Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Colocatarii trebuie sa se respecte pentru a nu se crea pagube

Biroului Monitorizarea Serviciilor Publice din cadrul Primariei Sectorului 6 i-au fost remise, in ultimele 3 luni, un numar de 80 de sesizari cu privire la nerespectarea obligatiilor ce le revin atat proprietarilor cat si asociatiilor de proprietari, conform O.G. nr. 85/2001. Astfel, asociatiile de proprietari trebuie sa asigure buna functionare a tuturor activitatilor edilitar-gospodaresti, precum si a instalatiilor cladirii: ascensor, hidrofor, instalatii de alimentare cu apa, de canalizare, de incalzire centrala, preparare si distribuire a apei calde, instalatii electrice si gaze, centrale termice, crematorii etc.

La randul lor, proprietarii apartamentelor trebuie sa execute lucrarile de intretinere, reparatii sau inlocuiri ale elementelor de constructie si instalatii aflate in folosinta exclusiva a acestora, daca din neglijenta proprie pot aduce prejudicii celorlalti colocatari.

Aproximativ 40% din cele 80 de cazuri semnalate inspectorilor primariei, cele mai frecvente fiind inundatiile imobilelor, responsabilitatea avariilor provocate, au avut-o asociatiile, care au ignorat obligatiile ce le revin cu privire la reparatiile si mentinerea in stare buna de functionare si exploatare a blocurilor de locuinte.

Cauza prejudiciilor aduse altor persoane a fost, in special, spargerea conductelor de apa, calda sau rece, din cauza vechimii conductelor care n-au fost inlocuite la timp.

Somatiile date de inspectorii Primariei i-au vizat atat pe proprietarii neglijenti, cat si pe reprezentantii asociatiilor de proprietari, care au fost obligati sa remedieze avariile in timpul prevazut de somatie. Singurul caz ramas nerezolvat este cel al unui proprietar, acesta fiind in prezent in proces de amendare.

De mentionat este faptul ca nerespectarea prevederilor conform O.G.85/2001 privind asociatiile de proprietari, art. 20 aliniat 2, se sanctioneaza cu amenzi cuprinse intre 2 si 20 de milioane de lei.

„Primaria Sectorului 6 are un centru de documentare cu legislatia privind obligatiile si drepturile ce le revin asociatiilor de proprietari. Trebuie sa acceptam ca a fi proprietar inseamna si obligatii, nu numai drepturi“ a declarat Dan Alexandru Darabont, edilul Sectorului 6.

domeniu: 
categorie: