Cine este FK Sarajevo ?

Tragerea la sorţi a turului doi preliminar al Cupei UEFA a scos în faţa Rapidului formaţia bosniacă FK Sarajevo, informează AMOS News. După amicalurile oficiale cu maltezii de la Sliema Wanderers, Rapidul dă peste un adversar incomod datorită forţei de luptă a bosniacilor dar fără prea multe veleităţi tehnice.

FK Sarajevo - Rapid se va juca în prima manşă, pe 10 august, pe stadionul "Kosevo" din Sarajevo, o arenă cu peste 35.000 locuri.

FK Sarajevo este un club fondat în 1946 ce are în palmares două titluri de campioană A Iugoslaviei, 1967 şi 1985, un titlu în Bosnia în 1999, patru cupe ale Bosniei, ultima în 2005, şi o supercupă a Bosniei.

În sezonul 2005-2006 FK Sarajevo a terminat campionatul pe locul 2, după campioana Siroki Brijeg, iar antrenorul Husref Musemic s-a bazat pe un lot alcătuit numai din bosniaci: Muhamed Alaim, Alen Delic, Elvis Karic - Almir Alic, Veldin Muharemovic, Damir Hadzic, Elvis Imsirevic, Muhidin Zukic, Ervin Uscuplic, Haris Kaljanac, Marinko Mackic, Mirza Selimovic, Vule Trivunovic - Muhamed Dzakmic, Arben Avdija, Adi Kapetanovic, Senad Repuh, Emir Janjos, Faruk Ihtijarevic, Adis Kapetanovic, Aldin Janjos - Samir Saric, Admir Hasancic, Ajdin Maksumic, Emir Obuca, Matija Matko, Vladimir Karalic.

Lotul celor de la FK Sarajevo nu a suferit mari modificări pentru noul sezon, mizându-se pe promovarea de tineri din propria pepinieră.

Fk Sarajevo a trecut cu scorul general de 5-0 de FC Rangers din Andorra în primul tur preliminar, goluri marcate de Obuca trei, Hadzic şi Samir Duro, iar în palmaresul european bosniacii au adunat 26 de meciuri, şapte victorii, opt egaluri, 11 înfrângeri şi golaveraj 41-50.

Punctele forte ale echipei FK Sarajevo sunt omogenitate, echipa fiind un fel de Sportul Studenţesc cu mulţi tineri care joacă împreună de la grupele de copii, dar, mai ales, susţinerea publicului, la fiecare meci de pe Kosevo vin cel puţin 20-25.000 de fani iar galeria echipei este supranumită "Hoarda Iadului".

domeniu: 
categorie: