Clienţii de Private Banking ai BCR vor putea tranzacţiona certificate de investiţii având ca activ suport aurul

BCR ofera clientilor sai  posibilitatea de a tranzactiona Certificate de investitii avand ca activ suport aurul emise de Erste Bank si listate la bursele din Viena si din Stuttgart. Valoarea unui certificat de investitii avand ca activ suport aurul este 1/10 din valoarea cotata de Erste Group Bank a unei uncii de aur. Produsele sunt destinate  clientilor serviciului de Private Banking BCR care doresc diversificarea portofoliului investitional.

Pretul aurului a avut o evolutie crescatoare in ultimii ani. Conform Erste Group Bank, ultimele cotatii au atins 1089,40 USD/uncie, dupa ce in urma cu cinci ani cotatiile se situau la 425,50 USD/uncie.

Produsul ofera investitorilor sofisticati, posibilitatea participarii la evolutia pretului aurului. Fata de aurul fizic, operatiunile de vanzare si cumparare a certificatelor se desfasoara mai simplu, iar costurile sunt  mai mici, afirma Razvan Furtuna, Head of Retail Sales, Group Capital Markets in cadrul BCR.

Certificatul de investitii avand ca activ suport aurul emis de Erste Bank
Certificatul de investitii avand ca activ suport aurul este un produs de investitii structurat, listat pe bursele din Viena si Stuttgart si poate fi tranzactionat prin intermediul BCR. Certificatul aduce un randament al investitiei corelat cu evolutia pretului aurului, ajustat cu costurile de tranzactionare si fluctuatiile cursului EUR/USD. Certificatele de investitii avand ca activ suport aurul nu au maturitate, clientii putand beneficia de evolutia pretului aurului pe toata durata detinerii.

Avantaje si beneficii ale certificatului de investitii avand ca activ suport aurul
• Este o alternativa mai putin costisitoare a investitiei in aur fizic;
• Fiind un certificat listat pe bursa, clientul are posibilitatea sa cumpere sau sa vanda aceste certificate pe toata durata unei sedinte de tranzactionare, in functie de lichiditatea pietelor;
• Cantitatea  minima ce poate fi achizitionata/vanduta este de un certificat;
• Evolutia valorii acestui certificat este foarte transparenta: clientul poate afla valoarea instrumentelor detinute (si implicit valoarea randamentului) oricand pe  paginile de internet ale Erste Group ori  ale burselor din Viena sau Stuttgart.

Riscuri aferente investitiei in certificate de investitii avand ca activ suport aurul
Certificatul de investitii in aur este supus riscurilor generale aferente investitiilor in instrumente financiare. Principalele riscuri specifice certificatului  rezulta din fluctuatia pretului activului suport, fluctuatia preturilor pietei si fluctuatia cursului de schimb.

Datele de identificare ale Certificatelor de investitii avand ca activ suport aurul
• ISIN: AT0000A0BJ52;
• Emitent: Erste Group Bank AG;
• Valuta de tranzactionare: EUR;
• Activul suport: AUR;
• ISIN activ suport: XC0009655157
• Valuta denominare activ suport: USD;
• Maturitate: nelimitata (open-end);
• Valoare unitara: 1/10 din valoarea unei uncii de aur;
• Clientii pot obtine mai multe informatii privind acest produs de la consilieriiPrivate Banking BCR  special desemnati si pot urmari evolutia pretului certificatului pe aur pe site-ul Erste Group: www.erstebank-zertifikate.com sau pe site-urile burselor din Viena (www.wienerborse.at) si Stuttgart (https://www.boerse-stuttgart.de).

domeniu: 
categorie: