Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Cauzele de corupţie vor fi judecate cu celeritate

În privinţa combaterii corupţiei prin mijloace penale, UE solicită României ca noul Cod de procedură penală să asigure cercetarea şi judecarea cauzelor de corupţie cu celeritate. Totodată, autorităţile române trebuie să acţioneze pentru reducerea numărului de instituţii cu atribuţii în domeniul prevenirii şi descoperirii faptelor de mare corupţie şi să înfiinţeze o bază de date statistice care să permită evidenţierea persoanelor trimise în judecată şi condamnate definitiv pentru astfel de infracţiuni.

Documentul UE recomandă şi stabilirea unei platforme de cooperare între PNA şi mediul de afaceri, în vederea identificării celor mai importante domenii şi forme de manifestare a corupţiei. De asemenea, oficialii de la Bruxelles insistă ca ţara noastră să depună eforturi pentru descoperirea şi sancţionarea situaţiilor de incompatibilitate şi a conflictelor de interese şi să aplice programe de educare a publicului, de predare a educaţiei moral-civice anticorupţie şi a unor noţiuni elementare de drept, în special în şcoli şi licee.

Referindu-se la obligaţiile ce revin României, ministrul Justiţiei, Cristian Diaconescu, a declarat că Executivul le-a acceptat fără a cere nici o derogare, întrucât poate îndeplini sarcinile respective în termenele prevăzute de UE.

domeniu: 
categorie: 
Autor: