Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Compania ArcelorMittal va fi obligată de stat să furnizeze materiale siderurgice cu precădere firmelor româneşti

Printr-un memorandum care va fi semnat cu directorul general al ArcelorMittal, Guvernul va cere combinatului gălăţean să furnizeze materiale siderurgice în primul rând societăţilor din România, a anunţat, vineri, la Galaţi, deputatul PDL, Mircea Toader, transmite corespondentul Informatia.ro (AMOS News). Potrivit deputatului PDL, firmele din ţară trebuie să aibă prioritate atât din punct de vedere al datei când vor fi puse la dispoziţie produsele, cât şi în condiţile în care există o solicitare suplimentară să poată fi rezolvată.  „Vrem ca firmele din România si cele din Galati să aiba prioritate macar în distribuţia de produse dacă nu şi în preţ.  Întâmplător, Intfor SA, specializată în produse metalurgice, i-a cerut combinatului să îi livreze o anumită cantitate de tablă în luna august, însă ArcelorMittal Galaţi au respins comanda, motivând că au comenzi pentru export şi au depăşit planul de producţie. Mi se pare destul de anormal. Când cineva iţi cere să produci atunci produci”, a spus deputatul Mircea Toader.Demnitarul a mai apreciat că producătorul de oţel, Lakshmi Mittal, nu va închide combinatul de la Galaţi. „Nu cred că îi convine concernului ArcelorMittal să închidă combinatul siderurgic de la Galaţi, pentru că astfel piaţa din România de 4 milioane de tone de oţel va fi abandonată, fiindcă vin ruşii şi ucrainieinii. În economia de piaţă trebuie să te gândeşti şi la viitor”, a spus  Toader. Deputatul PDL Mircea Toader a anunţat şi sosirea în ţară, în luna septembrie, a patronului companiei ArcelorMittal, Lakshmi Mittal, pentru o întâlnire cu preşedintele ţării, Traian Băsescu. „ Noi susţinem această întâlnire la nivel de guvern, la nivel politic, şi cu un accept al preşedintelui de principiu. Această întâlnire este necesară pentru a garanta în continuare funcţionarea combinatului gălăţean.”Cu toate acestea, săptămâna trecută, purtătorul de cuvânt al ArcelorMittal România, Dorian Dumitrescu, a infirmat zvonurile care anunţau sosirea în ţară a liderului companiei mondiale de oţel, Lakshmi Mittal, în vederea unei întâlniri cu preşedintele Traian Băsescu pe tema combinatului siderurgic de la Galaţi. "În acest moment agenda sa nu are stabilită o vizită în România. În plus, ArcelorMittal are mai multe puncte de lucru în România, nu putem spune unde va dori să meargă, asta în cazul în care va ajunge în ţara noastră", a declarat Dorian Dumitrescu.

domeniu: 
categorie: