Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

CNVM ii da 'certificat de buna purtare' lui Teodor Mihaescu

Urmare a notificarii privind interzicerea exercitarii de catre Teodor Mihaescu a administrarii SIF Muntenia, transmisa la sfarsitul lunii trecute Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) de catre un grup de actionari ai SIF Muntenia, ieri, Comisia a anuntat ca, in conformitate cu prerogativele legale cu care este investita, nu poate da curs unei asemenea cereri. 'CNVM nu este investita legal cu prerogativele de urmarire, calificare si administrare a actului de justitie', a sustinut presedintele CNVM, Gabriela Anghelache. Ca atare, 'pana la pronuntarea instantei printr-o hotarare definitiva de condamnare, persoana impotriva careia s-a dispus punerea in miscare a actiunii penale (n.r. - Teodor Mihaescu) beneficiaza de prezumtia de nevinovatie'. Astfel, Mihaescu - invinuit in dosarul penal CI-CO de delapidare si abuz in serviciu in forma calificata in dauna SIF Muntenia - ramane (cu girul CNVM) administratorul unei societati pe care a tarat-o in scandaluri publice care au prejudiciat interesele actionarilor. In opinia CNVM, desi impotriva lui Mihaescu a fost pusa in miscare actiunea penala in dosarul CI-CO, acest lucru 'nu creeaza pentru el o situatie de incompatibilitate cu detinerea functiei de adminstrator, de natura sa atraga suspendarea din functie sau retragerea autorizatiei de functionare a societatii de administrare'.

Ciudat este ca raspunsul CNVM - bazat doar pe invocarea prezumtiei de nevinovatie - survine inainte ca membrii comisiei sa analizeze atent (din punct de vedere al respectarii legislatiei privind piata de capital), aspectele sesizate de contestatarii SIF. Mai mult, raspunsul a fost emis inainte ca membrii comisiei sa-l audieze pe seful Muntenia Invest, pe opozantii sai, si inainte ca portofoliul SIF Muntenia si activitatea administratorului sa fie luata la puricat de catre CNVM. Eugen Popescu, investitor SIF Muntenia, unul dintre cei care au cerut suspendarea lui Mihaescu, ne-a declarat ca este nemultumit de raspunsul CNVM, drept pentru care in zilele urmatoare va chema in instanta comisia, in contencios administrativ, cerand ca aceasta sa fie obligata sa-l suspende din functie pe seful Muntenia Invest.

domeniu: 
categorie: