Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

CCIB: În prim plan - drepturile consumatorilor şi legătura cu economia

Tehnologiile de vârf, rezultatele cercetării şi dezvoltării vor ajunge mai repede la întreprinderile interesate din domeniul energetic, în timp ce proiectele de investiţii vor fi mai eficient promovate, ca efect al conlucrării convenite între Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) şi Comitetul Naţional Român al Consiliului Mondial al Energiei CNR-CME, pe baza unui protocol de colaborare. Documentul a fost semnat recent de Nicolae Vasile, vicepreşedintele CCIB şi Iulian Iancu, preşedintele CNR-CME, în deschiderea Conferinţei cu tema „Piaţa de energie electrică“, organizată la sediul Camerei bucureştene. Cele două organisme s-au angajat să se sprijine reciproc şi să contribuie la integrarea activă a politicilor energetice din ţara noastră în opţiunile şi tendinţele majore care se manifestă pe plan mondial. De asemenea, un alt punct prioritar pe agenda comună este crearea unor legături strânse cu economia, în paralel cu abordarea problemelor de protecţie a mediului înconjurător.

Pe această cale, se vor elabora studii care să fundamenteze contribuţiile celor două organizaţii la strategia energetică pe termen mediu şi lung a României şi punctele de vedere asupra documentelor de politică energetică emise de autorităţi. Atenţia ambelor organizaţii non-profit se va centra pe promovarea şi apărarea drepturilor consumatorilor.

CCIB împreună cu CNR-CME vizează realizarea unui mediu economic cu adevărat concurenţial în domeniul atât de sensibil şi controversat al energiei.

Problemele actuale ale sistemului energetic românesc, apariţia „băieţilor deştepţi“ adică a celor care au acces la surse ieftine de energie, sunt legate în mare măsură de mecanismele pieţei de energie, aflate în strânsă interdependenţă de investiţiile în infrastructură, declara în intervenţia sa Nicole Vasile.

Infrastructura existentă în acest moment în România nu permite tratamentul egal al consumatorilor, ceea ce conduce la dezechilibre profunde, respectiv unii, relativ puţini, au acces la surse ieftine, iar alţii, in general cetăţenii au acces la sursele slab performante, adică la energie scumpă, a spus vorbitorul.

„Evoluţia aşteptată este ca modernizarea infrastructurii să permită flexibilizarea consumului, respectiv posibilitatea de alegere a furnizorului, printr-o politică de (de)reglementare, care a fost deja elaborată în principiu în România, dar incă nu este funcţională“, a afirmat vicepreşedintele CCIB.(Mariana Andronic)

domeniu: 
categorie: