Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Chirurgia estetică- o necesitate sau un moft?

Ceea ce suntem, felul in care aratam, modul cum ne simtim si imaginea pe care o afisam depinde doar de noi. De aceea, in fiecare zi, incercam sa aratam cat mai bine, astfel incat sa ne simtim perfect in pielea noastra. Dar ce se intampla atunci cand lucrurile degenereaza si anumite aspecte fizice nu sunt intocmai asa cum ne dorim? Solutia identificata de foarte multe femei e de a apela la chirurgia estica, fie ca este vorba despre un simplu implant sau o reductie mamara, de aspirarea tesutului adipos in exces sau fie doar de corectie a anumitor riduri.

Avand in vedere aceste aspecte putem spune ca inteventia estetica este o necesitate in corectarea anumitor parti ale corpului, modificate din cauza factorilor externi.

Dar, cand statisticile vorbesc de la sine despre interventiile chirurgicale estetice si ne arata, potrivit unui studiu realizat de cotidianul britanic The Telegraph, ca 8 din 10 femei prefera sa apeleze la slabitul prin intermediul chirurgiei estetice, in loc sa apeleze la regim sau la exercitii fizice, acest aspect nu este deloc sanatos si normal. Aici intervine moftul impotriva caruia lupta medicii esteticieni. Potrivit specialistului in chirurgie plastica-microchirurgie reconstructiva, doctor in stiinte medicale, Doamna Silvia Stanculescu -” Aceasta este prima discutie de la care trebuie sa porneasca o consultatie atunci cand un pacient (femeie sau barbat) se prezinta la noi la clinica si solicita o interventie.

Astfel prima consultatie de acest gen poate ajuta orice medic in stabilirea problemei pacientului, care poate sa fie intr-adevar o necesitate sau doar un moft”.  La fel de importanta este discutia, in paralel, cu un psiholog, dupa cum sustine Doamna doctor, Silvia Stanculescu, pentru ca „astfel un pacient poate sa fie pregatit pentru decizia finala sau ajutat sa renunte la ideea respectiva, tocmai pentru ca, fie nu este necesara o operatie de acel gen, fie corpul nu suporta interventia pe care pacientul si-o doreste”. De aceea este foarte importanta deteminarea cauzei pentru care anumite persoane doresc o interventie chirurgicala. Trebuie facuta clar diferenta intre o interventie chirurgicala care este necesara si una care reprezinta doar un moft pentru a fi in tendinte cu ultimele noutati in materie de chirurgie estetica. „Acesti pacienti trebuie refuzati politicos dupa ce li s-au adus suficiente argumente care sa demonteze falsa lor nevoie” mai precizeaza Doamna doctor Silvia Stanculescu.

Asadar chirurgia estetica inca se situeaza intre necesitate si „moft” iar cel mai important aspect este acela de a delimita cele doua situatii inaintea luarii deciziei potrivite pentru pacient.

Despre Clinica Metamorphosis
Clinica Metamorphosis este un centru de chirurgie de zi, aparuta din dorinta de a aduce si in Romania ultimele tendinte mondiale ale tehnicilor operatorii, ale protocoalelor de ingrijire postoperatorie si refacerii rapide, cu reluarea aproape imediata a activitatilor cotidiene. Acum poti beneficia si in Romania de conceptul modern al chirurgiei estetice actuale, promovat in ultimii ani - de a beneficia de interventia dorita  ziua, iar seara de a fi alaturi de cei dragi. Acest nou concept este derivat din grija pentru viata, sanatatea, siguranta si confortul pacientului – repere esentiale in activitatea Clinicii Metamorphosis. Consultatiile, analizele medicale, interventiile chirurgicale si controalele postoperatorii se desfasoara intr-un cadrul familiar si calduros, cu dotari de ultima ora si un personal competent si dedicat.

domeniu: 
categorie: