In căutarea capodoperei - medalion Costin Tuchila

Stagiunea Camerala a Uniunii Interpretilor, Coregrafilor si Criticilor Muzicali din Romania si Biblioteca Metropolitana Bucuresti dedica luni, 28 martie, un medalion realizatorului de teatru radiofonic Costin Tuchila.

Evenimentul, intitulat In cautarea capodoperei, se inscrie in seria „Luni la ora 5 - Dupa-amiaza unui interpret” si va avea loc luni, 28 martie 2011, ora 17.00, in sala „Mircea Eliade” a Bibliotecii Metropolitane Bucuresti (str. Tache Ionescu nr. 4).

Coordonator de proiect: dr. Mirela Zafiri.

Invitati: dr. Ilinca Dumitrescu, dr. Marina Roman, dr. Ioan Adam, dr. Florin Rotaru. Prezinta: dr. Mirela Zafiri.

 Costin Tuchila a absolvit Facultatea de Limba si Literatura Romana a Universitatii din Bucuresti, specializarea limba romana - limba portugheza. Realizator in cadrul Redactiei Teatru a Societatii Romane de Radiodifuziune, a debutat in presa literara in 1975. Activitatea sa publicistica, desfasurata la principalele reviste de specialitate si ziare, cuprinde peste 2300 de cronici, studii, eseuri de critica literara, muzicala, de teatru, editoriale, articole pe teme diverse.

 A publicat volumele: Cetatile poeziei, eseuri pe teme de literatura romana contemporana, Bucuresti, Editura Cartea Romaneasca, 1983; Privirea si cadrul, critica literara, Editura Cartea Romaneasca, 1988; Punctul pe cuvant, tablete pe teme morale si sociale, vol. I, Bucuresti, Editura Viitorul Romanesc, 2001; Punctul pe cuvant, vol. II, Chimprest Publicity, 2003; In cautarea capodoperei, studii si eseuri pe teme muzicale, Editura Viitorul Romanesc, 2002; Un clasic modern - Ion Dumitrescu, editie critica de Costin Tuchila si Pusa Roth, Bucuresti, Editura Academiei, 2006; Vocatia performantei. Formatiile Muzicale Radio, 1999-2008, editie alcatuita de Costin Tuchila, Iasi, Editura Ars Longa, 2008; Clasicii dramaturgiei universale, vol. I, in colaborare cu Pusa Roth, Bucuresti, Editura Academiei, 2010.

 Este autor a numeroase emisiuni radiofonice de istoria teatrului romanesc si universal, critica de teatru, critica literara. Costin Tuchila este membru al Uniunii Scriitorilor din Romania si al Uniunii Interpretilor, Coregrafilor si Criticilor Muzicali din Romania.

 A fost apreciat de presa de specialitate ca „un eseist de reala forta analitica, bun cunoscator al miscarii de idei din peisajul literar contemporan, capabil a glosa cu dezinvoltura in marginea lecturilor preferate, alcatuind astfel sinteze de autori, ca veritabile fise pentru o ulterioara, virtuala, posibila panorama in mers a literaturii romane de azi.”

domeniu: 
categorie: