulţumiţii au fost sfătuiţi să depună în scris nemulţumirile lor iar după 10 zile se va organiza o dezbatere publică.

La această dată, drumurile din Caraş Severin arată ca după bombardament, gropile sunt atât de dese încât au reuşit să alunge majoritatea eventualilor investitori iar turismul a ajuns efectiv în pragul falimentului. Din cauza aceasta, un autocar plin cu turisşti unguri era să ajungă în urmă cu câteva săptămâni în barajul Secu.

categorie: