Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Colegiul Naţional 'Sfântul Sava' din Bucureşti, primul în topul liceelor din România

INTUITEXT şi admitereliceu.ro au realizat topul liceelor din România, după o metodologie stabilită împreună cu directori mai multor licee din ţară.

 S-au luat în considerare criterii relevante pentru performanţele fiecărui liceu, precum media de admitere la liceu, mediile obţinute la examenul de Bacalaureat şi prezenţa elevilor la olimpiade.

 Topul a fost realizat prin ponderea mediei de la admitere la liceu, de la BAC şi media rezultatelor obţinute la olimpiade

Primele cinci licee la nivel naţional, luând în considerare media de admitere şi cea obţinută la Bacalaureat, sunt Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti, urmat de Colegiul Naţional "Mircea Cel Bătrân" din Constanţa, Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” din Galaţi, Liceul Teoretic „Ovidius” din Constanţa şi Colegiul Naţional „Carol I” din Craiova.

În ceea ce priveşte Capitala, primele trei licee din municipiul Bucuresti, după media de admitere şi cea obţinută la BAC, sunt Colegiul Naţional „Sfântul Sava”, Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” şi Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr”.

„Realizarea unui top realist al liceelor din România era necesară, dată fiind dezbaterea recentă legată de rata de promovabilitate scăzută la examenele de bacaulareat de anul acesta. În acest fel, părinţii, elevii şi profesorii au la îndemână un instrument util şi exhaustiv pentru a evalua situaţia liceelor din propriul oraş şi performanţele acestora la nivel naţional”,  a declarat Măriuca Talpeş, preşedinte INTUITEXT.

Pe site-ul admitereliceu.ro poate fi vizualizat inclusiv topul liceelor la nivel naţional, luând în calcul prezenţa şi performanţele fiecărui participant la concursuri de tip olimpiade.

Topul a fost realizat prin ponderea următoarelor medii: media de la admitere la liceu (50%), media de la BAC (30%) şi media rezultatelor obţinute la olimpiade (20%).

domeniu: 
categorie: