Câteva mii de suceveni au participat la cel mai mare paradă a obiceiurilor de iarnă din ţară

Câteva mii de suceveni au participat marţi la parada obiceiurilor de iarnă, manifestare organizată în centrul municipiului Suceava sub egida Consiliului Judeţean.

 Pe scena special amenajată în zona Palatului Administrativ au evoluat nu mai puţin de 42 de formaţii artistice care au oferit publicului un adevărat spectacol de datini şi obiceiuri de anul nou. Urătorii, colindătorii, caprele, mascaţii şi mai ales plugul cu boi i-au încântat atât pe cei mari cât şi pe cei mici.

Plugul tras de doi boi falnici s-a aflat în fruntea paradei obiceiurilor populare. Condus de proprietar, un bătrânel simpatic de 81 de ani din Humor pe nume Nicolae Pop, plugul cu boi a poposit în faţa Palatului Administrativ acolo unde o ceată de bărbaţi din mai multe comune i-au urat pe mai marii judeţului în frunte cu preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur.

 Urătorii s-au ales cu colaci din partea lui Gheorghe Flutur şi a primarului Sucevei Ion Lungu. Aşa cum este datina Flutur a prins doi colaci şi în coarnele boilor. Spectacolul de datini şi obiceiuri s-a întins pe parcursul a mai bine de trei ore. Lângă Gheorghe Flutur s-au aflat ieri vicepreşedinţii Consiliului Judeţean şi mai mulţi directori de instituţii. Mai trebuie spus că spectacolul de marţi a fost organizat în cadrul programului „Crăciun în Bucovina” iniţiat de Consiliul Judeţean şi finanţat din fonduri europene.

domeniu: 
categorie: