Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Catedrala din Suceava - jefuită

Lăcaşurile de cult din tot judeţul Suceava au devenit ţinta hoţilor Hoţii au început din nou să spargă bisericile din judeţul Suceava. După ce în două nopţi de la sfârşitul lunii noiembrie, în municipiul Suceava, au fost călcate de hoţi şase dintre cele mai renumite biserici, iar la mijlocul acestei luni, autori necunoscuţi au intrat în biserica Naşterea Maicii Domnului din Vatra Dornei, în noaptea de vineri spre sâmbătă, hoţii au acţionat din nou, de data aceasta în municipiul Suceava. Nu tebuie omis nici faptul că din faţa Bisericii ‘Sf. Nicolae”din Câmpulung Moldovenesc , indivizi au furat vîrfurile unor brazi ornamentali, aflaţi acolo de generaţii.

Mod de operare
Persoane încă neidentificate au pătruns în biserica din curtea Catedralei “Naşterea Domnului” situată la intersecţia străzii Mărăşeşti din municipiul Suceava după ce au tăiat gratiile de la uşa lăcaşului de cult. Deşi, în biserică se mai afla o geantă diplomat în care se afla suma de 65 milioane de lei, hoţii au preferat să ia din cutia milei aproximativ 1 milion de lei.
Se pare că au fost mai mulţi hoţi, fapt ce se poate deduce atât din urmele lăsate pe catedrala aflată în construcţie, cât şi după modul cum s-a acţionat. Mai întîi a fost spart neonul aprins care se afla la un colţ al acoperişului, după care indivizii s-au deplasat la uşa din spatele bisericii care face accesul prin altar în incintă. Ei au folosit un cleşte cu gură de lup. După ce au tăiat gratiile de la uşa de afară, cu ajutorul unui baros au spart tăbliile din lemn ale acesteia. A urmat apot tăierea gartiilor din partea de interior a uşii.

Abandonarea uneltelor

Odată ajunşi în incintă, hoţii au spart cutia milei de unde au luat suma de aproape 1 milion de lei. Tot în biserică, ei au spart uşile de la încăperea unde se află spre vânzare cărţi religioase, iconiţe şi de la o cameră a preotului paroh. Aici, au spart lacătele celor două dulapuri din fier dar nu au luat nimic. Ei au răvăşit lucrurile după care au plecat nu înainte de a aboandona în mijlocul lăcaşului de cult barosul şi cleştele. Uşa tăiată şi spartă a fost găsită de un tânăr care este dascăl la biserică şi care în noaptea respectivă dormea într-o cameră de la cofetăria aflată în imediata apropiere. El l-a anunţat pe preot, care la rândul lui a anunţat poliţia.

Cercetări în desfăşurare

Imediat la faţa locului au sosit cadre de la Biroul Judiciar al poliţiei Municipale Suceava. Au fost ridicate amprente, făcute fotografii şi luate declaraţii. Faptul că poliţiştii au reuşit să pună mâna pe amprente dar şi pe cele două obiecte folosite de hoţi la spargere ar putea duce la identificarea şi prinderea indivizilor în cel mai scurt timp.
Potrivit şefului Poliţiei Municipale Suceava, comisarul şef Ioan Ţibulcă, în prezent se fac cercetări pentru identificarea autorilor. Ţibulcă spune că modul de operare a fost acelaşi la toate unităţile de cult şi este posibil să fi acţionat aceeaşi sau aceeleaşi persoane. În toate lăcaşurile sparte hoţii au preferat să fure doar banii din cutia milei.

domeniu: 
categorie: