Centrul cultural american are un sediu nou

Inaugurat oficial, marţi, deşi a găzduit şi comemorarea victimelor de la 11 septembrie, noul Centru Cultural American se află pe strada Dumbrava Roşie nr. 10 (în spatele parcului Ion Voicu, fostul Ioanid). În ciuda zvonurilor care au circulat legate de schimbarea de sediu, însărcinatul cu afaceri Mark Taplin a explicat că mutarea s-a făcut exclusiv pentru că vechea clădire trebuia retrocedată fostului proprietar.

Noul sediu este puţin mai mic decât cel din spatele Teatrului Naţional, dar „se află pe una dintre cele mai frumoase străzi din Bucureşti” şi nu a presupus renunţarea la nici unul dintre serviciile oferite până acum, a precizat oficialul american.

Deschis publicului larg numai marţea şi joia, Centrul Cultural oferă consultanţă gratuită autorităţilor române, presei şi organizaţiilor neguvernamentale sau mediului de afaceri asupra realităţilor la zi din SUA.

O bază de date cu rezumate din 1.000 de publicaţii, 3.000 de periodice tipărite, cărţi şi materiale video – toate stau la dispoziţia celor interesaţi, precum şi posibilitatea primirii unor informări periodice asupra noutăţilor dintr-un anumit domeniu.

În afara serviciilor de bibliotecă, clădirea din Dumbrava Roşie va continua să găzduiască întâlnirile cu omologi români ale unor delegaţi americani, dar şi evenimente culturale.

domeniu: 
categorie: